NicNic şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Marius Popescu este consultant politic cu experiență în zona comunicării politice, imagine publică, PR și marketing online.Fost jurnalist TVR, Antena 1 și Antena 3, cu studii în Jurnalism și Științe ale Comunicării, Master în Comunicarea Mediatică și Publicitate, a consiliat pe: Crin Antonescu (când fostul lider PNL deținea funcția de Președinte al Senatului), Gabriel Biriș (secretar de stat Ministerul Finanțelor Publice), Claudiu Manda (europarlamentar, vicepreședinte al Senatului) și Daniel Botănoiu (secretar de stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale). De asemenea, a deținut funcția de purtător de cuvânt al Ministerului Turismului, dar și a Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București. A mai coordonat Serviciul Comunicare și Promovare al Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul Unității de Pregătire a Președinției Române la Consiliul UE.S-a specializat în elaborarea şi promovarea unor noi idei de comunicare politică, în armonie cu afacerile europene și relațiile internaționale, a managementului reputației și a marketingului politic.
Conform unei statistici din 2018, realizată în 2017 - ţineţi minte, anul acela când se presupune că au existat "jdemii" de angajări făcute la comanda social-democraţilor, România avea o medie totală de aproximativ 6,4 milioane de salariaţi, aici intrând contractele cu normă întreagă, parţială, dar şi cei la gri/negru
Ştiţi care este MEDIA UE PRIVIND BUGETARI/SALARIAŢI ÎN PRIVAT? 28%. Cu mult peste media noastră de 19%.
- productivitatea raportată la noi este peste media UE. Se pare că bugetarii noştri nu stau “şi-o freacă”.
bugetarii români nu sunt cei mai bine plătiţi din UE! E complicat de explicat, dar credeţi-mă pe cuvânt. Suntem situaţi undeva în ultima treime, iar asta după ce s-a tot majorat salariul minim pe economie.
Da, Orban are dreptate când spune că în ultimii ani au intrat pe uşa din dos câţiva angajaţi, fără vreun fel de concurs. Dar nu cred că aceştia trebuie eliminaţi, ci educaţi sau mutaţi unde ar putea lucra. Dacă ăla sau aia care a fost angajat/angajată pe o funcţie de execuţie şi chiar e bâtă şi doar Dumnezeu o mai poate salva, doar atunci înţeleg să-l/s-o dai afară;
...dar haideţi să fim sinceri cu noi: nu există şi “la privat” angajaţi care lucrează mult mai puţin în raport cu alţi colegi? Eu zic că da...
Aditional, daca in mediul privat apar situatii de felul celei mentionate, este strict problema angajatorului/managementului/actionarilor/patronatului, daca isi permite - organizatoric si financiar - costul unor asemenea angajati...
Adevărul este că problema principală nu e că sunt prea mulţi bugetari ci că avem prea puţini salariaţi ( mai precis, plătitori de taxe şi impozite), o productivitate relativ scăzută a celor implicaţi în procesele directe de producţie, plus o remunerare a lor sub media pe economie, fapt atipic pentru Occident.[...]Practic avem o Românie puternic divizată între o industrie mai dezvoltată și mai performantă decât credem noi (nu că nu ar fi loc destul de mai bine) și un sector agricol mai aproape de secolul XIX decât de secolul XXI. Care dă în virtutea mediei rezultate din această dispunere servicii sociale de egală slabă calitate, mai ales pentru cei care desfăşoară o activitate de mare productivitate.[...]Spinoasa problemă a salariilor românești din industrie: mai mici decât în sectorul bugetar
O opinie despre bugetari.
nu as accepta "traseisti" care schimba 5 locuri de munca in 2 ani
Cititi si va minunati...de ce scriu unii la comentarii..
[...]@shpeedy cred ca n-ai inteles deloc intrebarea citata : nu există şi “la privat” angajaţi care lucrează mult mai puţin în raport cu alţi colegi? Eu zic că da... Nu-i deloc o comparatie, este vorba doar de privat. Mai revizuieste raspunsul !!!![...]
Cred ca in graba de a raspunde nu ai avut timp sa citesti articolul complet si cu atentie.
Acolo se comenteaza despre situatia bugetarilor.