Autor Subiect: Motor New Vitara  (Citit de 22676 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Motor New Vitara
« Răspuns #50 : 04.Mai.2017, 05:06:38 p.m. »
    Acum daca stau stramb si judec drept, eu imi pun urmatoarea intrebare :
  - ne place motorul 1,4/1,2 turbo/140 cp, care evident sunt motoare de turatie, dar pe 1,6/120cp/6000r/m de ce ne este frica sa-l "turam" ?
     Nu ne obliga nimeni(nici chiar "consumul") sa mergem cu tr. IV sau V in oras, poti merge preponderent cu aIIIa daca doresti demaraj rapid pe distante scurte si veti fi uimiti ce poate 1,6 la 2500-3500 rot/min ! Si chiar daca sunt contrazis, eu tot sustin ca 1,6 este mai fiabil decat 1,4 sau 1,2(si nu fiindca il am eu!).  :dknw:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: SuViPa, ambmihai, Adifiru

Offline shpeedy

« Răspuns #51 : 04.Mai.2017, 05:10:38 p.m. »
Mai fiabil pentru ca ... mai putine piese in miscare/sisteme implicate.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline zongor

« Răspuns #52 : 04.Mai.2017, 05:11:05 p.m. »
    Acum daca stau stramb si judec drept, eu imi pun urmatoarea intrebare :
  - ne place motorul 1,4/1,2 turbo/140 cp, care evident sunt motoare de turatie, dar pe 1,6/120cp/6000r/m de ce ne este frica sa-l "turam" ?

Pentru ca setarea implicita este AUTO. Daca era pe SPORT implicit nu se mai plangea nimeni.

The following users thanked this post: ambmihai

Offline NicNic

« Răspuns #53 : 04.Mai.2017, 06:15:45 p.m. »
Din pataniile mele cu SUVI, pot spune ca motorul a fost singurul care m-a "lasat" pe drum.
Nu am avut putere/cuplu suficient sa urc o panta.
Asa ca l-am last si eu acolo, pe drum, la propriu, pe SUVI. Am continuat cu alta masina.

Acum, reversul ar fi ca nu sunt multi posesori de Suzuki Sx4 sau New Vitara care ar fi mers pe acel drum.
Deci si eu am fortat limitele.

Pentru cei ce au nevoie de o masina cu aderenta, nu de tractiune, Vitara cea noua cu motor de 1.6 este foarte potrivita.
Altfel, trebuie turbo. Diesel sau benzina.  Ori reductor.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: wolfin, SuViPa

Offline shpeedy

« Răspuns #54 : 04.Mai.2017, 06:25:57 p.m. »
Parerea mea e ca - din perspectiva conditiilor de utilizare in off-road - unde nu treci cu 1.6-le benzinar, nu treci nici cu diesel-ul, nici cu 1.4. Vorbind de aceleasi conditii de rulare/aceleasi anvelope/acelasi nivel de uzura al anvelopelor. Sistemul 4x4 este acelasi, indiferent de motorizare/transmisie.
.

The following users thanked this post: SuViPa, ambmihai

Offline enicky

« Răspuns #55 : 04.Mai.2017, 08:00:20 p.m. »
Pentru ca setarea implicita este AUTO.
             Asta n-ar fi un motiv. Si mie mi s-a intamplat sa ajung in oras la 4000r/min. fara functia sport activata, iar masina a raspuns mai mult decat bine.
            Cred ca ma repet, dar dupa ce a trecut perioada de "rodaj" este cazul sa ne "cunoastem" masina, fara a mai continua sa traim din amintirile "fostei", sa ne adaptam stilul la motorul de sub capota, sa citim manualul si sa cunoastem caracteristicile masinii.
            Si eu am urcat pe Vitara venind de pe un diesel al carui cuplu era dublu fata de ce am acum si iata ca am facut Transfagarasan, Transalpina si alte drumuri de munte(chiar si din Bulgaria) fara sa am cea mai mica problema. Totul este sa stii sa apreciezi corect cu ce tr. de vit. urci/cobori o panta, cand activezi functia sport   in asa fel incat sa suplinesti lipsa cuplului, s.a.m.d.
           Si apropos de fiabilitate, sa asteptam sa vedem cine incepe sa "completeze" primul uleiul, cel cu 1,6 sau cel cu 1,4 ! :)
« Ultima Modificare: 04.Mai.2017, 08:16:49 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #56 : 04.Mai.2017, 08:12:23 p.m. »
Din pataniile mele cu SUVI, pot spune ca motorul a fost singurul care m-a "lasat" pe drum.
Nu am avut putere/cuplu suficient sa urc o panta.
Asa ca l-am last si eu acolo, pe drum, la propriu, pe SUVI. Am continuat cu alta masina.

Acu', scuza-ma, si tu l-ai transformat intr-un autovehicul de carat marfa... :-j
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #57 : 04.Mai.2017, 08:33:41 p.m. »
@bogdanzarnescu  - Bogdan, compari un motor cu turbosuflanta cu un motor aspirat, chiar daca exista diferenta de 200 cm3 intre ele.

Răspunsul meu a venit la afirmația că un motor de 1,4 sau 1,2 sau 1 nu poate duce ca unul de 1,6, cu referire strict la Vitara. De aia spun că 1,6 aspirat e puturos față de 1,4 Boosterjet, pentru că asta s-a omis în afirmație, turbina. Nicidecum despre alegerea din punct de vedere financiar. Nu sunt genul de cretin care să judece așa ceva. Eu m-am întins la S din cauza prețului pe care l-am obținut, nu m-am dus să cumpăr mașina cu lejeritatea cu care mi-aș fi luat o Fanta.
Despre acest post e vorba:

eu nu am incredere in motoare mici. poate sunt bune se te miste de colo-colo, dar esti constient mereu ca nu au putere. Cat sa scoti din 1.2 sau 1 ? Cat s-o turezi ? Vad in specificatii ca acei calutzi, si ei putini, se arata pe la 6000... pai in zilele noastra nu prea ai cum sa ajungi la 6000, doar n-o sa mergi cu 1-a sau a2-a la 6000 si probabil cand ajungi acolo, ai impresia ca sare motorul de sub capota, nefiind obinsuit s-o urci pana acolo. imi pare pur marketing, cred ca mai relevant e sa stii cati cai putere ai la : 2000 - 3000 hai 4000, turatiile cel mai des folosite ! 
nu am condus benzina turbo, am inteles ca are cuplu mai mare. Si o chestie asa la care ma gandesc uneori, un motor mic pe o masina mare, se va chinui mai mult, deci va consuma mai mult, se va uza mai repede, va emana mai multe noxe. Un motor mai mare, nu are suprasarcina, e mai relaxat, iti poate da posibilitatea sa consumi mai putin, prin stilul de condus.

@SPIRIDUSHU, îți dau în scris, cum zicea și colegul mai sus, aceste motoare au în plus o chestie... Turbina. Face minuni.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Sconx

« Răspuns #58 : 04.Mai.2017, 09:00:36 p.m. »
Da, Bogdan, acum e okay, recunosc ca nu am fost atent la ce ai facut referire, mea culpa.

Cu privire la relaxarea motorului, ganditi-va totusi ca raportul motor:masa este de 1600 cm3 la 1165 kg, prin urmare mai mult decat suficient, chiar si incarcata se ajunge la un raport de 1:1, la fel de ok.
Sigur, nu va avea "zvac", dar nici sa nu poti urca un deal oricate grade ar avea (vorbim in limita bunului simt), motorul isi va face treaba, asta cu siguranta.

Motorul cu turbo este un motor supraalimentat, si sa nu fiti carecumva ignoranti fata de acest aspect;are avantaje dar si dezavantaje.

Alegerea este simpla, vreti "avans" clar turbo, vreti intretinere zero clar aspirat, este atat de simplu, nu trebuie sa complicam nimic, fiecare are personalitatea lui si in consecinta va face alegerea pe masura.

Aveti grija sa nu cadem in latura cealalta sa spunem ca cei care au luat VVT (non-turbo) au luat ca nu au avut "finante". Va aventurati intr-un teren minat si doar stim ce se intampla cand se calca pe o mina.
Doar ca unii au alte criterii in alegerea masinilor.
Ca sa nu dam exemple in necunostinta de cauza ma iau pe mine, am luat aspirat ca m-am cam saturat de  : "furtunas de la turbo spart/crapat din cauza presiunii si calitatii slabe a cauciucului", "stat 2 minute dupa un drum lung sa se raceasca turbo", etc. ca le stiti si voi prea bine problemele motoarelor supraalimentate.

La varsta mea, fazele de genul liniutelor si grandomania au trecut, acum trebuie sa canalizez investitiile in copil, de aceea am ales calea VVT-ului, si ca mine multi altii.

Concluzia, orice masina detineti, turbo ori ba, daca sunteti persoane chibzuite ambele va vor duce la destinatie in cele mai bune conditii.
« Ultima Modificare: 04.Mai.2017, 09:23:31 p.m. de Sconx »
  • Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit

The following users thanked this post: ambmihai

Offline shpeedy

« Răspuns #59 : 04.Mai.2017, 09:14:01 p.m. »
Pfoaileo, da' shi vrajitorie ii turbina ashieia!!! >:)

O sa-mi mai dau si eu cu parerea (personala) pe aceasta tema a motoarelor - 1.6 vs 1.4T.

Pentru un utilizator obisnuit, responsabil, ruland pe soselele din Romania, nu cred ca este o diferenta atat de mare intre a avea la dispozitie 103cp/t (1.6-le) sau 115cp/t (1.4T). Daca depasirile de pe DN/DJ-uri se fac responsabil/precaut, si 1.6-le iti permite un condus deopotriva alert si sigur intr-o masura similara 1.4T-ului. Mers pe autostrada?! Am avut si momente in care - cu SX4-ul Classic, fara <Sport> si alte alea - am mers cursiv pe banda 2 cu viteza de croaziera peste limita legala. Daca e sa recunoastem, nici cu 1.6, nici cu 1.4T, Vitara nu este o masina sport - garda la sol, forma de dulap nu o ajuta la aerodinamica sa zici ca are reprize fulminante.

Cei in dilema alegerii intre cele doua motorizari, ar trebui sa-si puna intrebarea daca merita cei 1250Euro diferenta (Spirit vs S) pentru a avea un motor mai puternic (dar fara sa stie de cate ori ii ajuta acea putere in plus), dar mai nou si cu mai multa electronica pe el (fara a sti care este fiabilitatea acestuia pe termen mai lung sau daca exista expertiza completa in ceea ce-l priveste) versus un motor mai slab ca putere, dar mai simplu si ajuns la maturitate (riscuri mici de a rezerva surprize neplacute). La naiba, eu stiu ca as alege dintre cele doua 1.6Luxus numai pentru plafon (si tot as economisi 300Euro)... :prty:

Nu zic ca nu mi-a placut 1.4T-ul - ba chiar mi s-a parut si mai potrivit pe mai aerodinamicul SX4 S-Cross, dar stiu ca - in mainile mele, cel putin - mi-ar mari destul de mult riscurile de amenda... ;)

My 2 cents...
« Ultima Modificare: 04.Mai.2017, 09:52:34 p.m. de shpeedy »

The following users thanked this post: gabineg, SuViPa