0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Acum daca stau stramb si judec drept, eu imi pun urmatoarea intrebare : - ne place motorul 1,4/1,2 turbo/140 cp, care evident sunt motoare de turatie, dar pe 1,6/120cp/6000r/m de ce ne este frica sa-l "turam" ?
Pentru ca setarea implicita este AUTO.
Din pataniile mele cu SUVI, pot spune ca motorul a fost singurul care m-a "lasat" pe drum. Nu am avut putere/cuplu suficient sa urc o panta.Asa ca l-am last si eu acolo, pe drum, la propriu, pe SUVI. Am continuat cu alta masina.
@bogdanzarnescu - Bogdan, compari un motor cu turbosuflanta cu un motor aspirat, chiar daca exista diferenta de 200 cm3 intre ele.
eu nu am incredere in motoare mici. poate sunt bune se te miste de colo-colo, dar esti constient mereu ca nu au putere. Cat sa scoti din 1.2 sau 1 ? Cat s-o turezi ? Vad in specificatii ca acei calutzi, si ei putini, se arata pe la 6000... pai in zilele noastra nu prea ai cum sa ajungi la 6000, doar n-o sa mergi cu 1-a sau a2-a la 6000 si probabil cand ajungi acolo, ai impresia ca sare motorul de sub capota, nefiind obinsuit s-o urci pana acolo. imi pare pur marketing, cred ca mai relevant e sa stii cati cai putere ai la : 2000 - 3000 hai 4000, turatiile cel mai des folosite ! nu am condus benzina turbo, am inteles ca are cuplu mai mare. Si o chestie asa la care ma gandesc uneori, un motor mic pe o masina mare, se va chinui mai mult, deci va consuma mai mult, se va uza mai repede, va emana mai multe noxe. Un motor mai mare, nu are suprasarcina, e mai relaxat, iti poate da posibilitatea sa consumi mai putin, prin stilul de condus.