Autor Subiect: Motor New Vitara  (Citit de 22688 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline enicky

Re: Motor New Vitara
« Răspuns #71 : 05.Mai.2017, 08:40:22 p.m. »
... cele mai bune lucruri sunt cele care ti le permiti la momentul respectiv  :good:
              Afirmatia as spune ca este subiectiva: cel mai bun pt. cazul in speta!
      La momentul 2015 existau variantele 1,6 benzina si 1,6 diesel. Dupa o experienta de 6 ani cu tdci, am inteles ca diesel-ul este facut (cel putin cele mai mari de 1,5) pt. drumuri lungi, adica extraurbane. Lung se poate numi si traseul Berceni-Militari dar nu in regim urban. Utilizate zilnic in oras, 5-15km, mai devreme sau mai tarziu, motorul diesel  va "suferii" o uzura mult mai avansata decat cel pe benzina ! Nu stiu cati din posesorii de motoare diesel au consultat in mecanic specializat pe motoare de acest tip, pentru a afla/invata cum sa-l utilizeze in regim urban si cum in extraurban. Cu ce trepte de viteze sa ruleze, turatie, etc.
Totuși o cutie cu 6 rapoarte ar fi ajutat mai mult vvt-i de 1,6...
1,4 turbo are 6 trepte....
Vvt-i ului îi plac turele...  dar în același timp este și econimic și fiabil! .
             E normal ca 1,4 sa aiba 6 trepte : este mai mic si la viteze mari(peste 120) la ce turatie ar fi mers si  ce consum ar fi avut? Te scotea din cabina ! Oricum, cea cu care am mers eu(avea pana in 5000km) era mult mai zgomotoasa !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline tra

« Răspuns #72 : 05.Mai.2017, 08:40:52 p.m. »
Totuși o cutie cu 6 rapoarte ar fi ajutat mai mult vvt-i de 1,6... Rapoarte mai scurte intreptele inferioare se traduc prin accelerări mai rapide; cuplu la roată mai mare.... iar treptele superioare ar fi asigurat economie la regimul de autostradă.
1,4 turbo are 6 trepte....
Vvt-i ului îi plac turele...  dar în același timp este și econimic și fiabil!

Dacă ar fi măcar aceeași cutie pe ambele benzinare, diferența ar fi fost mai mică

P.s. posesorii de vvt-i+automata cu 6 trepte nu se prea plâng de lipsuri putere și cuplu.... (Cutie cu convertizor de cuplu... Old Schol.
  • Toyota Corolla / Vitara Passion allgrip 1,6 benzină

Offline AT

« Răspuns #73 : 05.Mai.2017, 09:45:44 p.m. »
Pentru a evidentia. avantajele reale ale fiecarei motorizari ( intrucat cu siguranta  fiecare are si plusuri si minusuri) as efectua urmatoarele teste comparative intre 1.6 si 1.4:
-timp accelerare de la 0 -60 km/h;
-timp accelerare de la 0-100 km/h;
-timp urcare o rampa cu serpentine (tip Dealul Negru -zona Rm.Valcea);
-consum in trafic foarte aglomerat,  100 km in Bucuresti la ore de varf;
-consum in regim autostrada la 130 km/h  si la 160 km/h (viteze pe GPS).
-costuri intretinere pe durata a 120.000 km.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: Dicbz

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #74 : 05.Mai.2017, 09:51:07 p.m. »
la 4000 rpm avem fix 160 km/h .

Dovada. :)

Offline ambmihai

« Răspuns #75 : 05.Mai.2017, 10:21:18 p.m. »
eram pe la pagina 4 dar nu m-am putut abtine si am dat sa scriu si eu o parere.
e drept ca de la inceput ma gandisem sa achizitionez o vitara 1.6...dar cel putin 4 luni inainte am citit pe forumuri si am vizionat pe youtube.
nu vreau decat sa citez un sofer care testeaza autovehicule dintr-un video british.
omul spune:o sa iubesti 1.4,dar o sa fii multumit cu 1.6.
mie mi-a ramas chestia asta intiparita in memorie

dintr-un comentariu pe forum facut de gigiduru la o comparatie duster,vitara,honda:(despre M16A)-motor de 10 ani cu 3 actualizari si transmisie prin lant.
« Ultima Modificare: 05.Mai.2017, 10:34:28 p.m. de ambmihai »
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison

The following users thanked this post: daniel99

Offline shpeedy

« Răspuns #76 : 05.Mai.2017, 11:14:40 p.m. »
...as efectua urmatoarele teste comparative intre 1.6 si 1.4:
-timp accelerare de la 0 -60 km/h;
-timp accelerare de la 0-100 km/h;

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline alex martinas

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
    • Timisoara
Vitara 1.4 turbocharged allgrip sau Vitara 1.6 Diesel allgrip? please help!
« Răspuns #77 : 06.Mai.2017, 02:53:01 p.m. »
Va salut,

Sunt pe punctul de a intra in grupul posesorilor de Suzuki, dar am o dilema (ultima, sper!) cu privire la ce model sa aleg. Sa zicem ca nu e vorba de pretul masinii, ci doar de economicitatea, fiabilitatea si costurile de intretinere viitoare. Asadar, ce ma sfatuiti sa aleg intre:

Vitara 1.6 benzina
Vitara 1.4 benzina turbo
Vitara 1.6 diesel

Oricare dintre modele l-as lua cu dotari Spirit si ALL GRIP.

Am testat Vitara 1.6 benzina si mi-a parut, oarecum previzibil, un pic cam lenesa si cerand turatii prea mari pt gustul meu. Drept e ca pana acum am condus doar diesel-uri. :) Totusi mi-as dori ceva mai mult cuplu decat cel al modelului incercat de mine. Ce sa aleg asadar?!? si mai ales...de ce? :)

Multumesc anticipat! Chiar as aprecia niste sfaturi.

Alex
  • Suzuki Vitara Copper Edition

Offline shpeedy

Bine ai venit, Alex!

Cu parere de rau iti spun ca ai gresit aria - asta este aria vechiului model de Vitara, fabricat pana-n 1998.

Aceasta este aria de New Vitara (modelul fabricat incepand cu 2015), iar acesta este topicul de interes pentru dilema ta. Citeste-l si - daca mai ai nelamuriri - posteaza acolo.

Comunitatea Suzuki Club Romania ti-ar fi recunoscatoare daca pe viitor ai cauta raspunsuri inainte de a deschide topice noi. :good:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Online NicNic

Depinde ce vrei de la masina si cum o vei folosi.
Opinia mea ar fi cam asa:

1,6 benzina aspirat:
-pro: ieftin la achizitie, fiabil, intretinere mai ieftina
-contra: lenes, cutie in 5 trepte

1.6 diesel turbo:
-pro: cuplu foarte bun de la turatii mici, consum mai mic, cutie in 6 trepte
-contra: foarte scump la achizitie in comparatie  cu 1,6 aspirat (2500 EUR mai mult, la aceleasi dotari), intretinere mai scumpa, mai zgomotos

1.4 turbo benzina
--pro: cuplu mai bun  la turatii mici decat 1.6 aspirat, cutie in 6 trepte
-contra: mai scump la achizitie in comparatie  cu 1,6 aspirat (1250 EUR mai mult, dar cred ca are ceva dotari in plus), intretinere ceva mai scumpa, consum mai ridicat cand este utilizata puterea suplimentara (in general in regim urban, cand se demareaza mai des)

La ce imi doresc eu de la masina si ce as fi dispus sa chetui pentru ea, probabil ca as alege Vitara S.
Dar nu pot sa spun altora ca e la fel de potrivit si pentru ei ...

PS.: Acum am observat si eu ca postarea e intr-un loc nepotrivit.  :pardon:
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: SuViPa