0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Și totuși, multi dintre cei emigrați au spus că educația primită în Romania a fost peste nivelul din țările unde s-au dus.Pentru vârfuri educația din Romania oferă ce trebuie.Reversul este că nu este adaptata la nevoile medii/minime pentru marea masă a populației.
Siderante - dincolo de rezultatele la testul PISA - mi se par declaratiile ministrului liberal al Educatiei:Anisie, despre rezultatele PISA: Nu trebuie să ne îngrijorăm, evaluarea nu pune accentul pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă
Nu ca vreau ca sa ma laud, nici ca vreau sa va-nspaimant, dar eu, la teste/teze, cand nu mai stiam pe de rost versuri, le produceam pe loc, cu citat frumos, intre ghilimele. Nu s-au prins profesorii, nici macar la Bac, pentru ca nici ei nu le stiau toate. Ba chiar la engleza am compus scris un poem inspirat 99% din Simon si Garfunkel, The Sound of Silence, si am luat 10, ca profa nu stia melodia...
Majoritatea elevilor din gimnaziu nu mai sunt in stare sa memoreze comentarii/versuri. De fapt, ei vin cu lipsuri grave inca din ciclul primar. Eu ma crucesc cand vad cate detalii de nivel universitar se cer la biologie, de exemplu, sau la franceza ca se invata denumirile coloniilor franceze de peste mari si tari, dar elevii nu stiu sa ceara o paine (parca e pain, noroc cu Carrefour ).
De exemplu eu sunt sigur ca Basescu nu era securist turnator. De ce? Pai taica-su era general, daca va spune voua logica ca armata lasa un general sa fie spionat de aia pe care ii ura institutional...cel mult Basescu daca a fost pe acolo-pe la SECU, a facut joc dublu. Cine a facut armata, stie!