E o faza des intalnita si la o serie de TIRisti. Unii nu franeaza indiferent de ce se intampla in fata lor iar altii au prostul obicei sa mai si accelereze cind se vad depasiti.
Omeneste vorbind (nu legal), "sotul dansei" cam avea dreptate. Ce te-ar fi costat o mica apasare pe pedala de frana si o apropiere de acostament ? Asta ar insemna si o conducere preventiva. Pe o sosea mai alunecoasa, altul ar fi fost deznodamantul.
Partea cu prevenirea unor situatii dificile o aplic si eu. Cand le pot prevedea.
Dar cred ca nu am precizat toate datele situatiei: doamna m-a depasit cand eu eram in depasire! (depaseam o alta masina care circula pe banda de urgenta, pe E81, intre Urziceni si Bucuresti). Plus ca a intrat in depasire fortand, pe timp de noapte, cand nu a apreciat tocmai corect distantele fata de cei din fata-pe contrasens. A vrut sa depaseasca fiindca sotul ei o batea la cap (pe sot il chema Marian, iar totul se intampla pe 9 septembrie seara).
Sunt momente cand nu poti aprecia intentiile celorlalti parteneri de trafic (disciplinati sau indisciplinati). Asta a fost unul din ele. As fi vrut sa stiu dinainte, doar aveam masina de numai o luna si jumatate. Si mi-a "sifonat-o!".
Cat priveste pe sotul doamnei sofer, in starea in care era, s-a cumintit numai dupa ce i-a explicat si sotia lui ca nu avea dreptate...
Iar despre TIR-isti cred ca sunt cei mai experimentati soferi. Sunt convins ca ei se comporta mult mai civilizat si in spiritul unui trafic sigur decat majoritatea celorlalti soferi.