Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857050 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

Suntem "spectatorii" dar și "beneficiarii" unui mega număr de iluzionism continu. Diferența e ca unii stau pe scaune iar alții în fotolii, la parter, balcon sau loja,
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: Costique

Offline shpeedy

Pe vremuri viorile se fabricau parca la Reghin. Acum unde s-or face?

"The town of Reghin, in Transylvania, is Romania’s violin capital. The town hosts the Hora musical instruments factory, the biggest in Europe. Local entrepreneur Vasile Gliga is another big producer of violins and his factory is also based in Reghin."

In rest, eu nu as bagateliza totusi taierile de paduri in RO (daca tot spunem ca ne inscriem in media europeana la taieri, ar fi interesant de aflat si care este media violentelor impotriva silvicultorilor/padurarilor la nivelul lumii civilizate). Basca locurile din tara prin care cred ca am trecut fiecare in ultimii 10-15 ani si am vazut pe viu cum arata defrisari facute pana la roca muntelui (dupa care ne miram de ce fiecare perioada mai ploioasa se termina cu surpari, comunitati luate de puhoaie si pierderi de vieti omenesti).

Si pentru ca s-a ajuns si la subiectul ONG-uri, mi se par periculoase generalizarile de acest fel ("toti sunt la fel de ticalosi" / "toti sunt pe interes") pentru ca le vad  un impact mai mare fata de faptul ca unele ONG-uri au in fapt in spate interese obscure - generalizand, exista riscul sa nu mai facem nimic bun/constructiv (sa va aduc aminte ca "noi facem un spital" este tot un ONG), nu vom mai avea pe nimeni care sa traga niste semnale de alarma in cazul aparitiei unor derapaje (aplicatia Inspectorul padurii tot in sfera ONG-urilor isi are originile - https://revistacariere.ro/inspiratie/bogdan-micu-inspectorul-padurii/).

Cu discernamant din partea societatii in evaluarea rolului lor si cu transparenta din partea lor (originea fondurilor, cheltuielile facute), ONG-urile sunt o componenta a unei societati functionale...

@Costique : AR-ul (Augmented Reality) sau AI-ul (Artificial Inteligence) ne vor afecta job-urile?! De care ziceai?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
AR - Augmented Reality.

De exemplu, eu sunt inginer si va spun, colegii mei nu ma inteleg cand le spun ce diferenta imensa este sa ii prezinti clientului un model 3D pe ecran comparat cu sa ii preziti modelul la fata locului privind prin HoloLens , de exemplu.

N-am gasit exact articolul dar am gasit ceva despre Romania:

https://cursdeguvernare.ro/pwc-in-urmatorii-10-ani-600-000-de-locuri-de-munca-din-romania-vor-fi-afectate-de-transformarea-digitala.html

in plus, ceva de groaza despre care nu am auzit pana acum:

https://cursdeguvernare.ro/productia-industriala-pe-octombrie-2019-ajunsa-la-cota-77-a-cincea-luna-consecutiva-pe-minus-si-nivel-negativ-record.html

Se repeta 2007 si PNL v-a plati factura pentru tampeniile PSD-iste...
« Ultima Modificare: 14.Dec.2019, 12:09:48 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Catalln

@speedy legat de defrișări, și tu ai dreptate, întărești ceea ce am spus ca media e ok însă vârfurile sunt... decimate vezi Suceava (știu foarte bine ce e după perdeaua de la drum, circul foarte mult pe drumurile forestiere).

Legat de ONG nu am spus toate ci majoritatea.
Rolul lor, teoretic, e foarte ok dar s-au adaptat practicilor autohtone.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline toma

O prima bila neagra din punctul meu de vedere:

România educată low cost: Educația și Cercetarea primesc în Guvernul lui Iohannis 2,7% din PIB în proiectul Bugetului 2020, cea mai mică alocare din istoria recentă

Citat
Educația și Cercetarea primesc împreună 2,7% din PIB în proiectul Bugetului 2020, adică cea mai mică alocare din istoria recentă pentru acest domeniu, la 3 săptămâni după ce profesorul Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale și la o lună și jumătate de la prima ședință de guvern a Cabinetului Orban, desfășurată cu liderul de la Cotroceni la prezidiu. Cea mai mică alocare bugetară vine, paradoxal, într-un Guvern instalat și chemat frecvent la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, al cărui principal proiect anunțat în cele două mandate a fost “România educată”.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Problema care trebuie lamurita in primul rand este pe ce se duc banii, inclusiv aia din invatamant. Caci daca ar fi sa dau dreptate postului tau - mai multi bani = calitate - ar insemna ca in sanatate este super. Iar situatia reala e chiar din contra. Familia mi-a spus ca in Romania se spune ca singurul lucru care s-a schimbat dupa marirea salariilor in sanatate este ca spagile s-au marit proportional...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ariciul

Exact, bani dati mai multi nu inseamna ca ai rezolvat ceva in mod automat. Conteaza cum, unde ii folosesti. Daca ii dai tot pe licitatii aranjate...
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline rexkrokiDAU

Cică cei 2,7% sunt mai puțin în procente ca cei de anul ăsta, dar reprezintă în cifre absolute mai mult decât execuția bugetară din 2019, adică câți bani au fost cheltuiți efectiv. 

Offline toma

Intre timp, retrocedarile ilegale, una din cele mai banoase "afaceri" post-decembriste: Stăpânii plajelor. Cluburile corupției

In loc de epilog:
Citat
Primăria nu va primi de la gruparea Mazăre niciun fel de daune. S-au asigurat de asta consilierii locali din Constanța între care și Felix Stroe, cel care a preluat filiala locală a PSD după plecarea lui Radu Mazăre. El a solicitat încă din 2008 ca Primăria Constanța să nu se constituie parte civilă în dosarul Retrocedărilor.

Judecătorii au dispus, pe lângă condamnări, confiscarea a 3.85 milioane de euro de la nouă inculpați din dosar. Banii vor ajunge însă în bugetul general al statului și nu în cel al Primăriei Constanța.

Si strans legate de aceste dosare, companiile cu actiuni la purtator:
Citat
De curând, autoritățile au hotărât că toate aceste companii trebuie să-și facă acționarii vizibili. Au termen limită pentru aceasta anul 2021, iar deschiderea de noi companii cu acțiuni la purtător a fost interzisă prin lege în România.
Nu pot sa nu remarc cat timp li s-a dat sa ascunda si faca pierduti banii: babaieti nu mai merge smecheria asta, aveti timp pana in 2021 sa gasiti altceva.

PS: si tot aud ca DNA- politie politica, vai cum mai prigoneste oameni nevinovati!
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
O opinie despre bugetari.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice