Autor Subiect: Motor New Vitara  (Citit de 22694 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline alex martinas

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
    • Timisoara
Re: Motor New Vitara
« Răspuns #100 : 07.Mai.2017, 07:18:34 p.m. »
Da, de la Sara. Pe bune, asa mult? pai atunci de ce zic ca in august ar veni?
  • Suzuki Vitara Copper Edition

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #101 : 07.Mai.2017, 07:26:04 p.m. »
N-ai trecut şi tu, înainte de a face pasul ăsta, p-aci?
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=608.0#gsc.tab=0
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline alex martinas

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
    • Timisoara
« Răspuns #102 : 07.Mai.2017, 07:40:22 p.m. »
recunosc ca nu. daca asa e renumele Sara, aveti o alta sugestie/dealer de recomandat?
  • Suzuki Vitara Copper Edition

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #103 : 07.Mai.2017, 08:46:48 p.m. »
Arad sau Oradea aproape de noi. La Oradea sunt mai serioși.
Ca service pe viitor, Arad.
Seriozitate maximă, experiență proprie, Pitești.
Orice, numai nu Sara.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Sconx

« Răspuns #104 : 09.Mai.2017, 11:49:38 a.m. »
Comparatie motoare aspirat/turbo -  /benzina/diesel :

Eu zis asa ( detin si masina benzina si masina diesel), va scriu absolut din pataniile, constatarile si confortul personal :

1. Vreti fiabilitate si doriti sa apasati un simplu butonel si sa va bucurati de o vacanta superba fara surprize neplacute, atunci CLAR 1.6 benzina aspirat;
2. Vreti "vrajeala" de 18 ani, mocirle maxime, nameti de cate "2 metrii", atunci CLAR un motor supraalimentat, dar fiabilitatea si costurile de intretinere or sa fie "meh".

Eu cred ca de aici trebuie sa jonglati inainte sa cumparati orice masina.
Repet, este o parere personala si de bun simt, nu toata lumea va fi de acord cu ea, NU V-AM CONTRAZIS cu nimic, nu imi sariti la gat, NU AM SPUS ca 1.6 benzina aspirat e mai bun ca alt motor, rugamintea este sa nu facem offtopic :D
  • Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit

The following users thanked this post: ambmihai

Offline shpeedy

« Răspuns #105 : 09.Mai.2017, 12:22:27 p.m. »
Pe principiul "fitil bagam", indraznesc sa intreb si eu daca versiunile astea supra-/turbo-alimentate care sa razbeasca prin mocirle maxime si nameti de 2m vin cumva si cu o garda la sol mai mare si/sau niste anvelope dedicate terenului...

Ca de nu, frica mi-e ca discutam discutii. Iar pentru a face lucrurile si mai interesante: oare cum se face ca Vitara Mk1, Samurai si Jimny isi fac treaba foarte bine in afara asfaltului cu niste amarate de aspirate de nici 100cp...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: SuViPa

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #106 : 09.Mai.2017, 01:00:10 p.m. »
eu va spun sincer, am luat diesel pentru ca:

imi place sa alimentez cat mai rar posibil, nu vreau sa am pe cap "ah, trebuie sa ma duc sa fac plinul", treaba asta o aveam cu benzina, papa benzina de parca era sugativa.
mi-e mai usor s-o conduc prin oras
la deal ...trage fara sa fac artificii prea multe, la vale se simte frana de motor parca mai bine.
imi livreaza cuplu/putere acolo unde am eu nevoie, eu nefiind un vitezoman sau vreun agitat, deci un motor mai "batranesc", desi in modul sport, numa' batranesc nu e, e de ajuns pentru mine.
pot sa merg cu masina incarcata ochi, stiu ca motorul ala isi va face treaba fara sa se chinuie prea mult.
Asta nu inseamna ca o benzina nu ar face toate astea de mai sus, dar din punctul meu de vedere, cu un diesel le fac mai usor si mai confortabil.

Am condus mult timp, in regim urban, un diesel si n-am avut probleme de turbina, injectoare, probleme de catalizator etc. poate am avut eu noroc, poate mi-am dat seama cum trebuie condus, poate un pic din amandoua.
discutia asta se poate duce la nesfarsit, fiecare isi alege pentru nevoile / bugetul lui.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

The following users thanked this post: SuViPa

Offline dAlex

« Răspuns #107 : 09.Mai.2017, 01:30:33 p.m. »
mocirle maxime si nameti de 2m

Ca de nu, frica mi-e ca discutam discutii. Iar pentru a face lucrurile si mai interesante: oare cum se face ca Vitara Mk1, Samurai si Jimny isi fac treaba foarte bine in afara asfaltului cu niste amarate de aspirate de nici 100cp...

Corect, dar cred ca erau niste figuri de stil mai degraba. Colegu vroia sa zica ca motoarele alea turbo se potrivesc mai bine soferilor tineri pasionati de viteza/performante. Pentru familisti, ca mine, care se duc in vacanta linistit, mai ales pe autostrada, benzinarul ar fi suficient. Cu asta sunt de acord.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

The following users thanked this post: ambmihai

Offline Sconx

« Răspuns #108 : 09.Mai.2017, 02:11:53 p.m. »
Personal, pentru offroad mai serios, detin un Tucson de 2l, modificat destul de agresiv (am schimbat volanta deja dupa modificari), cauciucuri All Terrain, bla bla...
Pentru oras si iesiri (vacante) am preferat sa investesc in acest frumos Suzuki Vitara 1.6l VVT benzina (Zero zgomot, fara grija, fara morcovi la "funduletz").
Simplu si eficient :D
A, si apropo, crezi sau nu, la drum lung si la 1.6l VVT cam uiti sa bagi benzina.
Cand fac plinul, imi arata ca pot merge cam 580km cu acel plin, dar fac undeva la 120km pana sa inceapa sa se reduca numarul de km sub 580km.
Nu cred ca este rau deloc.
Pe unii nu ii intereseaza ca dupa 10000km motorizarea diesel la Vitara se va transforma intr-un tractor (este un post aici pe forum unde un utilizator fara inhibitii gratuite recunoaste ca s-a transformat motorizarea diesel intr-un autentic tractoras) ci doar cuplul sau diferenta de consum diesel/benzina de 1l la suta ( amortizarea banilor investiti in diesel probabil se va face in 2,3,5 ani - deja masina e veche, mehh).
Pe altii, ii intereseaza exact opusul.
Alegerea motorizarii in cazul de fata, repet, este pur subiectiva.

• Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit

The following users thanked this post: Lerua07

Offline AT

« Răspuns #109 : 09.Mai.2017, 03:53:28 p.m. »
Cred ca cea mai simpla si "plastica" descriere comparativa a motoarelor a reusit-o colegul nostru: 

(1.4-ul Turbo) Suzuki are un cuplu grozav imediat ce accelerezi ....Îşi cam face treaba tot timpul, fără să ai senzaţia că "munceşti" la el ...E un fel de diesel mai silenţios... La finalul călătoriei e mai odihnitor decât aspiratul. Pe bune.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: adibaiacos2003