0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Eu unul nefiind inca posesor de Vitara , numai datorita faptului ca nu am decit 45.000 km la bord si SX 4 este ca si nou , imi dau cu parerea dupa vreo doua experiente pe la munte . Parerea mea este ca, pe asfalt prin oras motorul aspirat 1,6 benzina este destul de suficient ca si pentru mersul pe autostrada masina fiind destul de usoara . Numa ca dupa ce adaugi o sotie , un copil si inca o persoana ce nu a incaput in alta parte si ceva bagaje in masina , o sa vedeti ca nu mai merge treaba chiar asa de simplu . La drum intins poate merge dar , pe coasta cu asfalt de munte motorul trage destul de greu . Raman la parerea celor care cred in Vitara S care are si caluti si cuplul mai bun . Apoi fiecare dupa buget si placere .
Este ceea ce spuneam si eu, pentru o masina de familie, cu calatorii si pe la munte, cu thule si portbagajul pline ochi ... 3 bucati in masina sau 4, un diesel parca e mai potrivit. Acum depinde f mult pentru ce iei masina, esti singur si vrei un suv, o iei pentru familie ...difera foarte mult nevoile. Deci aici nu cred ca facem comparatie intre tipul de motoare, ci intre ce nevoi avem si cum sunt ele implinitie in diferite circumstante. Ca se numeste diesel sau benzina sau hibrid, cu sau fara turbina, ofera niste plusuri si minusuri pentru ceea ce dorim sa facem cu acele masini. Eu sunt de parere ca dieselul tine cu familia, in multe situatii pe cand benzina poate e mai potrivita pentru cei care sunt in cuplu sau singuri. Cei care nu aveti copii ... nu va imaginati ce inseamna sa pleci la munte cu un copil de 1 an sau 2 ani .. pe scurt : parca iei toata bucataria si o parte din dormitor, inclusiv pat ))