Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857050 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Si ca sa revenim la subiectul topicului:

România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018.
Scorul obținut a este în scădere față de ultimele două testări la care România a participat (2012 și 2015) la toate cele trei domenii testate: citire, matematică și științe, potrivit rezultatelor PISA 2018 publicate de către directoratul pentru Educație al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Procentul de analfabetism funcțional este de 44%, în medie, în creștere față de 2015. Rezultatele PISA arată performanța sistemului de învățământ.

Citat
De cealaltă parte 41% dintre elevi nu pot ajunge la nivelul 2, acesta fiind nivelul de analfabetism funcțional la citire. Analfabetismul funcțional este definit simplu prin faptul că un elev care citește un text nu poate explica și nu înțelege despre ce este vorba în textul respectiv.

La matematică sunt și mai mulți elevi care nu se descurcă nici măcar cu operații aritmetice de bază, procentul celor care nu ajung la nivelul 2 de dificultate în testele PISA 2018 fiind de 47%. De exemplu, nu s-au descurcat să compare distanța totală a două rute alternative sau să convertească prețuri din lei în valută.

Științele marchează o creștere până la 44% a proporției celor care nu pot realiza corelații elementare în acest domeniu. Acești studenți nu pot oferi explicații posibile în situații familiare sau nu pot trage concluzii bazate pe simple investigații.

În medie, procentul de analfabetism funcțional a urcat de la 39% în 2015 la 44% în 2018, marcând o creștere de 5%.

Viitorul nu suna promitator deloc. Educatia ar trebui sa fie prioritatea maxima a acestei tari, daca vrem sa avem o sansa in viitor.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Costique

Offline shpeedy

Si PISA masoara analfabetismul functional la populatia de 15-16 ani...

Ar fi interesanta o evaluare la nivelul intregii populatii, pe paliere diferite de varsta - atunci sa vezi cati adulti analfabeti functionali avem printre noi, cu drept de vot, permis de conducere si asa-zis discernamant... Viorica Dancila nu este un accident, este un efect si o realitate...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
« Ultima Modificare: 03.Dec.2019, 01:17:47 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: toma, Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Intregul sistem institutional romanesc trebuie reformat. Si niciunul din cei ce conduc nu are aptitudinile necesare. Plus ca o Romanie puternica ca stat nu folseste nimanui dimprejur... Asa ca singura sansa este succesul economic al antreprenorilor locali. Daca vor fi bani, va urma si restul, cel putin va fi mai bine ca acum. Daca nu si stam tot pe imprumuturi..urmam Grecia...
« Ultima Modificare: 03.Dec.2019, 02:01:05 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: toma

Offline shpeedy

Siderante - dincolo de rezultatele la testul PISA - mi se par declaratiile ministrului liberal al Educatiei:

Anisie, despre rezultatele PISA: Nu trebuie să ne îngrijorăm, evaluarea nu pune accentul pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă

Oocheii... Pai nu e cam in van daca nivelul de cunostinte acumulate de elevi nu-si gasesc o aplicabilitate in viata post-majorat a individului?!

Mai sunt cateva aspecte care imi ridica (mari) semne de intrebare asupra capabilitatilor Guvernului Orban, dar m-as astepta sa se mai reduca din ele, nu sa se inmulteasca. Pare-mi-se ca le scapa chestiile fundamentale - la baza reconstruirii societatii romanesti ar trebui sa stea EDUCATIA si INTARIREA LEGII.

The following users thanked this post: toma, Costique

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
Stii, de cate ori se discuta de amplasarea camerelor de supraveghere am impresia ca primii interesati de non-instalarea lor sunt politicienii si rudele lor...caci sunt primii la incalcat legea. Totul e sa nu stim noi, fraierii...toti aiai de la Iasi au scapat caci CCR a declarat neconstitutionale probele stranse cu ajutorul SRI... acum avem pisica cu clopotei la prins soareci...
Iar ministrul asta...cred ca nici el nu trece testul PISA...nu stiu unde sa ii scriu, poate in frunte, ca ce stie elevul este ca sa aplice in viata...

In China  i-au pus pe absolventi sa dea bacalaureatul in curtea scolii cu 2 m intre banci... in India au dat examenul la o scoala militara in chiloti, tot in curte cu 2 m intre ei, tot din acelealsi motive...

Mi-am luat teren in tara , sa imi fac casa...

Offline shpeedy

The following users thanked this post: toma

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
Si amandoua propuneri parca au devenit lege, nu? Pai cred ca o sa candidez, ca si eu o mai calc...

Offline shpeedy

Daca o calci si esti constient de asta, n-ai nici o sansa!

Trebuie sa-ti intre in ADN ca tu ai dreptu'/se cuvine s-o calci... ;-)

The following users thanked this post: Costique

Offline Fujitsu

Și totuși, multi dintre cei emigrați au spus că educația primită în Romania a fost peste nivelul din țările unde s-au dus.
Pentru vârfuri educația din Romania oferă ce trebuie.
Reversul este că nu este adaptata la nevoile medii/minime pentru marea masă a populației.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline ...

Sa indobitocesti copiii cu o multitudine de informatii inutile doar predate spre a fi tocite (si pentru a avea motive sa platesti o mare masa de manevrat politic), nu transmise prin exemple sau explicate, nu este educatie. Elitele noastre nu sunt si nu au fost tocilari, ci cativa elevi care au gandit "in afara cutiei". Restul suntem norocosi sau descurcareti.

P.S.
Am in familie 5 profesori din generatii diferite si stiu ca daca incerci sa te abati de la programa, copiii vor invata cu drag si ceva concret, dar vor pica la testele tampite date conform programei...

The following users thanked this post: shpeedy, saureign