Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857724 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Shpeedy, stai asa ca am impresia ca te lupti cu mine dar de fapt suntem de aceeasi parte a baricadei dar nu ne intelegem corect unul pe celalalt.
Nu am pus nicio secunda la indoiala istoricul lui Voiculescu. E un om care-l detest fie doar si pentru faptul ca a fost unul din oamenii de baza ai lui Ceausescu. Chiar in pofida faptului ca de ceva ani de zile face tot felul de campanii care sa-i recladeasca o alta imagine. Campanii care sunt exceptionale daca nu am sti ca au alt rol decat cel nobil. Nu stiu daca ar trebui sa ne incalzeasca cu ceva faptul ca mai da si inapoi din ce a furat.

Revenind. Eu spun asa. La acele posturi de televiziune mai exista ziaristi, realizatori care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume in dialogul lor cu actuala guvernare.
Faptul ca lui Ponta i se da peste bot cu adevaruri, faptul ca inclusiv Antonescu a primit acelasi tratament cand a comis-o, alaturi de continuul atac la Basescu si pe buna dreptate, e o dovada ca inca mai sunt oameni care nu sunt 100% sclavii cuiva.
Apropos. Aseara, Oana Stanciulescu daca nu ma insel, l-a facut praf pe Ponta. L-a facut praf pentru ca merita, pentru ca avea dreptate si asta in fata intregii tari, deschizand mintea si altora.

Eu doar la aceste situatii am facut referire si mi-am manifestat regretul ca nu mai sunt si altii care sa faca aceste lucruri. O fac cei de la Realitatea dar destul de timid.

Parerea mea e ca indiferent de guvernare e important ca sa existe cineva care sa-i traga de maneca atunci cand respectivii "prind posturi straine si se vad si cu purici". Sau ca la televizoarele vechi pe lampi care faceau tumbe si le dadeai un pumn in cap la propriu si se opreau din facut tumbe.
Cam asa merita si astia sa primeasca cate un pumn in cap si sa se trezeasca la realitate si sa se tina de angajamentele luate.

Daca noi ne putem exprima doar o data la 4 ani sau la 5 ani in cazul presedintelui ori la cine stie ce referendum provocat aiurea, macar astia de la tv ii pot face de cacao zilnic.
Am putea si noi sa fim mai reactivi dar uite ca asa suntem ca popor si nu iesim in strada, nu protestam, nu facem greva. La noi pana si un protest sau o greva, tot de... cacao e.

Cat despre tehnici de manipulare.
Ai dreptate... sunt multe de spus dar cu alta ocazie sa nu monopolizez eu topicul/forumul, sa-i mai las si pe cei care nu ma sufera sa respire  :-))

O ultima intrebare retorica.
Vi se pare corect ceea ce am patit acum cu tuta aia de la DNA? Auzi, sa pun la DNA pe Kovesi ca sa fac pe placul unora din EU... care si aia sunt politic(i). Asta nu e manipulare? Si pe fata asa... cum bine a pus clipul Edy70.

Offline shpeedy

Shpeedy, stai asa ca am impresia ca te lupti cu mine dar de fapt suntem de aceeasi parte a baricadei dar nu ne intelegem corect unul pe celalalt.

In primul rand, nu, nu ma lupt cu tine, doar iti combat afirmatiile...  :)
In al doilea rand, in mod cert nu suntem de aceeasi parte a baricadei ... n-am mai auzit de "basisti abjecti" (asa cum suntem denumiti la Antene) sa se uite din proprie initiativa la Antene ...  ;)

La acele posturi de televiziune mai exista ziaristi, realizatori care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume in dialogul lor cu actuala guvernare.
Faptul ca lui Ponta i se da peste bot cu adevaruri, faptul ca inclusiv Antonescu a primit acelasi tratament cand a comis-o, alaturi de continuul atac la Basescu si pe buna dreptate, e o dovada ca inca mai sunt oameni care nu sunt 100% sclavii cuiva.
Apropos. Aseara, Oana Stanciulescu daca nu ma insel, l-a facut praf pe Ponta. L-a facut praf pentru ca merita, pentru ca avea dreptate si asta in fata intregii tari, deschizand mintea si altora.

Eu doar la aceste situatii am facut referire si mi-am manifestat regretul ca nu mai sunt si altii care sa faca aceste lucruri. O fac cei de la Realitatea dar destul de timid.

Oh yeah ... =))

Cf. spuselor tale, inteleg ca Antenele sunt un fel de platforma media care ofera spatiu de emisie oricarui "jurnalist" mai curajos, spatiu in care sa-si expuna corect si independent opinia, indiferent de orientarea si interesele managementului...  =))

Acuma, revenind la lucruri mai serioase: in cadrul USL, Partidul Conservator al lui Voiculescu este un rahat din perspectiva electoratului (din totalul de 396 parlamentari USL, ai PC-ului sunt 21 - sub 5%), dar nu pentru asta au avut (si au) nevoie PSD-ul si PNL-ul de Voiculescu, ci de expunerea media a Antenelor (si mai precis de publicul mai mult sau mai putin fidel, dar care tot se uita la ceva pe Antene) - iar Voiculescu stie foarte bine acest lucru si-l exploateaza cum a invatat el mai bine la scoala de cadre a Securitatii. Tinand cont ca interesul lui este subjugarea justitiei, atunci oricine se pune in calea acestui deziderat trebuie "altoit", chiar daca e vorba de partenerii de coalitie care au "derapat" (Victorash pentru propunerea cu Kovesi si pentru pactul de coabitare, Crinutz pentru ca a scapat Ministerul din mana) - ca la caini: sa le arati cine-i sefu'. Acuma - dupa cum ai constatat si tu - Romania a ajuns sa fie condusa, prin Antene, de un individ a carui reprezentativitate in Parlament este sub 3% (coroborata cu cei 42% prezenta la vot, inseamna in jurul a 1% din populatia cu drept de vot). Daca tu te simti confortabil cu aceasta situatie, uita-te in continuare la Antene...

Iar in ceea ce priveste "ziaristii, realizatorii care spun lucrurilor pe nume, fara a fi 100% sclavii cuiva" ... a reusit el Voiculescu sa-si atraga oameni precum Lucia Hossu Longin (realizatoarea "Memorialului Durerii"), Cornel Nistorescu (ziarist, director al EVZ) sau Marius Oprea (istoric, cercetator, "cronicar" al Romaniei Comuniste) asa ca toti "trepadusii" astia de apar pe sticla cred ca au fost la pachet ... "10 la un milion ... de Euro"... :D

Si ca sa-ncheiem in aceeasi nota "hilara" - USL ma iubeste
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Kingy

• Sr. Member
Aia cu lupta era o metafora, nu o lua mott a mott  ;)

Nu, nu am spus ca orice ziarist poate merge la A3 si alea, alea. Am spus ca in general, dintre ziaristi, astia de la A3 si pe alocuri Realitatea, mai sunt si corecti si spun lucrurilor pe nume... dar nu am pus la indoiala cum ca nu ar fi loiali si aserviti intereselor unei tabere, anume USL. Doar ca din cand in cand le mai dau la temelie si uselistilor.

Cat despre PC... eheee, sunt multe de spus. Tu ai fost bland in analiza ;)

In viata reala sunt un om destul de greu de impresionat. Aveam o parere foarte proasta despre doi oameni din PNL care culmea acum se au ca dusmanii.
Unul dintre ei este Ludovic Orban iar celalalt Crin Antonescu.
In contexte diferite am avut ocazia sa stau de vorba cu Orban peste o ora. Pe diverse teme. Am ramas impresionat de acel om, din toate punctele de vedere, anterior avand parerea ca e un maaaaare papagal. Mai ales cu escapadele lui melodice si alte faze super penibile.
L-am intrebat franc, direct, de ce e asa mare diferenta dintre Orban de la tv si Orban din viata reala.
Mi-a raspuns sincer adoptand un zambet in coltul gurii ca in public, cand il vede atata lume, e greu sa spuna ceea ce gandeste... tinand cont de consecinte si ca in politica deseori trebuie sa pozezi in altceva/altcineva decat esti in realitate. Ca te vinzi pe tine ca politician si nu ca om.
E mult de discutat pe aceasta tema dar a fost o experienta interesanta si chiar daca nu am fost de acord cu multe dintre afirmatiile lui, se pare ca viata in lumea politica te face sa fii altfel/altcineva decat esti de fapt. Altminteri, esti out.

Cu Crin Antonescu la fel. Am discutat vreo 20-30 de minute si s-a intamplat acelasi fenomen. Am descoperit fix opusul lui din viata publica. Daca de la tv il detestam, cand am avut prilejul sa fiu la fel de direct si transant, m-a uimit cat de sincer si deschis a fost. Pe scurt, un om super ok din toate punctele de vedere.

Astea sunt doua experiente interesante si se poate vorbi mult pe tema lor. Se pot interpreta in fel si chip, fiecare poate emite propriile pareri dar eu unul am tras niste concluzii clare si oarecum triste. Vrei politica, devii o specie din lumea politicii. Daca te trezesti tu sa fii ala corect, incoruptibil, etc, sistemul te zboara instant afara. Cu siguranta e rau ca e asa dar...
Politica e o mare, mare curva si din pacate, privind la viitor, imaginea e una destul de trista pentru ca trebuie sa te lupti cu balaurii la propriu.

Traiti cu impresia ca Ponta e atat de imbecil incat a trebuit sa inghita galusca cu Kovesi daca ar fi avut alta scapare? Clar nu a avut alta varianta si asta o stiu si penelistii si altii care nici ei nu au fost de acord cu Ponta si ar fi o prostie sa iasa din USL dar, profita de capitalul de imagine si se aseaza pe noi pozitii mai favorabile pe campul de lupta unde de departe se vede ca PSD+PNL nu este egal LOVE si e doar o situatie temporara de conjunctura.

Offline SGD

• Hero Member
  • Mesaje postate: 549
  • Gen: Bărbat
Aia cu lupta era o metafora, nu o lua mott a mott  ;)

Adica "mot a mot" pentru cine cunoaste expresia   ;)

Offline Kingy

• Sr. Member
Ai dreptate, a venit valul si mi-a luat calul... si pe mine cu el  :-)) 
Si rusinea e si mai mare ca am mai si trait ceva anisori in Franta  =))

Offline adrian_r5

Adica "mot a mot" pentru cine cunoaste expresia   ;)
... adica "mot à mot" ... daca tot ai vrut sa fii mai cu moț  ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline SGD

• Hero Member
... adica "mot à mot" ... daca tot ai vrut sa fii mai cu moț  ;)

"adicã... dacã... sã fii.." dacã tot e vorba de moțul tãu  ;)
« Ultima Modificare: 06.Apr.2013, 12:41:23 p.m. de SGD »

Offline adrian_r5

"adicã...
ă ... daca tot vrei sa ma corectezi ca n-am scris romaneste  ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline SGD

• Hero Member
ă ... daca tot vrei sa ma corectezi ca n-am scris romaneste  ;)
E de la caligrafie  :)

Offline Kingy

• Sr. Member
Promit ca data viitoare nu o sa mai gresesc. Uite la ce se poate ajunge de la o simpla greseala  =))

Apropos, voi stiti cat de prost scriu francezii in limba lor?
Mie mi se pare, apropos de tara noastra, ca noi totusi suntem cat de cat mai aproape de adevar decat erau aia.

P.S. M-am referit la francezi Made in France si nu Afrique.