Autor Subiect: Motor New Vitara  (Citit de 22682 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online NicNic

Re: Motor New Vitara
« Răspuns #110 : 09.Mai.2017, 04:31:09 p.m. »
Pe principiul "fitil bagam", [...]
[...]: oare cum se face ca Vitara Mk1, Samurai si Jimny isi fac treaba foarte bine in afara asfaltului cu niste amarate de aspirate de nici 100cp...

@shpeedy: Aici discutam de motorizare New Vitara.
Acest model de masina nu e facut sa mearga cu precadere pe coclauri. Imagineaza-ti sa mergi cu masinile amintite de tine, in fiecare zi, pe autostrada. Sau in deplasari cu drumuri lungi. Sau zi de zi prin trafic urban aglomerat.
Presupun ca atunci si tu ti-ai dori o masina cu un motor mai puternic, care sa iti asigure un confort si siguranta in aceste conditii de trafic.

In ultimile zile, pot spune ca m-am lamurit cat de mult conteaza sa ai putere suficienta: de cand s-a defectat bobina la SUVI, motorul poate functiona bine mersi (eventual un consum mai mare). Insa puterea foarte redusa (cu precadere la turatii mici) mi-a dat un sentiment de disconfort, poate chiar de nesiguranta de a conduce pe SUVI, asa ca am renuntat pe moment sa il folosesc.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #111 : 09.Mai.2017, 09:02:48 p.m. »
@shpeedy: Aici discutam de motorizare New Vitara.
Acest model de masina nu e facut sa mearga cu precadere pe coclauri.

Nu eu am adus in discutie mocirle si nameti...  ;)
Si - in esenta - eu spun acelasi lucru: aceasta masina - in forma stock - isi va atinge limitele in conditiile dificile din afara asfaltului in primul rand din cauza garzii la sol, unghiurilor si anvelopelor, indiferent de motorizare.

Sau zi de zi prin trafic urban aglomerat.

In conditiile date, nu cred ca are prea mare importanta daca ai o masina de 40cp sau una de 400cp... Important este sa mearga incalzirea sau AC-ul, dupa caz, si radio-cd-ul.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: ambmihai

Online enicky

« Răspuns #112 : 09.Mai.2017, 09:48:08 p.m. »
... in esenta - eu spun acelasi lucru: aceasta masina - in forma stock - isi va atinge limitele in conditiile dificile din afara asfaltului in primul rand din cauza garzii la sol, unghiurilor si anvelopelor, indiferent de motorizare.
              Am avut diesel stiu ce inseamna un cuplu bun, dar pot sa va spun, de exeplu, ca venind de la un pescuit, pe un drum de pamant dupa o ploaie crunta, am ales sa merg parallel cu acesta, pe iarba, ptr. a nu ramane impotmolit. Dar cu gume de vara+tractiune fata, rotile s-au incarcat si pe iarba pana masina s-a oprit de tot din rulare. Motorul tragea, rotile se invarteau dar patina. Am iesit cu spatele, am traversat pe partea cealalta a drumului pe unde erau paie, dar am mers cam un km cu spatele pana in sosea.
       Concluzia a fost  pt. mine,  ca degeaba trage motorul daca ...n-are cu ce : anvelope bune(AT), garda buna, sistem 4x4. Eu la faza de mai sus n-am avut niciuna din astea.
        Tot de la aceasta masina diesel am invatat ca trebuie sa ti-o cumperi doar daca chiar ai nevoie de ea : adica ai numai drumuri extraurbane(naveta), sau circuli intr-o zona deluroasa.
      In alte conditii(cum suntem noi oraseni) cel pe benzina e sfant. Dar asta o stii doar dupa ce faci 5-6 ierni cu caldura amortita in masina si cu manusi in maini(dimineata/seara la/de la servici), dupa ce te saturi de "tractorul" din cabina sau cand se defecteaza ceva specific si te arde buzunarul. In rest, masina a mers(era noua+garantie)ok, n-a cerut bani, dar nici n-am asteptat sa ceara.
      Altfel,  daca n-o "traiam" pe pielea mea si mi-o explica cineva, nu-l credeam niciodata ! Asta mi s-a intamplat mie si de aici impresia finala enuntata mai sus.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #113 : 09.Mai.2017, 10:40:48 p.m. »
Eu am facut trecerea invers, de la benzina la diesel. Deocamdata nu regret... :D
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Sconx

« Răspuns #114 : 10.Mai.2017, 07:42:26 a.m. »
L-as cita pe Master Yoda : " Ohhh, but you will..." :D

Ca o gluma, nu o lua ca un afront :D

Revenind, in acest moment am 6600 km cu Vitara.
Ghiciti ce ?

5723km la marele fix contabilizati, facuti numai in oras, 900 km in afara orasului....
Din perspectiva mea, eram nebun sa achizitionez turbo sau diesel....mai rau imi faceam decat bine. :D
Si astfel...Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit.

Hihi.
  • Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #115 : 10.Mai.2017, 08:17:24 a.m. »
Să îmi spui mie că am ales 1,4 T pentru că vreau vrăjeli de 18 ani, viteză și alte bazaconii, este jignire. Te rog să nu mai faci astfel de comparații și să fii atent la afirmații de genul. Nu suntem la colț de stradă scuipând semințe, nici pe forumul bmw la pisicuțe.
Mulțumesc.
Hai să ne cunoaștem prima dată și ne dăm ulterior cu părerea.
Acum ai venit cu altă bazaconie, trebuia să fii nebun să iei turbo sau diesel?
Uite că suntem o grămadă de nebuni inconștienți teribiliști care vrem viteză și vrăjeli de 18 ani pe aici. Nevastă-mea agață la greu cu mașina, face liniuțe, nu știu ce să mă mai fac cu ea.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Sconx

« Răspuns #116 : 10.Mai.2017, 08:32:22 a.m. »
Am spus mai sus " Repet, este o parere personala si de bun simt, nu toata lumea va fi de acord cu ea, NU V-AM CONTRAZIS cu nimic, nu imi sariti la gat, NU AM SPUS ca 1.6 benzina aspirat e mai bun ca alt motor, rugamintea este sa nu facem offtopic :D"
Banuiam ca se vor gasii colegi forumisti sa sara la gat.

Foarte bine ca ai ales alta varianta de motor, te felicit, dar repet aceeasi parere personala, sa iei turbo sau diesel sa mergi numai in oras si doar cu 100km/h doar ca sa te simti tu bine ca ai turbo sau cuplu mare, tine de subiectivitatea fiecaruia, ceea ce am incercat sa subliniez in fiecare post de al meu.
Ceva cred ca nu ai inteles sau nu ai fost pe deplin atent, dar ca sa clarificam, "vrajeli de 18 ani" a fost expimata sub forma metaforica a "sa iei turbo sau diesel sa mergi numai in oras si doar cu 100km/h doar ca sa te simti tu bine ca ai turbo sau cuplu mare, tine de subiectivitatea fiecaruia".

Sper ca acum este clar.

Uite un coleg care a inteles ce am vrut sa spun si nu a luat-o ca un afront gratuit, citez "Corect, dar cred ca erau niste figuri de stil mai degraba. Colegu vroia sa zica ca motoarele alea turbo se potrivesc mai bine soferilor tineri pasionati de viteza/performante. Pentru familisti, ca mine, care se duc in vacanta linistit, mai ales pe autostrada, benzinarul ar fi suficient. Cu asta sunt de acord."

Nicidecum sa te/va jignesc.

Referire la, citez "Acum ai venit cu altă bazaconie, trebuia să fii nebun să iei turbo sau diesel? " ITI MAI SPUN INCA O DATA, era vorba DE MINE, nu de altii, citez din ce am spus eu mai sus si cred ca iar nu ai citit atent ci doar la suparare :

"Revenind, in acest moment am 6600 km cu Vitara.
Ghiciti ce ?

5723km la marele fix contabilizati, facuti numai in oras, 900 km in afara orasului....
Din perspectiva mea, eram nebun sa achizitionez turbo sau diesel....mai rau imi faceam decat bine. :D
Si astfel...Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit."

Tot ce am sustinut mai sus, si sustin in continuare, a fost exprimat DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, "MINE AND ONLY MINE", prin urmare consider ca nu am jignit, ca atare "eram nebun" si nu am zis " sunteti, erati, veti fi".

Sper ca am clarificat si daca in continuare te simti jignit, permite-mi sa te invit candva la o bere sa-mi iau revansa.
« Ultima Modificare: 10.Mai.2017, 08:58:14 a.m. de Sconx »
  • Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit

Online enicky

« Răspuns #117 : 10.Mai.2017, 09:41:03 a.m. »

" trebuie să respectăm dreptul la opinie. Desigur, dar asta nu înseamnă că trebuie să respectăm și opinia însăși."
            Recapituland postarile, eu cred ca n-a fost nimeni jignit, pe de-o parte, iar pe de alta parte, revenind la subiect, am putea situa benzinarele de-o parte si diesel-ul de cealalta parte ! Si asta o spun gandindu-ma la diferenta de cuplu, care intr-adevar este relevanta. Intre cele doua benzinare este o diferenta(20cp), dar sunt si niste compensari intre ele legate de fiabilitatea(unuia) si complexitatea tehnologica(a celuilalt).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #118 : 10.Mai.2017, 09:54:33 a.m. »
Să îmi spui mie că am ales 1,4 T pentru că vreau vrăjeli de 18 ani, viteză și alte bazaconii, este jignire. Te rog să nu mai faci astfel de comparații și să fii atent la afirmații de genul. Nu suntem la colț de stradă scuipând semințe, nici pe forumul bmw la pisicuțe.

Bogdane, de la cineva care are ceva experienta in a arunca vorbe mai mult sau mai putin jignitoare pe diverse alte teme aici pe forum, ma asteptam sa existe capacitate de a cerne informatia si a nu se simti jignit asa de usor...
Asta in conditiile in care respectivele afirmatii au cel putin doua perspective de a vedea lucrurile:
- perspectiva semnalata de tine, care este una (foarte) simplificata, instinctiva as spune;
- perspectiva magulitoare - in ciuda varstei biologice, spiritul este inca unul tanar si are capacitatea de a se lasa manat de entuziasmul specific varstei de 18 ani la conducerea masinii.

Revenind la subiect, la modul meu de a vedea lucrurile (poate si din perspectiva de parinte, perspectiva ce a mai temperat din entuziasmul specific varstei de 2x ani), alegerile strict rationale ar fi:
- M16A - pentru rulaje anuale de pana-n 20k km, preponderent (peste 80%) in trafic de oras;
- K14C - pentru rulaje anuale de pana-n 20k km, cu un mix urban-extern de 60-40%;
- D16AA - pentru rulaje preponderent extra-urbane.
Repet, astea sunt alegerile pe care eu le vad ca 'rationale'.

Dar - intrucat suntem diferiti si vedem fiecare viata in mod propriu (Slava Domnului!) - apar doze mai mici sau mai mari de subiectivism in alegerile noastre, astfel ca - in ciuda alegerilor rationale pe care ar trebui sa le facem, ajungem sa alegem un Caterham Seven turbo de 200cp, pentru a ne deplasa preponderent prin oras si sambata/duminica sa ne bucuram de o scurta iesire la sosea cu masina... :D

Personal, daca nu exista trend-ul asta cu down-sizing-ul (si imbratisarea lui de tot mai multi producatori), as fi preferat ca evolutia M16A pe noile generatii de Suzuki (Vitara si S-Cross) sa fie un M18A (1.8 aspirat). Evoluat, ajuns la maturitate, ceva in genul 1.8-ului iVTEC de pe fosta Honda Civic (140cp si 175Nm) - mi-ar fi fost mai mult ca suficient. Dar deh, societatea (cica) trebuie sa progreseze. Or, un aspirat ca asta probabil ca ar fi tinut 300k km fara interventii - ceea ce poate insemna 20 de ani in care posesorul sa nu fie nevoit sa-si schimbe masina...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ...

« Răspuns #119 : 10.Mai.2017, 09:59:58 a.m. »
Eu am alta problema legata de puterea motorului. Venind de pe 75 CP 1.4 MPI de Logan si placandu-mi teribil sunetul motorului actual 1.6 benzina turat, acum parca am tot mai des tentatia de a retrograda treapta de viteza si de a calca acceleratia, ca la 18 ani, desi am dublul varstei respective. Spre deliciul baietilor mei, care cred ca apas pe vreun buton magic de prinde masina asa viteza.

The following users thanked this post: hugbear, gabineg, ambmihai