Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857050 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Un bătrân = un bătrân
[...]
De aceea ar trebui, pur și simplu, să fie stabilită o pensie minimă garantată, calculată după acest „coș” al pensionarului și, firește, indexată cu inflația. La fel cum există alocația pentru copii, aceeași pentru toți.

Ce este peste, să rezulte din contributivitatea fiecăruia, potrivit salariului avut. În rest, niciun ban în plus, nimănui.

Adica pensie minima garantata indiferent daca o persoana nu a cotizat nici macar o zi din viata ei la vreun fond de pensii? Sa primeasca si ea pensie minima?
Sau  a cotizat doar o jumatate de vechimea necesara la pensionare? Si acea cotizatie este corespunzatoare la salariul minim pe economie?

Poate ar fi corect (chiar daca e utopic/nefunctional) sa existe doar pensii private. Sunt sigur ca atunci s-ar calcula pensia dupa nivelul cotizatiei ...

CTP are unele idei tare interesante. Dar nu toate sunt la fel.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: shpeedy

Offline Utilizator_Anonim

Iarasi vorbesti nedocumentat
Militarii au pensii speciale de la Cuza si asa e in toata lumea civilizata
In sua cei care au efectuat mai multe stagii prin zone de conflict au si alte beneficii (scolarizare subventionata la diverse universitati, credite la locuinte etc)
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Fujitsu

Sau Legiunea străină din Franța care oferă pensie de la vârsta de 30 de ani ...
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline shpeedy

Nu mi se pare ca s-a surprins esenta in acest articol...

Nu pensiile speciale ale militarilor si magistratilor ar trebui sa fie problema - consider ca ele sunt normale (as adauga si pensiile unora dintre politisti, precum si diplomati - dar nu toti, ci numai cei ultra-specializati, cu dificultati in gasirea unui rol pe piata muncii) intr-o societate functionala. Dar avem o multime de categorii profesionale care, pentru cativa ani petrecuti intr-un anumit rol, se incadreaza la pensie speciala... WTF?!

In alta ordine de idei, mi se pare interesant cazul asta cu PSD Arad si sistemul piramidal de spaga - o adevarata schema MLM / Ponzi...

Aaa, si o confirmare ca pesedismul este deja o gandire / o mentalitate pentru unii - cum poti, intr-o zona geografica care, de bine, de rau are ceva mai multe oportunitati de munca fata de restul tarii, o zona in care angajatorii se plang ca nu mai gasesc forta de munca si sunt dispusi sa sara cu salarii mai bune, cu transport de acasa pana la locul de munca si inapoi, cu o calificare/o pregatire, cum poti intr-o asemenea zona sa gasesti oameni dispusi sa dea spaga doar pentru a lucra la Stat?!

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
« Ultima Modificare: 12.Dec.2019, 09:13:05 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ntire2000

Adica pensie minima garantata indiferent daca o persoana nu a cotizat nici macar o zi din viata ei la vreun fond de pensii? Sa primeasca si ea pensie minima?

Asa sunt cei care au lucrat la CAP pe vremea raposatului.
Unii aveau pensii de 3-400 de lei.
Traind la tara mai aveau de-ale gurii si se descurcau cum puteau.
Intre timp, nu mai lucreaza nimeni nici acolo ca s-au învatat sa stea pe social.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ...

cum poti, intr-o zona geografica care, de bine, de rau are ceva mai multe oportunitati de munca fata de restul tarii, o zona in care angajatorii se plang ca nu mai gasesc forta de munca si sunt dispusi sa sara cu salarii mai bune, cu transport de acasa pana la locul de munca si inapoi, cu o calificare/o pregatire, cum poti intr-o asemenea zona sa gasesti oameni dispusi sa dea spaga doar pentru a lucra la Stat?!

Te referi la Bucuresti si Ilfov?  :D

I am kidding, of course. (or am I?). Spaga pentru a lucra la stat se da acum mai mult ca niciodata, tinand cont de salariile si beneficiile existente. Stiu femei de serviciu si fochisti (in institutii unde exista centrale termice moderne, ce nu necesita operare zilinica, deci nu e vorba de sobe pe lemne) care au dat spaga pentru a lucra figura pe statul de plata cu sume consistente. Sau facturiste din regia de termoficare. Sa nu mai zic de asistente medicale sau profesori debutanti/pensionari.

Offline shpeedy

Nu, ma refeream la arealul mentionat in dosar (AR-TM)...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Offline ...

Mi-am dat seama din prima, dar consider ca dimpotriva, zonele mai bogate au acum concurenta intre sectorul public-privat. Adica cel public il cam depaseste la venituri pe cel privat. Pe cand in zonele sarace, ajutorul social e sfant, ca nu ii duce capul sa demonstreze celorlalti ca sunt mai breji sau harnici, cand pot sa nu o faca.

Offline shpeedy

Offline toma

@Leutz, uite si o stire pozitiva:

România este cel mai mare exportator de viori din UE

Citat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut 105.000 viori, în valoare de 23,3 milioane de euro, iar România este cel mai mare exportator de viori al UE în restul lumii, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain