Autor Subiect: Motor New Vitara  (Citit de 22683 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Motor New Vitara
« Răspuns #120 : 10.Mai.2017, 10:05:01 a.m. »
Dar - intrucat suntem diferiti si vedem fiecare viata in mod propriu (Slava Domnului!) - apar doze mai mici sau mai mari de subiectivism in alegerile noastre, astfel ca - in ciuda alegerilor rationale pe care ar trebui sa le facem, ajungem sa alegem un Caterham Seven turbo de 200cp, pentru a ne deplasa preponderent prin oras si sambata/duminica sa ne bucuram de o scurta iesire la sosea cu masina... :D

>:D<  In sfarsit! 

Chiar daca rulez preponderent in oras, daca mie imi place cum se simte diesel-ul in iesirile de weekend (mai dese sau mai rare) + concedii de ce insistati sa-mi spuneti ca nu e corecta alegerea?  :dknw:

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Sconx

« Răspuns #121 : 10.Mai.2017, 10:19:09 a.m. »
Prima data vreau sa ma corectez, nu mai pot edita, expresia era " "Mine and mine only" si nu ce am scris eu acolo dar in fine, din graba, neatentie a iesit altceva, mea culpa.

@toma

Nu incepe si tu draga toma, nu spune nimeni ca ai facut o alegere nasoala, ai ales exact ce ai considerat tu necesar, chiar daca faci 80 % din drumuri in oras.
Tocmai acest lucru, evidentiaza faptul ca toti alegem subiectiv si nu obiectiv, ceea ce am sustinut si eu.

Subiectiv e faptul ca desi nu mergi mai mult de 60km/h si iesi din oras de 2 ori pe luna la "o bere" ai ales sa iei diesel, ceea ce nu este rau.

Deci alegerile sunt pur subiective si nu au legatura cu ce ar trebui sa alegem pentru buzunarul nostru, pentru "ecologizare", samd.

Dar sunt convins ca fiecare, pentru el, a ales cel mai bine.
  • Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit

Online NicNic

« Răspuns #122 : 10.Mai.2017, 10:19:21 a.m. »
Normal este ca fiecare sa isi exprime opinia aici, nu sa o impuna.
Apoi, ceilalti sa o analizeze si sa o foloseasca in decizii, daca le va fi necesar.
Chiar nu inteleg de ce se ataca unii sau altii pe acest subiect ...  :-/

Asadar, parerea mea este ca 1.6 aspirat, pe care il am la SUVI si il folsoesc de cativa ani, este un motor cu un raport pret/performante foarte bun.
Insa, la ce am nevoie de la el, m-a lasat in drum din cauza lipsei puterii. Nemultumirea mea a fost si mai mare cand alta masina (fara reductor, dar cu motor diesel) a urcat pe acel drum fara nicio fortare.

In consecinta, pot afirma ca singura problema intalnita de mine la acest M16A a fost lipsa puterii la turatii mici.
Mai departe, jos palaria! E un motor economic, fiabil si placut la sunet cand il turezi.

Dar am mers si cu Vitara S (cativa kilometri, pe drum de munte) si afirm cu convingere ca mi-as dori un K14C pe SUVI.
Cu D16AA (banuiesc ca este acelasi si pe S-Cross) am mers putin, in drive-test, si nu m-a impresionat la fel de mult ca cel de 1.4 turbo benzinar.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline fireburn

« Răspuns #123 : 10.Mai.2017, 10:30:30 a.m. »
Ce ziceti sa ne oprim aici ? pentru ca lucrurile s-au lamurit. Fiecare are in ograda cel mai bun motor (prin prisma ratiunii personale, bineinteles).
Altfel la intalniri va iesi cu paruiala in loc de discutie amicala la cafea/bere....  :)

Offline Sconx

« Răspuns #124 : 10.Mai.2017, 10:33:24 a.m. »
@NicNic

Nu stiu exact ce ai facut, si promite-mi ca nu te superi pe mine, dar daca incepeai urcarea pe modul "sport" si motorul nu il lasai sa coboare sub 2000 de rot/min, refuz sa cred ca avea motive sa te "lase" in drum, dar, iarasi, este o parere personala si mi-o asum.

Nu stiti ca IMPACAREA este cea mai frumoasa ?
Si cum sa ne impacam daca nu suntem certati ?  :x

The following users thanked this post: adibaiacos2003

Offline shpeedy

« Răspuns #125 : 10.Mai.2017, 10:47:28 a.m. »
@Sconx : la SX4 Classic modul 'Sport' se face din talpa... ;)

In rest, am discutat situatia cu SX4-ul lui Nic cu cateva pagini in urma...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Sconx

« Răspuns #126 : 10.Mai.2017, 10:51:49 a.m. »
Atunci, interventia mea a fost improprie si o retrag.

Offtopic :

La varianta Spirit becurile pe faza lunga sunt tot cu soclu HB3 ca la passion ?
Recunosc si imi asum ignoranta, nu am citit manualul :(
« Ultima Modificare: 10.Mai.2017, 11:21:07 a.m. de Sconx »

Online enicky

« Răspuns #127 : 10.Mai.2017, 11:35:52 a.m. »
  @Nic n-are o pozitie sport la sx4. Iar faptul ca nu l-a ajutat masina la un moment dat, cred s-a datorat si altor cauze nu numai ca ar fi motorul ...neputincios(poate un reglaj/defectiune).
     Revenind la motorizarile Vitarei, trebuie sa intelegem, nu fiindca spun eu sau @shpeedy sau altcineva, ca motorizarea diesel s-a introdus pe turisme tocmai pentru ca este consumul mai mic, favorizand  astfel prin costuri reduse deplasarile lungi. Tot la fel de bine stim cu totii ca motoarele diesel se uzeaza mai repede utilizate in oras, ele lucrand foarte bine la turatii mari,  constante, si functionand perioade lungi de timp. Adica pe romaneste, sunt motoare de drumuri lungi. Doar pe drumurile lungi isi arata randamentul maxim : consum mic, injectoare/turbine curate, fara depuneri, deci fiabilitate maxima.   
      Personal am avut indicatia(de la mecanici) chiar din momentul achizitiei Fordului tdci, sa rulez in oras doar cu viteza aIIIa, iar odata la 1-2luni sa fac un drum in afara orasului de 100-200km la turatii mari ptr. "curatare" spuneau ei. 
     Faptul ca x sau y a cumparat diesel/benzina si circula preponderent in oras/"in afara", nu poate fi un mar al discordiei, practic a fost optiunea lui si gata.
     Dar la baza, sunt niste realitati( caracteristici ale motorelor) pe care, chiar daca le contestam, ele tot exista ! Adica diesel-ul va consuma mai putin "in afara" dar aproape la fel cu "benzinarul" in oras, sau se va "incalzi" mai greu decat "benzinarul" si multe altele.
     Practic discutia ar trebui sa se canalizeze pe capacitatile si caracteristicile motoarelor, nicidecum pe justificarea achizitiei.
      Deasemenea nu este corect sa spunem, dupa parerea mea, ca motorul x este mai bun ca y !
      Fiecare motor este bun in felul lui, dar pe un anumit specific de utilizare. In momentul cand vrem sa facem altceva cu el decat pt. ceea ce a fost el proiectat sa faca f.bine, atunci nu mai este bun !!
      @Sconx , vorba unui classic in viata : RTFM ! :)

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Sconx

« Răspuns #128 : 10.Mai.2017, 11:51:17 a.m. »
I will read the fucking manual :D

Online NicNic

« Răspuns #129 : 10.Mai.2017, 12:24:26 p.m. »
  @Nic n-are o pozitie sport la sx4. Iar faptul ca nu l-a ajutat masina la un moment dat, cred s-a datorat si altor cauze nu numai ca ar fi motorul ...neputincios(poate un reglaj/defectiune).
     [...]

SUVI avea numai 14k km rulaj. Si nu avea nicio problema.
Stii si tu cum poate merge SUVI pe autostrada ...  :).
Poate singura problema a fost ca nu am stiut limitele masinii, adica ale motorului.  :(

Scuze de off-topic, dar sper ca aceste discutii sa fie relevante in legatura cu intrebarea pusa despre alegere motorizare Vitara.
« Ultima Modificare: 10.Mai.2017, 12:54:45 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!