Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857050 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
 Discutia veche care n-a ajuns la un sfarsit: cu ce competente se iese din scoala la fiecare nivel, care ar trebui sa fie acestea si ce trebuie facut ca sa fie dobandite.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: shpeedy

Offline toma

Il citesc de ceva vreme pe Bogdan Stoica, nu-i un secret. Nu rezonez intotdeauna cu felul in care vede el lucrurile si nici cu concluziile lui. Dar articolul asta mi se par excelent:

Cum manipulează Sputnik. studiu de caz: regele Ferdinand

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy, rexkrokiDAU

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Și totuși, multi dintre cei emigrați au spus că educația primită în Romania a fost peste nivelul din țările unde s-au dus.
Pentru vârfuri educația din Romania oferă ce trebuie.
Reversul este că nu este adaptata la nevoile medii/minime pentru marea masă a populației.

Am si eu pe aici romani care se plang ca scoala lor este praf.  Asa o fi. Dar stii, n-o sa uit niciodata ce a spus unul la un moment dat, definitoriu din multe privinte: "Oricare 5 romani sunt mai destepti individual decat oricare 5 americani. Dar nici un grup de 5 romani nu intrece un grup de 5 americani" . Adica varfurile sunt. Dar media ACTUALA (ca parintii vorbesc de nivelul de afara, nu copii) este mai jos decat ne vedem ca eram noi  pe vremea lui Ceasca (cazul meu).
« Ultima Modificare: 03.Dec.2019, 07:47:29 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: ntire2000, Fujitsu

Offline Daniel42

Parerea mea cu acest invatamant, in primul rand ar trebuii uniformizate manualele si facute cu cap, nu sa cuprinda idiotenii si aberatii . Apoi programa scolara este atat de incarcata aiurea incit, la clase se trece ca trenul prin gara prin materie . Cine pricepe bine, cine nu la revedere sau la meditatii pentru ca si domnii profesori au interesul acesta .Degeaba se vaita pe la televizoare de salarii ca toata lumea cunoste cu ce se ocupa ei si de ce nu le pasa de elevii care poate vor sa invete ceva dar, nu pricep imediat pe loc si depinde si cum li se explica . Aici sunt multe aspecte de discutat si nu cred ca se vor pune pe picioare niciodata .Exact cum preciza cineva , educatia aici este oferita pentru varfuri si nu este adaptata pentru marea masa de elevi si mai important pentru ce anume cere piata adica economia tarii . Copii sunt incarcati aiurea cu informatie pe care nu o folosesc niciodata , decit pentru ai obosi mental nejustificat si la examene se creaza in mintea lor numai confuzie , nu mai au capacitate de acumulare la ce se cere si apoi se mira ca iau note mici . Referitor la cultura generala pe care tot se bate moneda ca, vezi doamne de aceea trebuie incarcata programa , ar trebuii sa stie cei ce gindesc asa ca,  acesti copii traiesc in anul 2019 si mai departe , iar sursele de informare sunt nelimitate . Nu mai traiesc ca pe vremuri si ca in mintea unora de prin invatamint . Sa priveasca calendarul , vremea merge inainte si ei au ramas in trecut .  :-?
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

The following users thanked this post: Costique

Offline toma

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Costique

Offline ...

Majoritatea elevilor din gimnaziu nu mai sunt in stare sa memoreze comentarii/versuri. De fapt, ei vin cu lipsuri grave inca din ciclul primar. Eu ma crucesc cand vad cate detalii de nivel universitar se cer la biologie, de exemplu, sau la franceza ca se invata denumirile coloniilor franceze de peste mari si tari, dar elevii nu stiu sa ceara o paine (parca e pain, noroc cu Carrefour :D).

Nu ca vreau ca sa ma laud, nici ca vreau sa va-nspaimant, dar eu, la teste/teze, cand nu mai stiam pe de rost versuri, le produceam pe loc, cu citat frumos, intre ghilimele. Nu s-au prins profesorii, nici macar la Bac, pentru ca nici ei nu le stiau toate. Ba chiar la engleza am compus scris un poem inspirat 99% din Simon si Garfunkel, The Sound of Silence, si am luat 10, ca profa nu stia melodia...

The following users thanked this post: NicNic, toma, Costique

Offline toma

Nu ca vreau ca sa ma laud, nici ca vreau sa va-nspaimant, dar eu, la teste/teze, cand nu mai stiam pe de rost versuri, le produceam pe loc, cu citat frumos, intre ghilimele. Nu s-au prins profesorii, nici macar la Bac, pentru ca nici ei nu le stiau toate. Ba chiar la engleza am compus scris un poem inspirat 99% din Simon si Garfunkel, The Sound of Silence, si am luat 10, ca profa nu stia melodia...

Uite asta nu mi-a dat prin cap niciodata  :pardon:  =))

Majoritatea elevilor din gimnaziu nu mai sunt in stare sa memoreze comentarii/versuri. De fapt, ei vin cu lipsuri grave inca din ciclul primar. Eu ma crucesc cand vad cate detalii de nivel universitar se cer la biologie, de exemplu, sau la franceza ca se invata denumirile coloniilor franceze de peste mari si tari, dar elevii nu stiu sa ceara o paine (parca e pain, noroc cu Carrefour :D).

Sunt multe lucruri anapoda in invatamantul nostru si din pacate lipsa unei strategii coerente pe termen lung si politizarea fac ca lucrurile sa mearga din prost in mai prost. Cat timp se schimba ministrii educatiei mai des ca sosetele, fiecare cu "strategia" lui si toti monumente de incompetenta, nu prea vad cum lucrurile ar putea merge spre mai bine.

The following users thanked this post: ..., Costique

Offline ntire2000

Ce mi se pare mie mai grav e ca nu-s în stare sa schimbe niste filtre si ulei la o masina fara sa o farâme....
Degeaba stam bine cu teoria când practica ne-omoara.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online enicky

De exemplu eu sunt sigur ca Basescu nu era securist turnator. De ce? Pai taica-su era general, daca va spune voua logica ca armata lasa un general sa fie spionat de aia pe care ii ura institutional...cel mult Basescu daca a fost pe acolo-pe la SECU, a facut joc dublu. Cine a facut armata, stie!
   Imi cer scuze ca revin tarziu, cu un raspuns eram dator : fiecare crede ce vrea, dar eu tocmai fiindca am facut armata si l-am cunoscut pe ceist, n-am cum sa cred ca base nu si-a facut datoria sa verse tot securitatii ! Pe securisti nu-i interesau ta-su, respectiv familia, pentru ca o stiau din par pana la unghii, alte date cautau ei. Am gasit un articol care povesteste cam toata istoria lui base.  Poate mai sunt si altele, n-am aprofundat pt. ca nu vreau sa conving pe nimeni de o realitate incontestabila, este  doar ca exemplu.

Interesant mi se pare faptul ca ca in ziua de azi se mai poate crede ca daca ai o buna pregatire profesionala(ai expertiza intr-un anumit domeniu, sau chiar o afacere pe specific!), implicit ai si un caracter integru, esti onest, ai coloana vertebrala si o gandire matura si corecta fata de cei din jur, de societate in general. Din experienta am observat ca, din pacate, n-au nicio legatura una cu cealalta.
    Deci daca ne bazam pe acest fapt, sigur vom avea de pierdut ! Interesul personal intotdeauna primeaza !
« Ultima Modificare: 04.Dec.2019, 11:52:09 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

Un bătrân = un bătrân

În răsdiscutatul subiect al pensiilor speciale, nu e vorba de pensii. Nici de contributivitate, nici de plafonare, nici de impozitare.

90% dintre pensiile zise speciale sunt ale militarilor. Deci, despre ce vorbim? Eliminarea pensiilor „nesimțite” înseamnă o confruntare directă cu armata.

Pe care PNL, urmând exemplul PSD din ultimii 30 de ani, nu o va declanșa niciodată. De ce?

Păi, deoarece cu armata poți să dai o lovitură de stat, ca aceea din 22 decembrie 1989, cu civilii, fie și cei de la 10 august, nu poți.

Din 16 decembrie până în 21, unități ale armatei române au tras în manifestanții împotriva regimului Ceaușescu. Din 22 decembrie, au fost împușcați oameni pentru ca uniformele kaki, împreună cu grupul Iliescu, să capete legitimitate de apărători ai țării atacate de „teroriști”.

În urma acestei mascarade sângeroase, armata și-a câștigat privilegiile pe care le are și astăzi.

Privilegii nemeritate. 90% dintre cadrele armatei stau în țară prin birouri și unități militare. Sunt foarte puțini cei care merg în zone de pericol de pe planetă. O fac de bunăvoie și pentru asta primesc niște lefuri bune. Sunt, și ei, niște români care muncesc în străinătate, cu nimic deosebiți de cei care lucrează în construcții, putând fi oricând victime ale accidentelor de șantier.

Pensiile speciale pentru magistrați însumează 7 % din total – și acestea sunt discutabile, dar nu are rost, câtă vreme grosul, cele ale militarilor, rămâne neatins.

Cât despre faptul că legea dă dreptul multor inși în robă sau uniformă să iasă la pensie sub vârsta de 60 de ani, mergând până la 39-40, aceasta este o bătaie de joc la adresa statului și poporului român, care ar trebui să nu mai continue nicio zi.

Văd că nu spune nimeni această propoziție simplă: un bătrân = un bătrân, indiferent ce a fost în viață. Nevoile sunt aceleași: medicamente, operații, perioade în stațiuni de tratament, regimuri alimentare speciale, căldură în casă.

De aceea ar trebui, pur și simplu, să fie stabilită o pensie minimă garantată, calculată după acest „coș” al pensionarului și, firește, indexată cu inflația. La fel cum există alocația pentru copii, aceeași pentru toți.

Ce este peste, să rezulte din contributivitatea fiecăruia, potrivit salariului avut. În rest, niciun ban în plus, nimănui.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού