Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857050 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Salut si sarbatoresc intens performanta  :cheers:...

Deocamdata cu vodka, dar in scurt timp si cu tuica fiarta. Marturisesc ca in ambele situatii ar merge la fix si vioara  :D

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: NicNic, toma

Offline shpeedy

Partea buna e ca lemnul respectiv pleaca sub forma de produs finit, nu de materie prima. Sper totusi sa se si planteze la loc copaci in locul celor taiati...

Aaa, si poate n-ar fi rau sa se mai lucreze si la marginea obtinuta de pe urma vanzarii - "Although Romania’s exports represented 28% of the total extra-EU exports by number of units, in terms of value they only represented 8% (EUR 1.36 million), Eurostat data show." (https://www.romania-insider.com/romania-biggest-violin-exporter-eu)

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Colegi, n-ati sesizat si parte pozitivă din stirea precedenta: viorile pleaca la "export" impreuna cu "artistii" ce le manuiesc prin square,  place,  plazza, subway, tramway si alte way-uri...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online enicky

Pe vremuri viorile se fabricau parca la Reghin. Acum unde s-or face?

Oricum, asta sa fie (singura) paguba a Romaniei, copacii taiati pt. fabricarea viorilor  !!!! :-j
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
NU stiu daca chestia cu lemnul este intradevar real dezbatuta, din cate vad sunt multe lacune in informare si mai ales manipulari...Suedia sunt sigur ca exploateaza mult mai mult lemn ca Romania dar si are planuri ce si cum sa faca...asta dupa ce pe la inceputul secolului au realizat ca raman fara padure, caci totul se baza pe lemn din padure...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Online enicky

NU stiu daca chestia cu lemnul este intradevar real dezbatuta,
   Bre, acilea vorbim de viori, nu de mobila.... :)(la noi e manipulare cu ...gaterul, cu TIR-ul...)

Iaca putem sa fim si no.1. Ca-n bancul lui @ntire2000 : "voi puteti mă , da' nu vreti ".
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Catalln

NU stiu daca chestia cu lemnul este intradevar real dezbatuta, din cate vad sunt multe lacune in informare si mai ales manipulari...Suedia sunt sigur ca exploateaza mult mai mult lemn ca Romania dar si are planuri ce si cum sa faca...asta dupa ce pe la inceputul secolului au realizat ca raman fara padure, caci totul se baza pe lemn din padure...
Daca te referi in cifre brute asa este DAR daca se mai ia in calcul suprafata impadurita, cat din suprafata tarii e acoperita de padure etc. suntem cam pe acelasi palier mc/ha recoltat 2,4 vs 2,6 si suntem in media UE.
Problema e ca la ei se exploateaza aproape uniform de pe tot teritoriul tarii iar la noi sunt cateva zone iar de departe zona Sucevei/Bucovinei este cea mai „exploatata” sa nu spun decimata.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: toma, Costique

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
Corect.  Ma refeream ca si opusul este nociv. Pe mine ma deranjeaza "activistii" care nu stiu sa faca nimic, nu au nici o responsabilitate iar creierul lor nu stie si concepe nimic altceva decat sa se interzica tot si eventual sa ne intoarcem in epoca de piatra...eu as aproba daca se face si reducere demografica incepand cu ei...poate sunt dur dar idiotii ameninta locurile de munca a prea multora si nu au creat macar unul...toti sunt "sponsorizati"...
Si sunt sigur ca respectarea legii ar fi suficienta dar e mai usor sa furi ce e a altuia... Am mai scris pe aici ca in februarie 1998 eram la înmormântarea sotului mamei cand fratele sau a luat caruta si a tulit-o, cam ora 9-10 dimineata sa fi fost...ca sa aflam ca unii din sat, stiind ca suntem toti la inmormantare, le-au taiat TOATA PADUREA, 5 carute cu varf de lemn. Nici dupa 2 ani nu rezolvase nimic. Politia se pare ca era mana in mana cu hotii...
Harta arata doar ce este legal , nu? Ca parca citisem despre mult mai mult lemn disparut din paduri si ca ce se fura egaleaza recoltatul legal...

Offline Catalln

Da sunt doar informațiile raportate.
In realitate Dumnezeu știe.
Referitor la majoritatea activistilor/ONG nu sunt cu nimic mai prejos decât cei pe care ii blamează opinia publica, politicieni, profesori, medici, polițiști, judecători, procurori, preoți etc. doar sunt din același aluat/neam.
Aceștia nu "se sesizează" decât atunci când cei care ii sponsorizează le dispun acest lucru.
Tot ei sunt și una din piedicile pentru care proiecte mai mari sau mai mici rămân la stadiul de studiu de fezabilitate, fezabilitate, fezabilitate...
Concluzia e ca tot ce se petrece sau nu, are un scop / interes de grup sau individual ... și ma opresc aici ca să nu intru în polemici.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
Ai dreptate, si eu ma opresc de multe ori din cauza declansarii polemicilor, dar, de asemeni, in lipsa discutiilor cum sesizam problemele?
Stiu ca nu toti "activistii" sunt la fel dar am senzatia ca am trait toata viata in acelasi rahat care este scormonit si rasucit doar sa mai justifice existenta unuia si altuia, ca problemele raman... Si m-am saturat sa ii tot aud pe cei care nu stiu , nu pot si nu vor sa faca ceva comentand si judecand pe altii, cei ce fac... Am mai spus, de ce nu vad eu toti astia activisti ca fac cu banii lor o companie care sa invete restul lumii proaste ce ar trebui sa faca? Pentru ca habar nu au despre ce vorbesc...ei ne spun nou ce sa facem dar ei au idei idealiste si adeseori nefolositoare progresului uman despre tehnica si tehnologie dar mai ales despre economie si putere - politica si militara, ce sunt banii si cum se fac, cum funtioneaza societatea umana...
Cum ideile lor doar reduc capacitatea economica a Europei, nu pot gandi decat ca sunt ori "sponsorizati" ori agenti  ai autocratiilor care incearca sa ocupe lumea...Am scris deseori despre cum Germania isi inchide centralele nucleare in urma protestelor extrem de violente ale "activistilor", se agata de gazul si petrolul rusesc (pentru care americanii, ieri, au introdus sanctiuni, pe un principiu clar- eu platesc securitatea si tu le trimiti banii lor) iar francezii peste granita mai fac cateva centrale, de au peste 60... I-ati auzit vreodata protestand impotriva Frantei?
Totusi cred ca Corporatiile le-au luat-o inainte, o noua revolutie tehnologica este pe drum si asta va afecta foarte mult viitorul nostru.  Ieri am citit un articol despre cum AR si automatizarea vor afecta 23 milioane locuri de munca in urmatorii 10 ani...Nimeni nu va scapa de vartelnita...
Stiti ce spunea acum 10 ani ministrul muncii al lui Obama (daca nu ma insel)? "Noi putem crea 1 milion de locuri de munca dar nu are cine sa le ocupe"...

The following users thanked this post: Catalln