Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857727 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Am spus ca in general, dintre ziaristi, astia de la A3 si pe alocuri Realitatea, mai sunt si corecti si spun lucrurilor pe nume... dar nu am pus la indoiala cum ca nu ar fi loiali si aserviti intereselor unei tabere, anume USL. Doar ca din cand in cand le mai dau la temelie si uselistilor.

Dar care e etalonul de corectitudine la care te raportezi ? :-/
Faptul ca "dau la temelie" unora sau altora pe mine personal nu ma incalzeste... In tarile normale/civilizate spre care Romania aspira (sau ar trebui sa aspire), diferenta dintre stanga/centru-stanga si dreapta/centru-dreapta sta in programe economice/sociale/de relansare samd, programe ce aduc o valoare adaugata unei parti mai mici sau mai mari din populatie si care fac statul - in integralitatea lui - sa functioneze, pe cand la noi e o balacareala continua.
Pana la urma avem fiecare dreptul de a ne alege realitatea in care vrem sa traim...  ;)

Vrei politica, devii o specie din lumea politicii. Daca te trezesti tu sa fii ala corect, incoruptibil, etc, sistemul te zboara instant afara. Cu siguranta e rau ca e asa dar...
Politica e o mare, mare curva si din pacate, privind la viitor, imaginea e una destul de trista pentru ca trebuie sa te lupti cu balaurii la propriu.

In conditiile astea, de ce mai avem pretentii de la ei ???  :-/

Spuneai de Orban si Antonescu (inteleg ca esti PNList, poate ar fi fost mai bine sa fi stat la taclale cu Neagu Djuvara sau macar cu Tariceanu :D) ca sunt oameni OK in afara luminii reflectoarelor. Personal as fi preferat sa fie curvari si betivi in viata privata, dar sa fie dedicati job-ului lor de guvenanti in interesul romanilor (nu al lor)...

My two cents...
« Ultima Modificare: 06.Apr.2013, 08:59:36 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Etalon de corectitudine nu prea exista in general iar in Romania e campion la a fluctua in functie de tot felul de lucruri care mai de care mai subiective.
Eu ma bucur oarecum ca sunt unii care mai si dau la temelie ca pana acum cativa ani, mai toti erau impartiti si aserviti cuiva.
Acum inca mai exista unii gen bufonul Badea care urla tare: iesi afara Ponta ordinara...

De acord cu ce spui tu cu Neagu Djuvara. Din pacate nu am avut ocazia sa-l cunosc altfel decat la televizor.
Despre Tariceanu am o parere foarte buna. Am avut ocazia sa-l ascult intr-o expunere si m-a impresionat. Nu l-am cunoscut personal si in afara decat sa-l salut, nu a mai existat alt dialog.
Da, sunt PNL-ist. Nu ca sa fac politica ci ca sa fac ceva si pentru oameni. Stiu, pare cam penibil cel care spune ca vrea sa faca asta. Mai ales in contextul contemporan. Totusi am reusit sa fac oamenii sa spere, sa vada pozitiv lucrurile, alea, alea... sa vedem ce-o mai fi ca nu se face primavara cu o floare (ma refer la actiunea cu oamenii).
E complicat si mult de discutat si de PNL sunt destul de nemultumit. E un partid prea boem, cu prea multi poeti care discuta abstract si nu aplica nimic. Nu sunt oameni de actiune, oameni cu carisma, lideri, formatori de opinie, cum spuneam, cam "poeti".
E drept, nu as vrea oameni de actiune precum Vanghelie, Udrea sau altii dar parca totusi e nevoie si de o mana ferma, sau mai multe.
PDL au o filozofie foarte simpla si stiu ce au de facut. Suntem aici sa furam sa ne fie noua bine. e valabil pentru 95% din pedelisti. Dar PDL nici nu e un partid, e o adunatura de hoti si de pungasi.
PSD in schimb, sunt un amalgam de comunisti, hoti, oameni super ok care chiar vor sa faca ceva dar destul de greu sa se manifeste printre primii, tot felul de vanghelei la nivel mai mare sau mai mic dar macar stiu ce vor, fix precum PCR, sa fie partid mare, sa tina unul cu altul, etc... Lor sa le fie bine si sa mai scape si pe la oameni cateceva printre degete si astfel sa le inchida gura.

Cum spuneam mai sus, e complicat si e greu de descris in cateva cuvinte cum stau lucrurile cu partide, viata socio-politica din Ro si e vai si amar de viitorul nostru pentru ca nu se intrevede nimic bun.

Offline Laurentiu

=))  Cine sint alesii nostri: http://www.pesurse.ro/2013/04/07/video-deputatul-fr-studii-siluiete-gramatica-limbi.html Atit il duce mintea  :dknw: . Si ca el sint multi care se cer in fata natiunii.

Permisul auto, de Dan Puric

Dumnezeu, iubindu-mă, mă tot pune la felurite încercări ca să nu mă plictisesc.

Aşa a fost şi cu şoferia. Ne-am luat şi noi maşină.

Atunci mi-a zis soţia că  ar fi bine să-mi iau permis şi eu, că cine ştie, s-ar putea să fie nevoie vreodată să şofez.

Pentru mine, lucrul astă a venit prea tarziu, şi m-am dus la prima lecţie de şoferie cu emoţii de liceean, la un PECO, unde trebuia să mă întâlnesc cu instructorul.

Tremuram rău pe marginea trotuarului, ca la bacalaureat, şi îl
aşteptam. Cel mai bun lucru era că omul nu mă cunoştea.

A venit cu o Dacia de pe vremea lui Ceauşescu, căreia, când i-a pus o frână, chiar în faţa mea, i-au sărit şuruburile pe jos. Le-a adunat tacticos şi le-a pus la locul lor, ignorându-mă.

Era mecanicul absolut, la întâlnirea cu imbecilul absolut.

Locul mortului.

Nea Ilie era plin de vaselină şi avea un fes slinos pe cap. M-a citit din prima, şi-a dat seama cu cine are de-a face.

Daca m-ar fi cunoscut, mi-ar fi spus: <Vai, maestre, ce onorat sunt să vă fiu eu instructor!>

Când mi-a zis, fără să se uite la mine: <Bă, asta e cheia!>, am îngheţat.

<Fii atent, a continuat el, ambreiajul este tata, frâna este mama, iar acceleraţia este copilul tâmpit care aleargă până ce dă cu capul în prima maşină.>

Absolut genial!

Apoi îmi spune scurt: <Treci în locul meu!>

Eu, speriat: <Lasă-mă, nene, că n-am mai pus în viaţa mea mâna pe aşa ceva>.

El: <Bă, tu nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să te
conducă toţi tâmpiţii?>

Şi atunci m-am gândit să strig şi eu la poporul român:

<Popor român, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să fii condus de toţi tâmpiţii?>

Era o adevarată resuscitare, domnule!

Şi îmi tot repeta: <Hai, hai, învaţă să conduci!>

Ceea ce a urmat a fost incredibil. M-a scos direct în trafic.

Şi eu trebuia să am mâna pe volan, pe chei, pe schimbătorul de
viteze, trebuia să mă uit în cele două oglinzi, dar şi în ochii lui.

<Unde te duci, măăă? Nu vezi unde mă bagi? O calci pe baba aia! Nu te uiţi în spate? Vezi, băă, că intră ălă în tine!>

Şi m-a ţinut aşa, de îngheţam şi transpiram tot, doua zile la rând! Nu mai eram sănătos! Nici un rol, în viaţa mea, nu m-a solicitat atât de mult, şi nu m-a adus într-o asemenea stare.

În a treia zi s-a liniştit de tot.

Stătea bătrânul cu o mână pe volan şi cu fesul pe ochi.

Dormea, domnule!

<Înseamnă că am început să conduc bine>, mi-am zis.

Crucea Sfântului Andrei.

Nu l-aţi văzut pe Puric, disperatul, între Maestrul său care dormea şi traficul din Bucureşti.

Si, târându-mă încet-încet, am trecut pe lângă un cimitir. Atunci
Maestrul a deschis ochii:

<Bă, vezi? Aici e o fostă elevă de-a mea!>

Mie mi-a îngheţat coloana vertebrală.

<În cimitir?>

<Pai da! Nu e singură, e cu soţul!>

<Cum a ajuns acolo?>

<Tot aşa, bă, ca şi tine, nu a oprit la Crucea Sfântului Andrei, aia pe unde trece trenul. Păi, băă, când vezi o cruce, nu te opreşti să te închini? Treci ca animalul? Ce-o fi cu graba asta, că tot acolo ajungi!>

Omul ăsta m-a creştinat pe mine, teologul lui peşte.

Avea dreptate! Când vezi Crucea Sfântului Andrei, te uiţi în dreapta şi nu crezi nici măcar în ăla de-ţi face semn cu steagul, că e ţara plină de proşti.

Vei învaţa să conduci când vei şti să te fereşti de proşti, nu când vei şti legea!!!"
« Ultima Modificare: 07.Apr.2013, 12:53:32 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

Etalon de corectitudine nu prea exista in general iar in Romania e campion la a fluctua in functie de tot felul de lucruri care mai de care mai subiective.
Eu ma bucur oarecum ca sunt unii care mai si dau la temelie ca pana acum cativa ani, mai toti erau impartiti si aserviti cuiva.
Acum inca mai exista unii gen bufonul Badea care urla tare: iesi afara Ponta ordinara...

De acord cu ce spui tu cu Neagu Djuvara. Din pacate nu am avut ocazia sa-l cunosc altfel decat la televizor.
Despre Tariceanu am o parere foarte buna. Am avut ocazia sa-l ascult intr-o expunere si m-a impresionat. Nu l-am cunoscut personal si in afara decat sa-l salut, nu a mai existat alt dialog.
Da, sunt PNL-ist. Nu ca sa fac politica ci ca sa fac ceva si pentru oameni. Stiu, pare cam penibil cel care spune ca vrea sa faca asta. Mai ales in contextul contemporan. Totusi am reusit sa fac oamenii sa spere, sa vada pozitiv lucrurile, alea, alea... sa vedem ce-o mai fi ca nu se face primavara cu o floare (ma refer la actiunea cu oamenii).
E complicat si mult de discutat si de PNL sunt destul de nemultumit. E un partid prea boem, cu prea multi poeti care discuta abstract si nu aplica nimic. Nu sunt oameni de actiune, oameni cu carisma, lideri, formatori de opinie, cum spuneam, cam "poeti".
E drept, nu as vrea oameni de actiune precum Vanghelie, Udrea sau altii dar parca totusi e nevoie si de o mana ferma, sau mai multe.
PDL au o filozofie foarte simpla si stiu ce au de facut. Suntem aici sa furam sa ne fie noua bine. e valabil pentru 95% din pedelisti. Dar PDL nici nu e un partid, e o adunatura de hoti si de pungasi.
PSD in schimb, sunt un amalgam de comunisti, hoti, oameni super ok care chiar vor sa faca ceva dar destul de greu sa se manifeste printre primii, tot felul de vanghelei la nivel mai mare sau mai mic dar macar stiu ce vor, fix precum PCR, sa fie partid mare, sa tina unul cu altul, etc... Lor sa le fie bine si sa mai scape si pe la oameni cateceva printre degete si astfel sa le inchida gura.

Cum spuneam mai sus, e complicat si e greu de descris in cateva cuvinte cum stau lucrurile cu partide, viata socio-politica din Ro si e vai si amar de viitorul nostru pentru ca nu se intrevede nimic bun.

Mai, mai, mai, draga Kingy, a dracu' si "obiectivitatea" asta ...  >:)

Nu ne place politica, TOTI politicienii sunt o apa si-un pamant (fura, mint samd), dar:
- PDL-ul e o adunatura de hoti si de pungasi
(nu te contrazic aici: aripa Reformistilor a lui Macovei si Preda a luat 4.57% din voturi la alegerile PDL);
- PNL-ul e partid, dar de boemi;
- PSD-ul si asta e partid, dar are de toti, inclusiv oameni super-ok, ceea ce PDL-ul nu are (sau are???), ca el nici macar partid nu e.

Hai s-o spunem lucrurilor p'a dreapta: adunaturi (de interese, nu de ideologii) sunt cam toate partidele actuale din Romania, iar procentul de oameni ok "incartiruiti" cam pe acolo se-nvarte (5%), mult mai putini la PSD (care or fi si aia?) si spre 0% la PC...

Da, sunt PNL-ist. Nu ca sa fac politica ci ca sa fac ceva si pentru oameni.

Ai putea incepe, schimbandu-l pe Crin(&Co) din conducerea partidului... :D Din multe pcte de vedere, Tariceanu e mult mai ok ca presedinte de partid (si macar a realizat ceva in viata).
Prin perspectiva participarii in USL, PNL-ul imi lasa impresia nu atat de boemi, cat mai degraba de masochisti si suferinzi de sindromul Stockholm, tinand cont de istoricul post-decembrist.

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Shpeedy, eu sunt talpa tarii, nu am nicio putere  :-))

Cu toate astea, e democratie. Daca peneleii l-au vrut pe Crin, pe Crin il au. Daca-l voiau pe Tariceanu, il aveau pe el. E aiurea judecata matale stand pe tusa si dand indicatii ;) Cum e la fel de aiurea sa-mi spui mie ce am de facut tinand cont de preferintele tale personale ;)

Tariceanu a fost PM, a fost presedintele PNL... de ce paiul meu nu a rezistat? De ce oamenii l-au schimbat? De bun ce-i?
Ai idee cat de infantil a aruncat cu banii cand era PM fara sa se gandeasca la viitor?
Asa sa vorbim sa ne aflam in treaba, e usor...

Afirm astea doar ca logica si nu ca preferinte personale ca daca ma intrebi pe mine, nu-l prefer nici pe unul, nici pe celalalt. Ambii sunt departe de cum mi-as dori eu sa fie presedintele unui partid.

Offline shpeedy

E aiurea judecata matale stand pe tusa si dand indicatii ;)

Poate ca prefer sa fac ceva pentru oameni stand in afara politicii...

Offline Laurentiu

Poate ca prefer sa fac ceva pentru oameni stand in afara politicii...
Care o fi regula de baza a chibitilor ? :D
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline shpeedy

Gata cu Autobanu' si pe topicu' asta, Laurentiu ?  ;)

La cum merge treaba in semnatura ta, cred ca acolo o sa-ti vad in curand si Memoriile...  :D

Noi sa fim sanatosi...

Offline Laurentiu

Gata cu Autobanu' si pe topicu' asta, Laurentiu ?  ;)
Nu ma lasa adminu' sa-mi dau "autoban".  :D Mi-as scrie si memoriile in semnatura insa nu incap decit 300 de carcatere cu tot cu spatii.  >:)
  • Suzuki SX4