Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Diverse NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Motor New Vitara
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
2
[
3
]
4
5
6
7
8
...
17
Mergi Jos
Autor
Subiect: Motor New Vitara (Citit de 22676 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
SPIRIDUSHU
Sr. Member
Mesaje postate: 400
Gen:
BUCURESTI
Re: Motor New Vitara
«
Răspuns #20 :
04.Mai.2017, 12:30:30 p.m. »
eu nu am incredere in motoare mici. poate sunt bune se te miste de colo-colo, dar esti constient mereu ca nu au putere. Cat sa scoti din 1.2 sau 1 ? Cat s-o turezi ? Vad in specificatii ca acei calutzi, si ei putini, se arata pe la 6000... pai in zilele noastra nu prea ai cum sa ajungi la 6000, doar n-o sa mergi cu 1-a sau a2-a la 6000 si probabil cand ajungi acolo, ai impresia ca sare motorul de sub capota, nefiind obinsuit s-o urci pana acolo. imi pare pur marketing, cred ca mai relevant e sa stii cati cai putere ai la : 2000 - 3000 hai 4000, turatiile cel mai des folosite !
nu am condus benzina turbo, am inteles ca are cuplu mai mare. Si o chestie asa la care ma gandesc uneori, un motor mic pe o masina mare, se va chinui mai mult, deci va consuma mai mult, se va uza mai repede, va emana mai multe noxe. Un motor mai mare, nu are suprasarcina, e mai relaxat, iti poate da posibilitatea sa consumi mai putin, prin stilul de condus.
memorat
New Vitara 1.6 ddis, Luxus
The following users thanked this post:
...
,
SuViPa
,
ambmihai
wolfin
Hero Member
Mesaje postate: 2488
Gen:
N'am gasit cu dacia
B
«
Răspuns #21 :
04.Mai.2017, 12:35:10 p.m. »
Auto europene vs auto us
Un 7 litri la 90 mile are 2000 rot min si zgomot free...
memorat
vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970
Bobcat134
Jr. Member
Mesaje postate: 68
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #22 :
04.Mai.2017, 12:48:58 p.m. »
uzeaza imi cer scuze
memorat
Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip
fireburn
Hero Member
Mesaje postate: 2632
Gen:
«
Răspuns #23 :
04.Mai.2017, 12:54:45 p.m. »
Am condus eu turbo: 1.2 Nissan Juke, 1.2 Skoda Octavia, 1.4 New Vitara, in conditii normale de trafic (asfalt).
Toate se misca mai bine (au zvac mai bun, accelereaza mai usor...) decat M16A (pe care-l detin si eu) dar asta nu inseamna ca asta nu merge
memorat
Mesaje postate: 423
Gen:
Text personal da
Bucurresti
«
Răspuns #24 :
04.Mai.2017, 01:27:02 p.m. »
Crede cineva aici ca 1.6 este un motor mic? Toata discutia cu dinamica motorului este pur subiectiva. Nu o sa vezi niciodata ca vine cineva care conduce un 3.5 litri diesel sa laude dinamica unui motor 1.6! Totodata nu cred ca ai la ce sa folosesti mai mult de 1.6 in afara unor acte de teribilism! Motorul mi se pare suficient pentru un om cu un condus normal.
In ceea ce priveste "caii linistiti" la motorale mai mari... Chiar nu inteleg la ce se refera! Nu exista nici o justificare tehnica de ce un motor mai mare care dezvolta aceeasi putere ar fi mai avantajos decat unul mic atat timp cat piesele folosite pentru a aduce motorul mic la performantele unuia mai mare sunt fiabile. Este adevarat ca cu cat incarci un motor din punct de vedere tehnologic ai mai multe piese care se pot defecta insa lumea care susinte aceasta diferenta omite extrem de mult partea electronica a motoraleor.
Dar cum a mai zis cineva, discutia poate sa continue la nesfarsit si pe diferite cai.
Parerea mea este ca pentru un om normal la cap , 1.6 (benzina / diesel) este nu suficient ci exact ce are nevoie!
memorat
Suzuki Vitara S grade
...
,
SuViPa
,
ambmihai
wolfin
Hero Member
Gen:
N'am gasit cu dacia
B
«
Răspuns #25 :
04.Mai.2017, 01:41:31 p.m. »
Un motor cu cilindree mare in primul rand nu are nevoie de turatii mari in sarcina..
basca ca masinile au 2 tone.
un v8 de la hamericani la 3500-4000 e la cuplu maxim...adica vreo 500-600 nm.
Si da max ar fi 2 litri.
Dar daca inrebi un average joe.....1.6 e pt maaina de tuns iarba.
memorat
vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970
SPIRIDUSHU
Sr. Member
Gen:
BUCURESTI
«
Răspuns #26 :
04.Mai.2017, 01:42:26 p.m. »
si eu sunt de parere ca 1.6 diesel este suficient pentru New Vitara, am facut test drive si eu si sotia si cu 1.6 benzina, amandoi am ajuns la concluzia (ea fiind sofer de masina pe benzina), ca pe aceasta masina un 2.0 era mult mai potrivit. De fapt cred ca si luam benzina, daca avea 1.8 sau 2.0. Prin comparatie, mi-a parut ca trage mai greu sau ca se chinuie motorul mai mult dar si in review-uri, in general se spune acelasi lucru.
Si revenind la motoarele mici : un 1.4 aspirat pe o masina usoara (am condus un 207, echipare sport, deci sugea ala benzina de ziceai ca e setila), am scos un consum extrem de bun, asta doar din stilul de condus. Dar cu cat e mai mic motorul, caroseria nu e proportional mai usoara, deci ai consum mare din start. Nu inteleg care e faza cu downzise, daca lasi un motor de 1.6 - 2.0 si ii faci un management din calculator f ok, din fabrica, ar trebui sa consume mai putin decat unul mic, daca-i mai pui si o turbina, chiar e f ok.
si un articol, nu e de la un producator de incredere
))) (dar cine mai e ? )
http://www.telegraph.co.uk/cars/news/age-engine-downsizing-says-volkswagen/
memorat
wolfin
Hero Member
Gen:
N'am gasit cu dacia
B
«
Răspuns #27 :
04.Mai.2017, 01:52:08 p.m. »
On topic
1.6 benzina e suficent pt new vitara. Partea buna ca e usoara. Daca avea peste 1.6 tone motorul nu cred ca mai tragea asa liniar.
Repet ce s a spus mai sus. Pentru zi cu zi e mai mult decat suficent. Asta nu insamna ca nu as fi vrut un 2.0 turbo.
la pretul de 1.6
memorat
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970
ambmihai
Sconx
Jr. Member
Mesaje postate: 71
Slobozia
«
Răspuns #28 :
04.Mai.2017, 01:59:30 p.m. »
Eu as concluziona in felul urmator :
1. Pentru oameni normali, cu familie si responsabili, care vor sa iasa cu masina la plimbare, motorul de 1.6l benzina/diesel este mai mult decat okay.
2. Pentru ceilalti, si aici ma refer la persoanele de tipul "ce l-am facut pe ala", "liniuta mea e mai mare", "bla bla", sigur, motorul de 1.6l poate fi un motor jenant.
In alta ordine de idei, cine vine de pe un 2.0l diesel sau mai mare, un 2.0l benzina cu turbo sau biturbo (compresor+ turbina) este si firesc sa spuna ca 1.6 poate fi un motor puturos. Dar asa si trebuie sa fie.
De unde trag eu concluzia pertinenta, si sunt sigur ca o sa fiti de acord cu mine, discutia devine CLAR subiectiva.
memorat
Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit
ambmihai
,
Bobcat134
SPIRIDUSHU
Sr. Member
Gen:
BUCURESTI
«
Răspuns #29 :
04.Mai.2017, 02:07:50 p.m. »
sunt ok cu ce spui tu , doar ca, atat eu cat si sotia, am venit de pe 1.4 benzina si 1.4 diesel (masini personale conduse zilnic) si prin comparatie 1.6 diesel vs. 1.6 benzina, la New Vitara, cel din urma ne-a parut ca se chinuie mai mult. Eu nu sunt fanul motoarelor mari, am luat aceasta masina (cea din semnatura), ca masina de familie unde modul sport este folosit doar pentru serpentine.
Dar da... e treaba subiectiva.
memorat
Tipărire
Pagini:
1
2
[
3
]
4
5