Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857681 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
^

Trebuie sa aduc o erata, noroc ca am reverificat link-ul pus, ce a aparut eronat, in postare. Da mari confuzii in acest fel.
Reiau, blogul este:  http://roxanaiordache.wordpress.com/
Postarea in blog, pentru exactitate: http://roxanaiordache.wordpress.com/2013/03/16/fata-mea-e-mai-inteligenta-decat-credeti/

Te zapacesti de tot in ziua de azi cu atatea pe cap.... :-O :)
Ignis 1.3 GLX+

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Cribo, da, stiu imaginile cu masinile sfiitilor bisericii, prefericitilor si neprihanitilor BOR.
Mai sunt cateva poze si mai edificatoare pe net.

Din pacate, asta e. Trebe si gurile lor sa mance si sa be ceva... nu doar politicienii. Cu toate ca daca stau bine sa ma gandesc, nu prea e nicio diferenta intre politicieni si biserica. Ambele iau si inapoi nimic nu dau.

Offline cribo25

• Hero Member
^

Citind oarece comentarii postate de cititorii unor articole pe tema, am gasit si urmatoarea remarca facuta de catre unul dintre acestia:
La sfarsitul liturghiei se spune asa - sa ne rugam pentru mai marii oraselor si satelor, pentru conducatorul tarii, pentru prefericitul Daniel, cam asa in mare..

Nu rezulta insa clar in ce sens - sa nu greseasa, sa ajunga dupa gratii, sa le dea minte, ca n-au destula pentru bunastarea poporului, preafericitul sa nu mai fie asa de fericit, sa se mai gandeasca si la multimea de nefericiti, din pacate mult prea multi, sa mai lase masinile scumpe, si alte agoniseli "lumesti" ca tot nu pleaca cu acestea in mormant... Totul este confuz.. :-O

Poate sunt  tampit, si atunci cer scuze ma retrag cu gandurile mele idioate.. >:D<
Ignis 1.3 GLX+

Offline shpeedy

Draga shpeedy, bine ai revenit,  te dadeam disparut..Se pare ca se formeaza cateva tabere dragute foc, sa fie intr-un ceas bun, si rasete, 2-3 tone ( parca asta e unitatea de masura) . :)

Acum sa te intristez, sursa este cu totul alta, dar fiindca ne simpatizam de mult, prin "politica ce ne leaga"  iti voi dezvalui adevarul - este blogul http://roxanaiordache.wordpress.com/,iar in cadrul clipului, original ( pe YouTube) daca dai clik pe Show more  se deschide textul cu pricina, postat in intregime.Te astept cu drag in pivnita, la o sueta..cand ai timp.. :)

Draga cribo25, tinand cont ca suntem in acelasi punct ca acum opt luni  :D , cred ca putem spune ca urmatoarele opt luni se vor desfasura la fel: tu cu Roxania/Jurnalul/Antena/Pesurse, eu cu EVZ/RL/22/hotnews/Hydepark, USL-ul cu "Jos Base", "Moarte Marinarului" etc, economia in virtutea inertiei (cat o mai tine si asta)...

Hai noi sa fim sanatosi !!!

PS: ma mir ca la mentionarea lui Marius Oprea nu mi-ai facut o trimitere la "Adevarata fata a lui Traian Basescu" (oops, poate nu trebuia sa "dau din casa" ... asta inseamna ca nu sunt basist adevarat ??? :-)) )
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline cribo25

• Hero Member
^

Draga shpeedy, e bine ca nu suntem in puncte diferite, dupa opt luni, denota stabilitate, sudarea legaturii intre noi, lucru mai rar intalnit in confruntarea unor persoane atat  de diferite ( ma refer la tot ce tine de raportul cu traiul din societatea noastra).
Totusi cum de ti-a ramas atat de intiparit in minte ca sunt un mare, mare fun al USL, doar din cateva link-uri sau bloguri citate? Nu te-ai gandit ca poate sunt un fanatic PDL, cu tot cu marinar, si nu divulg cu nici un pret aceasta??  ;-) :)

"Orice fiinţă, cât de neînsemnată ar fi, constituie centrul unui cerc trasat în jurul ei". Franz Kafka

Trimitere nu ti-am facut ( am citit cartea) fiind convins ca tu ai citit-o deja, inaintea mea.. :D

Noi sa fim sanatosi, ca in timp ce ne "amuzam" reciproc, altii praduiesc sute de mii de euro, sau mai mult si au impresia ca sunt fericiti...si nemuritori... >:D<
Ignis 1.3 GLX+

Offline shpeedy

^
Totusi cum de ti-a ramas atat de intiparit in minte ca sunt un mare, mare fun al USL, doar din cateva link-uri sau bloguri citate?

Cu riscul de a cadea in off-topic (nefiind topic dedicat), o sa-ti raspund cu un banc clasic:

Dimineata, în drum spre serviciu, un evreu vede în statia de tramvai un domn bine facut si foarte bine îmbracat. Prezenta lui îl intriga:” Un domn astfel îmbracat nu se duce la serviciu la aceasta ora din dimineata; daca nu se duce, înseamna ca vine; de unde poate veni în zori de zi un domn astfel îmbracat decât de la o dama; un domn bine, vine de la o dama bine; la noi în cartier sunt trei dame bine: Natasa, care-i însa plecata la Leningrad, Rasela, dar de la ea vin chiar eu, si sotia mea. Sotia mea are trei amanti: directorul ei (firesc), directorul meu (normal) si pe un oarecare domn Abramovici.”
Asa ca evreul se apropie de tipul bine imbracat si ii spuse:
- Buna dimineata, domnule Abramovici!
- Buna dimineata. Dar de unde ma cunoasteti?
- Simpla deductie…

In ceea ce priveste cartea despre Base, recunosc ca n-am citit-o: spre deosebire de celelalte carti, care au aparut la Polirom, asta a aparut la editura Varanului, la momentul oportun, as adauga...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Silfax

Ca tot s-au retras "baietii veseli" in crama, profit de moment pentru a va face o recomandare:

http://www.humanitas.ro/humanitas/de-ce-este-rom%C3%A2nia-altfel

Dincolo de cateva pasaje, pe care personal le gasesc nefondate, acest istoric (Lucian Boia) de care nu am avut habar pana sa citesc aceasta carte, vine sa faca lumina in CV'ul romanilor si reuseste sa explice in buna parte sub acest titlu cuviincios, de ce prezentul nu face decat sa fie doar o reflexie a trecutului nostru "milenar".
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Am cetit si eu paginile alea care le pune la dispozitie site-ul.
Are domnul asta autor niste momente cand o ia rau prin aratura.

Ca sa nu mai spun ca istoria, cum e scrisa ea acum, indiferent ca vorbim de Romania sau de alta tara, e oarecum legata de adevar dar nicidecum adevarul in sens fidel.

De fro 2000mii de ani s-au tinut ba unii, ba altii, ba ceilalti sa strice vorba oamenilor de pe aici, sa-i dezbine, sa le faca, sa le dreaga.
Te duci in actuala Albanie, dai de o gramada care vorbesc dialect romanesc. In fosta Yugoslavie idem, de Moldova nu cred ca e cazul sa mai spuna cineva ceva. In partea de nord in actuala Ukraina, la fel. La sud de Dunare si pe acolo...
Deci, o populatie care e pe o "intinsura" atat de mare si vorba englezilor "it's a fact", contemporan, e totusi o chestie.
Limba vorbita are legatura stransa cu celelalte limbi latine din Europa.
Deci candva, mai toti s-au tras cam din acelasi shtromeleag si aceeasi scoica.

Ca poate cei de pe aici nu au avut ambitii imperialiste, cotropitoare si si-au vazut de agricultura lor, de zaibarul si tulburelul lor si alte alea ca si relieful le-o permitea, nu inseamna ca romanii au fost tot timpul niste inapoiati sau intarziati comparativ cu cei din alte zone geografice ale Europei.

In fine, vorbim vorbe si sa faci paralele intre prezent si trecut dpdv politic si sa-ti dai cu presupusul cum face onor acel profesor, mie unul, la cat de putina minte am eu, e ceva care nu se leaga si nu merge.
Si departe de mine ideea de a spune ca vai ce minunati si mirobolanti suntem noi pe aici de jdemii de ani... dar pana una-alta, sa incercati sa vedeti care e originea relelor in Romania actuala, de la limbaj, muzica (ma refer la manele si altele de gen) etc.
Portul traditional romanesc e curat, simplu, de bun gust. Muzica populara, asemenea. Doar "noutatile" astea cu iz balcanico-oriental ne-au stricat.

Offline Laurentiu

:good:
Si departe de mine ideea de a spune ca vai ce minunati si mirobolanti suntem noi pe aici de jdemii de ani... dar pana una-alta, sa incercati sa vedeti care e originea relelor in Romania actuala, de la limbaj, muzica (ma refer la manele si altele de gen) etc.
Portul traditional romanesc e curat, simplu, de bun gust. Muzica populara, asemenea. Doar "noutatile" astea cu iz balcanico-oriental ne-au stricat.
  :clap:

M-ai uns la suflet cu toata postarea de mai sus. Eu nu am exemplificat ultimul fragment care de fapt este si concluzia. ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cribo25

• Hero Member

In ceea ce priveste cartea despre Base, recunosc ca n-am citit-o: spre deosebire de celelalte carti, care au aparut la Polirom, asta a aparut la editura Varanului, la momentul oportun, as adauga...

Sa-ti spun deschis, ai ceva prejudecati, sa nu cumperi tu cartea doar fiindca a aparut la Varan ?? ;-)

Si, inca nu sunt sigur, nici pivnitele nu-ti plac. Cred ca se trage din copilarie, poate imi povestesti mai amanuntit, treci peste prejudecati... ;-) :)
Ignis 1.3 GLX+