Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857681 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline adrian_r5

ca sa-si faca ei Universitati in secoul XXIII.
Eu zic sa tai un "X" ... parerea mea ... pe persoana fizica  :D
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline VAXXi

Cele de mai sus sint doar o parte din jefuirea tarii. Sint de acord ca in capitalism nu mai aveam piata dar cu o retehnologizare, o readaptare a ceea ce aveam, puteam face fata cu brio economiei si nu mai eram acum cenusareasa sau colonia Europei.

Ie-te aici un index mai complet: articol adevarul :) Complet de-acord ca s-a jucat necinstit pe multe planuri, dar singura sansa viabila ar fi fost numirea de management extern cu intentii bune. In schimb, din afara tara a fost vazuta ca o adunatura de "tzaranei" nestiutori in mersul capitalismului salbatic care stateau pe o groaza de resurse si mijloace fixe fara a fi protejati/ajutati de vreo tara mai puternica. In traducere: tinte sigure.

Tractorul Brasov producea in '90 tractoare la nivelul John Deere din '60, n-aveai nici o sansa sa le vinzi in afara. Toata lumea zice de fiabilitatea Dacia 1300 c-ar fi scazut semnificativ dupa ce s-a trecut la productia de repere autohtone in locul celor franceze. La Daewoo a fost problema cu borcanul de expansiune la Cielo, care se dezlipea de la sine in timp - asta dupa ce au inceput sa monteze borcane de expansiune facute in Romania ... si tot asa. Ca sa ai un domeniu competitiv, iti trebuie si industria orizontala pentru el; d-aia China e preferata pentru productie, poti sa-ncepi foarte repede si ai toate subansamblele posibile aproape in tara, nu astepti dupa vama/importuri/etc.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14891
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Eu zic sa tai un "X" ... parerea mea ... pe persoana fizica  :D

Fir-ar-sa fie, a dracu' balbaiala. Sorry ! Eram suparat pe aia din Padova cu Universitatea lor...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577

Sa nu uitam niciodata valorile acestui popor si sa nu ne mai minimizam atat in fata omenirii. Avem si noi un Vlaicu, Coanda, nea ala cu vaccinurile, sportivii din gimnastica sau alte sporturi, oameni de cultura precum un Zamfir, Popesco, etc. Ne-am invatat sa acceptam ca suntem naspa si aia e, am si adoptat minciuna asta.

In fine, lucrurile sunt complexe si tare nu-mi place cand vine cate unul si-mi spune el ca detine adevarul... adevarat.

Avem valorile noastre, dar cu regret trebuie sa recunoastem ca, fara contactul strans cu "lumea civilizata" aproape nu existau. Nici Coanda nici "nea ala cu vaccinurile" (Victor Babes) - care de fapt s-a nascut la Viena, dar a fost mai roman decat multi dintre "romanasii" actuali care se bat cu pumnii in piept, ce patrioti sunt si jefuiesc tot ce pot din tara in care s-au nascut. Halal specimene... Sa nu mai amintim de Emil Palade, George Enescu, Emil Cioran, si lista poate umple lejer o pagina...

http://ro.wikipedia.org/wiki/Victor_Babe%C8%99
http://ro.wikipedia.org/wiki/George_Emil_Palade

Dupa dooj' de ani de guvernari incompetente si hoate, economia e ingropata.

Si cine sunt groparii, de ce nu reliefezi clar si raspicat, nu doar asa o tanguiala si analiza la modul general..
Si nu numai groparii din vitrina ci si cei din spatele vitrinei, n-ai curaj??

Gabi, in linii mari sunt de acord cu tine dar, oare dacii care locuiau pe aici in urma cu mii de ani nu erau si ei destul de avansati "tehnologic"? Si ei aveau arme, bijuterii, haine, alea, alea... Ca daca nu erai un popor capabil din mai multe puncte de vedere, nu prea aveai cum sa te impui, chiar si doar ca sa te aperi nu neaparat sa-i cotropesti pe altii.

Nu stiu de ce adoptati asa de usor faptul ca modernizarea Romaniei a fost facuta de altii si ca noi eram niste primitivi si ne-au civilizat altii.
Daca eram niste primitivi nu mai eram un popor atat de raspandit ca areal. Faptul ca romanii sau cum se numeau ei ii gasim pe un teritoriu atat de vast, unul dintre cele mai mari din Europa, arata ca acei oameni erau ceva la timpul lor.

Marele semn de intrebare ramane, cred, probleme "scrierii" daca tot erau suficienti de civilizati pana la 1500, prea multe "oscilatii" cu alfabetul de-a lungul vremii. Dar nu insist, aici sunt profan, si las pe cei mai in domeniu sa se pronunte..

http://ro.wikipedia.org/wiki/Ortografia_limbii_rom%C3%A2ne

Ignis 1.3 GLX+

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Cribo, de acord cu tine, nici eu nu am sustinut ca noi, romanii, suntem aia mai avansati tehnic decat altii. Cum elvetientii erau obligati datorita reliefului si climei sa stea mai mult in casa s-au apucat de surubarit la ceasuri. Cum italienii aveau un spirit artistic dezvoltat s-au bagat pe picturi si alte opere de arta. Cum nemtii, aia, aia... fiecare dupa specific, noi ne-am ocupat de agricultura si dat la buci... ca suntem destui  =))
Ca in Romania e primul oras iluminat public sau tramvaie ori alte alea... asta e, e evident ca nici in prezent tehnica nu este domeniul nostru forte.
Dar sunt sigur ca daca ne-am pune pe agricultura si zootehnie, tinand cont de conditiile geoclimatice de la noi, batem la cur tot ce misca in Europa.
Doar ca daca ne conduce un chior, de unde naiba sa vada el ce trebuia facut... sunt rautacios, recunosc. Vina e mult mai omogen distribuita si tata Ilici e principalul vinovat... bine, si noi, ca nu vrem sa deschidem ochii si sa vedem ce e in jurul nostru.

Offline VAXXi

Si cine sunt groparii, de ce nu reliefezi clar si raspicat, nu doar asa o tanguiala si analiza la modul general..
Si nu numai groparii din vitrina ci si cei din spatele vitrinei, n-ai curaj??

Nu am ce sa reliefez mai clar si raspicat de-atat: cine-a avut painea si cutitul, le-a impartit ca sa-i fie bine siesi si nu cu viziuni de dezvoltare. Cei care-ar fi putut sa se opuna lor nu au stiut, nu au vrut sau nu au avut curajul s-o faca (din nestiinta sau neputinta), iar cei care-au impartit tot romani au fost pana la urma, ca nu stiu cazuri de privatizari cu pistolul la tampla. De tanguit, nu se tanguie nimeni; e o analiza cinica si fara automangaieri pe crestet fondate pe amintiri despre ce-a fost sau inchipuiri despre ce-ar fi putut sa fie. Momentan, nu e si nu se intampla; atitudinea corecta ar fi "ok, e de cacat, hai sa vedem ce se poate face", dar cativa indivizi inteligenti si inimosi nu pot face munca pe care-ar trebui s-o faca statul.

Iaca un alt exemplu: momentan sunt in Turcia si am biroul intr-un fel de parc economic/industrial. E la vreo 30 km de Istanbul, toata infrastructura e facuta de stat ca la carte: cladiri de birouri cu toate dotarile (internet/apa/incalzire/curent electric), parcari, drumuri. In jur sunt alte zone imobiliare uriase, cred ca numar sute de blocuri ca sa aiba angajatii din zona asta unde sa stea si sa nu piarda 2 ore pe drum mergand/plecand la munca. Bulevardele sunt pe 3-4 benzi, mari, noi, aerisite. Zona e cumplit de proasta pentru constructii, relieful este extrem de denivelat - cu toate astea le-au facut. Firmele trebuie doar sa vina sa se instaleze in cladiri, au multe scutiri fiscale atat pentru companie cat si pentru angajati - se platesc cam 20% la stat pentru salariul unui angajat, la noi e aproape 60%. Toate astea s-ar putea face si acum la noi fara probleme, ca bani sunt din moment ce s-au dat 11 milioane de euro pe piste de biciclete nefunctionale. Dar nu se fac, ne complacem in acceptarea situatiei in loc sa ne luam de gat cu onor conducerea. Si de-aia cine stie sa faca ceva, pleaca din tara in momentul in care-si da seama ca viata e scurta si n-are rost s-o irosesti chinuindu-te ca prostu' :)

Ce e si mai ingrijorator este ca nici tinerii nu mai dau dovada de curajul/inconstienta asociata in mod normal cu varsta respectiva. Urmatoarea poveste va fi despre organizarea unui miting in universitate, si de ce-a fost nevoie sa iasa studentii in strada (pentru propriul interes, culmea)  :D

Offline Laurentiu

Dar sunt sigur ca daca ne-am pune pe agricultura si zootehnie, tinand cont de conditiile geoclimatice de la noi, batem la cur tot ce misca in Europa.
Nu mai ai cu ce. "Irigatiile" au fost furate si/sau distruse, bani pt asa ceva nu mai exista, pamintul nu-l poti lucra manual sau cu plugul de lemn tras de VACI si cu oameni de 70-80 de ani. Crezi ca degeaba ne faulteaza vestul cu "carnea de cal", cu pesticide in fructe si zarzavaturi, cu antibiotice in lapte, cu carnea de pui injectata si cu tot felul de timpenii de genul astora ? Le e frica de concurenta, le e frica sa nu-si piarda locurile pe piete, le e frica ca ne vom putea si noi ridica fruntea vreodata impunindu-ne pretentiile noastre.

Europa NU are nevoie de concurenta interna. Are nevoie doar de SCLAVI si consumatori.

...iar cei care-au impartit tot romani au fost pana la urma, ca nu stiu cazuri de privatizari cu pistolul la tampla.
Vaxxi, te rog citeste despre Sahleanu. Nu-ti ia mut timp si poate-ti faci o oarescare idee: http://ro.wikipedia.org/wiki/Virgil_Săhleanu
« Ultima Modificare: 23.Mar.2013, 03:44:01 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline VAXXi

Mno, ce sa zic. Trist, odihneasca-se in pace. E bine ca s-a iesit in strada, e rau ca in esenta nu s-a intamplat nimic. Si probabil "actiuni" de genul asta se intampla in continuare, sunt convins ca la piovra e bine mersi in continuare la toate nivelurile.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Din ce am auzit în legătură cu Tepro, respectiv V. Săhleanu ( Dumnezeu să-l odihnească !) :
- miza achiziţiei Tepro de către "investitorii" cehi a fost deţinerea de către firmă a licenţei de export pe piaţa americană , de pe vremea "clauzei naţiunii celei mai favorizate". Obţinerea unei licenţe de export pe piaţa americană este un proces extrem de dificil şi durează, dacă nu mă înşel, 5 ani. Asta fiind învăţătura lor de minte după ce piaţa le-a fost invadată în anii '80 de mărfurile japoneze.
- până la luarea deciziei de a-l asasina pe Săhlean, s-a încercat lămurirea acestuia prin mijloace democratice: sume de bani, funcţii, etc. Neavând veleităţi de politician, acesta a continuat să lupte pentru salvarea combinatului şi pentru drepturile colegilor săi - lucru de neînţeles şi de neacceptat pentru bravii investitori strategici, nevoiţi astfel să elimine obstacolul din calea propăşirii propriilor conturi.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
... sunt convins ca la piovra e bine mersi in continuare la toate nivelurile.
Esti corect convins si culmea e ca pe mafioti nu-i costa prea mult situatia de a face chiar ceea ce vor ei.
Principalii manjiti sunt cei din Politie. Daca acolo nu ar fi coruptie la un nivel atat de avansat, lucrurile ar fi stat total diferit in tara asta.