Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857154 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Sa ne intoarcem la evul mediu alaturi de BOR.

Pai mai avem cativa pasi si am  ajuns...

Poate ca una din explicatiile catastrofelor de la ultimele sesiuni de bacalaureat se afla in exacerbarea misticismului religios (in speta ortodox), combinata cu demonetizarea educatiei ca institutie.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline hugbear

..... combinata cu demonetizarea educatiei ca institutie.
si in scurt timp, probabil, cu demonizarea sa.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline miaunica

ati participat vreodata la o ora de religie la scoala?... cu titlu de exemplu: clasa I- ora de religie, tema- facearea omului...si simpatica doamna de religie, le povestete la micuti, cum Doamne Doamne l-a adormit pe Adam, i-a luat o coasta si afacut-o pe Eva... ce-au intrebat copiii:barbatul are o coasta mai putin decat femeia?...raspunsul doamnei: cei care aveti parinti doctori acasa, mergeti si intrebati...
apoi se apropie Craciunul si doamna stabileste ca trebuie sa mearga cu toate clasele I, in aceeasi zi, la aceeasi ora, la impartasit... initiativa laudabila, s-ar putea spune (personal nu inteleg de ce trebuie sa ia impartasania niste suflete de 7-8 ani, cate pacate pot avea si unde mai pui ca si cu aceeasi lingurita...stiu, e sfintita si nu se imbolnavesc copiii...) dar, imaginati-va o camaruta de 60mp ( e o mica biserica de cartier) in care intra 150 de copii, 5 doamne invatatoare si doamna de religie...sa nu uitam un amanunt esential: copiii au cate o lumanare aprinsa in mana!...si cum poti sa ceri orice unui copil, mai putin sa stea potolit, bineinteles ca se "soricareau" si-n biserica...urmarea: o caciula cu blanita a luat foc, copii speriati si domanele habar nu aveau ce se intampla ca de evlavioase ce sunt erau acaparate de slujba in loc sa mai fie si atente la copii...
ca la noi la nimeni!
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • Gen: Bărbat
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
personal nu inteleg de ce trebuie sa ia impartasania niste suflete de 7-8 ani, cate pacate pot avea si unde mai pui ca si cu aceeasi lingurita...
perfect adevarat ceea ce spui.
Bine ca nu s-a intamplat nimic rau acolo la biserica ( nici nu vreau sa ma gandesc....)
si as adauga la ceea ce ai spus:
fata mea este in clasa a VI-a si inca face religie. trebuie sa invete si, mai mult, trebuie sa invete bine la aceasta materie, pentru ca profesoara este foarte exigenta. Mi-e mila de ea ca isi pierde timpul invatand predici/psalmuri...Atentie, nota conteaza si este cu aceeasi pondere ca matematica/romana/fizica...etc.
Si mai mult, conteaza la admiterea in liceu....( o sutime face diferenta la repartizarea in licee).
O soluite ar fi sa te duci la scoala si sa spui ( dai acordul scris) ca nu esti de acord cu orele de religie. Dar se pune problema: ce va face copilul in ora respectiva ? (poate sa fie/sa nu fie ultima ora...). Te vor privi toti ca o mama denaturata, pentru ca anormalul a devenit normal in tara asta
religia este o unealta foarte puternica, "nu uita ca tara ne vrea prosti..." asa pot "controla" mai bine masele
« Ultima Modificare: 29.Ian.2013, 11:29:02 a.m. de eduard_b »
Today is the first day of the rest of my life

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Postez din poziția unuia care a adresat o petiție (fără răspuns) Ministerului Educației (sic!) pe tema orelor de religie.
Asta deoarece copilul meu, care memoreaza lesne poeziile din manuale (dar mai ales parole fără noimă de la jocurile pe calculator) era terorizat că nu poate memora CREZUL - din cauza limbajului arhaic în primul rând - astfel încât urma să ia o notă mică. În afara amenințărilor cu iadul, cazane în flăcări și ce alte lucruri utile mai afla la orele de religie. Șansele să se întâlnească cu nea gigi care recompensează tinerii capabili să recite întregul CREZ în club fiind practic nule, deci motivație ioc !
Premergător aderării la U.E. ni s-a spus că orele de religie vor fi scoase din programa școlară la nu știu care ciclu de învățământ, la celălalt urmând să devină facultativ. Lucrurile s-au petrecut cu totul altfel, în opinia mea datorită schimbării timonierului B.O.R. Nu au idee ori nu le pasă de faptul că obțin un efect invers  cu toate manevrele lor deoarece copiii din aceste generații se deosebesc fundamental de bieții oameni în vârstă și hărțuiți de problemele de sănătate și de "competența" guvernelor - ce constituie marea oaste a bisericii.
Cunosc un tânăr care a avut neșansa de a petrece primii ani din copilărie în casa unei bunici cu oareșce probleme psihocomportamentale și care decisese că nepotul va deveni preot. L-a dat pe mâna parohului, i s-a confecționat kimono-ul specific și cânta duminica, împreună cu alți copii în corul bisericii. Părea mulțumit de acest lucru, încântat a fost doar la admiterea în cor.
Ce l-a îndepărtat de biserica și de cariera măreață hărăzită de bunică ? ORELE DE RELIGIE, profesorii și preoții care i-au predat această disciplină.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline edy70

Postez din poziția unuia care a adresat o petiție (fără răspuns) Ministerului Educației (sic!) pe tema orelor de religie.
......................

:clap: :clap: pentru pozitia scrisa si formalizata.

Dar nu fi sigur ca nu a primit raspuns prin intermediul unui acatist ( si nu de bine   :D)
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline miaunica

@eduard_b...am incercat si cu "scoaterea" orei "facultative de religie", dar nu se rezolva nimic...daca nu vrei sa faca ora de religie (poate esti de alta religie) copilul nu este testat/ascultat..atata tot, dar tot trebuie sa fie prezent la ore!...
anul acesta n-am mai lasat copilul la impartasit "cu clasa" , iar cand am anuntat invatatoarea,  aceasta nu a fost tocmai incantata de decizia mea "hai, lasa , ca si ea e neastamparata! sa vezi cum se harjoneste cu baietii!"... tocmai c-o stiu ca nu are stare nici cand doarme n-as mai lasa-o fara cineva din familie!
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
"hai, lasa , ca si ea e neastamparata! sa vezi cum se harjoneste cu baietii!"... tocmai c-o stiu ca nu are stare nici cand doarme n-as mai lasa-o fara cineva din familie!
daca un cadru didactic a zis asa ceva, iti dau un sfat: incearca sa-ti muti copilul de acolo. Nu te pune cu cei din scoala, TU poti sa-i infrunti, dar copilul tau, nu poate....ei se vor razbuna pe copilul tau. In sistemul de invatamant este  acelasi cancer ca in sistemul medical...netratabil....
offff...sincer ma intristez cand aud asa ceva.

Ce am facut noi: cand trebuia ca Ilinca ( fiimea) sa mearga in clasa 1, am apelat la pile. O cunosteam pe fosta invataoare a nepotului meu si am inscris-o la sc 142 ( Militari - strada Azurului). Noi stam undeva pe strada Valea Lunga, dincolo de Moinesti. Ti-am dat reperele ca sa-ti dai seama cat de departe e scoala pe care a facut-o fiimea pana in clasa a 4-a. NU a mers singura, ne-am chinuit amandoi ( eu si sotia), pe rand, o duceam dimineata la scoala, iar la pranz venea femeia ( o doamna in varsta) sa o duca acasa. Ne era frica sa nu pateasca ceva pe drum daca e singura( masini,nebuni, caini.....). Si asta timp de 4 ani... poate spui ca am fost doi parinti paranoici.....noi am mers pe zicala: paza buna trece primejdia rea.
Deci, incearca sa gasesti o invataoare buna ( nu cea mai buna, probabil ca nu o sa reusesti, datorita faptului ca locurile intr-o clasa sunt limitate).

Ceea ce este important in cei patru ani de ciclu primar este ca invatatoarea sa-i inspire INCREDERE, iar copilul tau sa o IUBEASCA. Restul sunt amanunte.. sustine copilul  in tot ceea ce face, si inspira-i incredere. O sa vezi rezultatele destul de tarziu...spre sfarsitul clasei a 3-a. Scoala, in special la varsta asta trebuie perceputa ca o placere pentru copil, nu ca un loc unde trebuie sa se duca.
Poate respectiva invatoare nu va sti foarte multa matematica, sau nu are cea mai buna metoda de predare a matematicii. Dar iubeste copilul..crede-ma e mult mai important la varsta asta partea cu iubirea.
Today is the first day of the rest of my life

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577

Multimile nu sunt capabile să resimtă decât sentimente simple si extreme. Opiniile, ideile si credintele care le sunt sugerate sunt acceptate sau respinse în bloc si considerate ca adevăruri sau erori absolute. Le Bon consideră că această caracteristică este specifică tuturor convingerilor care sunt generate prin sugestie (de exemplu, convingerile de natură religioasă) si nu pe baza unui rationament.

Multimile sunt capabile de a actiona împotriva interesului unora sau tuturor indivizilor care o compun;

Multimile îsi schimbă foarte încet convingerile de bază;

Mulţimile psihologice sunt credule, sunt capabile să accepte afirmaţiile cele mai neverosimile; de aceea, ele pot fi manipulate acţionându-se asupra imaginaţiei lor. Ca urmare a credulităţii lor, mulţimile sunt uşor excitabile şi nu pot fi convinse prin argumente.  Gustave Le Bon

O sporovaiala acum, ca intre forumisti, sa intretinem flacara topicului - probabil sunt o multime  de oameni care se simt in "siguranta" si spalati de "pacate" daca "depun" si ceva banuti in buzunarele sutanei.....iar acestia ii indeamna sa nu mai faca alte "pacate" asemanatoare in viitor. Ciclul se reia apoi cu alte ocazii, ca deh, omul e om si nu se prea poate abtine daca s-a "naravit" cronic. Si asa mai apar la unii o viluta, o masinuta, banuti cash , etc ca deh, sunt si acestia oameni si trebuie sa traiasca alaturi de ceilalti...

Oricum nu credeti toate cele scrise, e doar o impresie... :)
Ignis 1.3 GLX+

Offline Batranul

:baston:

Nici nu te astepta la raspuns.
Daca voiai raspuns, alaturai petitiei inaintate si doua raspunsuri, unul favorabil tie, unul nefavorabil, functionarul de colo numa' ce sa stampileze si sa semneze varianta corecta (in mintea lui).

Daca tu, cetatene, nu te stradui deloc, institutiile statului nu se vor stradui pentru tine!  :-?

p.s. raspunsul e un pamflet, clar!
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro