Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857727 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adrian_r5

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline bogdanb

Falsa sau nu, problema ramane si este descrisa si in articol: "[...]Așa se face că străinii au cumpărat deja 700.000 de mii de hectare, adică peste o zecime din suprafața arabilă a țării [...]"
Liberalizata sau nu, vanzarea terenurilor catre straini (chiar si particulari, oricum cu posibilitati financiare mult superioare particularilor romani) mai ales avand in vedere pretul extrem de scazut al terenului arabil. Iar preluarea acestuia de catre straini, va incheia processul de transfer in afara a resurselor naturale ale tarii.
Ironia este ca aceasta va face inutila orice disputa pe teme regionale, teritoriale sau etnice.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
@Shpeedy.
Mi-ai adresat o intrebare retorica dar chiar si fiind retorica, ma vad nevoit sa adaug un oarecare raspuns.

Nu, nu e normal ca sa se decida pe antene ceea ce ni se intampla dar daca trag linie, remarc ca cei de la antene sunt singurii, unicii, care in anumite situatii sunt obiectivi, spun lucrurilor pe nume, au curajul sa rosteasca in vorbe, adevarul.
E drept, in activitatea lor sunt si lucruri de criticat dar, pana una alta, sunt singurii caini, plouati si amarati ce-i drept, ai democratiei.

Ce va veni sa inchideti topicul de offtopic? Aaa, fusese cineva offtopic si pe acolo  =))
Vezi Laurentiule? Iti spuneam sa nu mai iei lucrurile asa in serios?
Paradoxul e ca au fost cativa ipocriti care m-au tras de maneca pentru faptul ca sunt prea mult pus pe glume si prea putin serios.
Se pare ca nici seriozitatea nu le place si respectivii sunt in oarece ratacire de hotarare in decizii si ratiuni.

Apropos de Romania, tara in care traim.
Cu siguranta vi s-a intamplat ca la un moment dat in viata sa va treziti in situatia de a va simti ca un om sanatos la cap inconjurat de nebuni. Fix ca in situatia in care ati fi intr-un spital de nebuni (saracii de ei, nu au nicio vina si sunt demni de mila)
Ei, in situatia aia, dupa ce voi ati analizat actiunile voastre si ati vazut ca sunt absolut ok dar cu toate astea nu aveti sorti de izbanda cu cei din jur, exact comparatia asta e cu spitalul de nebuni incercand sa-i convingeti pe aia 100 ca ei sunt nebunii si voi aia sanatosi la cap...

Ia domnul Robert. Ti-am mai ridicat o minge la fileu pe tema dumneavoastra preferata. Mai faceti si acum aceleasi "nevinovate" aluzii pentru care moderatorii nu au ochi sa le vada ca deh, vin din directia gastii domniei voastre.

Offline hugbear

iobág (iobági), s. m. – Serv, persoană care, după dreptul din trecut, nu se bucura de libertate personală nici de dreptul de proprietate, și care trăia ca muncitor agricol pe pămînturile marilor moșieri. Această situație juridică s-a perpetuat în Ungaria și Transilvania, din 1514 la 1848. – Var. (înv.) iobagiu. Mag. jobbagy (Cihac, II, 509; Tiktin; DAR), sing. actual reconstituit pe baza pl. iobagi (Byck-Graur, BL, I, 24). Der. din lat. homagium (Laurian) nu este posibilă. – Der. iobăgie, s. f. (șerbie); iobăgiță, s. f. (soție sau fiică de iobag); iobăgime, s. f. (mulțime de iobagi); iobăgesc, adj. (servil); iobăgi, vb. (a trăi ca iobag).

iobăgie:
Citat
...  Țăranii care lucrau pe aceste moșii datorau o rentă pentru porțiunea de teren care le asigura traiul și mai datorau stăpânului un număr de zile de muncă neplătită la arat, semănat și cules. De la un termen de plată al arendei la altul, datorită deteriorării economiei romane, colonii au început să nu mai fie capabili să plătească rentele și au ajuns legați de moșii prin debit. ...
FEÚDĂ: s. f. (În evul mediu) Moșie, domeniu, provincie pe care vasalul o primea în stăpânire de la seniorul său, în schimbul anumitor obligații și pe care o lucra cu țăranii iobagi; fief. [Acc. și: féudă. – Var.: (înv.) feúd s. n.] – Din it. feudo.

vasal: s. m. f. (în orânduirea feudală, în apusul Europei) persoană, stat care, în schimbul unor beneficii sau feude, datorau suzeranului de care depindeau omagiu, fidelitate și unele obligații civile și militare; (p. ext.) om, grup dependent de un altul. ◊ (adj.) supus, tributar. (< fr. vassal)

Republică bananieră (v. Wikipedia)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline roberto

...............................remarc ca cei de la antene sunt singurii, unicii, care in anumite situatii sunt obiectivi, spun lucrurilor pe nume, au curajul sa rosteasca in vorbe, adevarul.
..................................., sunt singurii caini, plouati si amarati ce-i drept, ai democratiei.

...

I rest my case! Nu pot combate clarviziunea intruchipata.
« Ultima Modificare: 02.Apr.2013, 06:51:51 p.m. de roberto »
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline shpeedy

I rest my case! Nu pot combate clarviziunea intruchipata.

Da, intr-adevar greu sa faci fata celor doua'jde de ani de "munca" ai Antenelor...

Totusi, draga Kingy, indraznesc sa-ti recomand un articol de pe Wikipedia - Political Propaganda - mai ales partea de Tehnici...  ;)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Shpeedy, multumesc pentru recomandare dar cred ca nu e cazul.
Deasemenea, hai sa nu fim ridicoli, 20 de ani de antene? Maxim 10 de cand se lupta cu Basescu si de fapt, au fost si alaturi de el deci sunt vreo 6-7 ani de cand isi dau la temelie.

Dincolo de asta. Confunzi niste lucruri. Am afirmat ca antenele, spre deosebire de alte posturi care au avut mari sincope in activitatea lor in functie de cum a batut vantul si (Vantu) au fost singurii care au sustinut si lucruri corecte. Repet si lucruri corecte pentru cetateanul de rand din aceasta tara in care noi traim.
Altfel, restul, total vasali puterii. Indiferent care a fost ea.

Nu vad de ce ai inteles, cazand in capcana intinsa de distinsul antepostator, ca eu am afirmat ca antenele sunt minunate si extraordinare...
Daca ma apuc si eu si iau din context, sa vezi ce trasnai pot sa va pun in carca, ca ati afirmat.

Antentie mare la personaj. E unul dintre cei mai mari manipulatori care i-am vazut in viata mea iar in ceea ce priveste forumuri, v-am mai spus dar nu vreti sa pricepeti, a busit destule  :-)) Si vorbesc foarte serios si fara de gluma.

In realitate e baiat ok si departe de a fi atat de doct pe cat vrea sa para punand tot felul de citate sau de nume mai mult sau mai putin pompoase.
E pacat ca, asa cum i-am spus si in particular, nu stie cand sa se opreasca iar marea lui satisfactie ar fi ca mie sa-mi sara cat mai multi in cap, eventual sa fiu sanctionat, etc... tot ceea ce face e in directia asta asa ca, daca vreti, dati-i satisfactie  ;-)

Offline shpeedy

Da, Kingy, vorbim de 20 de ani, din minutul 1 de emisie...
Vazand ce a ajuns sa fie, as putea spune ca scopul primar al lui Voiculescu nu a fost sa faca bani din aceasta afacere (si sa-i spele pe cei obtinuti in '89-'90), ci s-a gandit in perspectiva, pentru cazul in care cineva va veni sa-l intrebe de vapoarele pierdute ale intreprinderii Dunarea... Prin divertismentul oferit, Voiculescu s-au asigurat ca intelectul telespectatorilor sai stagneaza (chiar involueaza in multe cazuri), setand etalonul pentru mass-media romaneasca de a fi o mocirla continua. Iar in ceea ce priveste stirile, talkshow-urile, imi pare rau dar nu pot sa fiu de acord cu limbajul suburban, cu amenintarile fatise/voalate si, mai presus de toate, cu instigarea la ura impotriva semenilor, doar pentru protejarea unui individ/grup de indivizi...
Ce mi se pare si mai rau e mesajul transmis: poti face/zice absolut orice, pentru ca nu exista absolut nici o repercusiune/urmare.

Am afirmat ca antenele [...] au fost singurii care au sustinut si lucruri corecte. Repet si lucruri corecte pentru cetateanul de rand din aceasta tara in care noi traim.

"Lucruri corecte" ??? Comparativ cu ce etalon de corectitudine si in ce realitate ? In realitatea creata de ei (de toate posturile si publicatiile marca Intact) ?

Iar legat de cetateanul de rand, este una din tehnicile de propaganda la care am facut referire anterior:

Common man
"The "plain folks" or "common man" approach attempts to convince the audience that the propagandist's positions reflect the common sense of the people. It is designed to win the confidence of the audience by communicating in the common manner and style of the target audience. Propagandists use ordinary language and mannerisms (and clothe their message in face-to-face and audiovisual communications) in attempting to identify their point of view with that of the average person. With the plain folks device, the propagandist can win the confidence of persons who resent or distrust foreign sounding, intellectual speech, words, or mannerisms."

Pe langa asta, am mai identificat cateva tehnici folosite pentru "sustinerea lucrurilor corecte":

Ad hominem
A Latin phrase that has come to mean attacking one's opponent, as opposed to attacking their arguments.

Ad nauseam
This argument approach uses tireless repetition of an idea. An idea, especially a simple slogan, that is repeated enough times, may begin to be taken as the truth. This approach works best when media sources are limited or controlled by the propagator.

Appeal to fear
Appeals to fear and seeks to build support by instilling anxieties and panic in the general population.

Appeal to prejudice
Using loaded or emotive terms to attach value or moral goodness to believing the proposition. Used in biased or misleading ways.

The Lie
The repeated articulation of a complex of events that justify subsequent action. The descriptions of these events have elements of truth, and the "big lie" generalizations merge and eventually supplant the public's accurate perception of the underlying events.

Classical conditioning
All vertebrates, including humans, respond to classical conditioning. That is, if object A is always present when object B is present and object B causes a negative physical reaction (e.g., disgust, pleasure) then we will when presented with object A when object B is not present, we will experience the same feelings.

Cult of personality
A cult of personality arises when an individual uses mass media to create an idealized and heroic public image, often through unquestioning flattery and praise. The hero personality then advocates the positions that the propagandist desires to promote. For example, modern propagandists hire popular personalities to promote their ideas and/or products.

Demonizing the enemy
Making individuals from the opposing nation, from a different ethnic group, or those who support the opposing viewpoint appear to be subhuman (e.g., the Vietnam War-era term "gooks" for National Front for the Liberation of South Vietnam aka Vietcong, or "VC", soldiers), worthless, or immoral, through suggestion or false accusations. Dehumanizing is also a termed used synonymously with demonizing, the latter usually serves as an aspect of the former.

Disinformation
The creation or deletion of information from public records, in the purpose of making a false record of an event or the actions of a person or organization, including outright forgery of photographs, motion pictures, broadcasts, and sound recordings as well as printed documents.

Fear, uncertainty, and doubt
An attempt to influence public perception by disseminating negative and dubious/false information designed to undermine the credibility of their beliefs.

Half-truth
A half-truth is a deceptive statement, which may come in several forms and includes some element of truth. The statement might be partly true, the statement may be totally true but only part of the whole truth, or it may utilize some deceptive element, such as improper punctuation, or double meaning, especially if the intent is to deceive, evade, blame or misrepresent the truth.

Managing the news
According to Adolf Hitler "The most brilliant propagandist technique will yield no success unless one fundamental principle is borne in mind constantly - it must confine itself to a few points and repeat them over and over."[11][12] This idea is consistent with the principle of classical conditioning as well as the idea of "Staying on Message."

Oversimplification
Favorable generalities are used to provide simple answers to complex social, political, economic, or military problems.

In aceste conditii, bineinteles ca e mai usor de "digerat" Agricultura românească, pe mâinile străinilor, decat interesele - ascunse pentru unii - pe care le are Voiculescu in Agricultura (pamant obtinut pe gratis, sau la preturi derizorii samd). Nu neg ca este o problema faptul ca se cumpara teren de catre straini, dar daca romanasul nostru prefera - atunci cand are banii - sa-si cumpere o casa/masina mare si scumpa, decat una mai ieftina si sa-si ia 1ha de pamant, atunci nu cred ca problema este a strainilor... Tu ce crezi ?

In ceea ce priveste relatia ta de "prietenie" cu Roberto, consider ca - daca ai o problema cu respectivul user - ar fi mult mai eficient sa folosesti MP-ul, decat "spalatul rufelor" in vazul tuturor, indiferent ca e un topic dedicat de "balacareala" sau nu... parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline NicNic

Intr-o tara in care am ajuns sa aleg politicienii (sa votez) pe principiul care imi provoaca mai putina greata sau mai putin rau, spune multe despre nivelul ei de civilizatie (imi pare tare rau sa spun asta, fiindca sunt nascut, crescut si voi ramane pe aceste meleaguri).
Chiar si discutiile despre politica, atat de patimase, fac jocul acelorasi politicieni ....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline edy70

Si cu un pic de imaginatie  :D o concluzie poate fi NECENZURAT BUG Mafia
(si in lumina ultimelor evenimente politice privind numirea sefilor la DNA si Parchet  X-( )

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B_VPC3kAI5E#at=140
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.