Autor Subiect: Motor New Vitara  (Citit de 22676 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ocoleanui

Re: Motor New Vitara
« Răspuns #10 : 21.Apr.2017, 10:56:37 a.m. »
Este mai mult decat suficient .Poți avea si motor de 3 l itrii,dar daca nu stii sa il conduci nici asta nu este suficient .
Pentru mine ca si sofer , o benzinara cu peste 100 cp si cuplu peste 130nm este arhisuficient .
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

The following users thanked this post: Bobcat134

Offline tra

« Răspuns #11 : 21.Apr.2017, 11:34:28 a.m. »
Pentru un motor de 1,6  benzina aspirat ce generează 156Nm la 4000 RPM și 120 Cp  pe o mașină ce cântărește in jur de 1150 kg este mai mult decât decent ca și dinamica mai ales in modul "sport" pentru o utilizare cotidiana normala.
Din datele tehnice ale motorului rezulta ca ai performante maxime când ai in jur de 4000 rpm; cutia de viteze cu care este împerecheat acest motor este lunga - pt a realiza un consum scăzut de combustibil, de unde rezulta ca in depășirile mai scurte este de preferat sa retrogradezi una sau doua viteze... in funcție de situație... depășirile pana la 80-90 km/h se fac foarte decent cu V4, dar dacă trebuie sa te bagi din scurt e de preferat a 3-a...
La urcatul pantelor nu se pune problema sa începi sa retrogradezi (dacă ești in treapta corecta de viteza pentru viteza pe care o ai adica peste 2500 rpm).

Motorul are sistem VVT-i fapt ce ii conferă o elasticitate sporita (VVT-i oferă cuplu mai mare la turații mici (peste 1500 rmp) și foarte mari; o curba de cuplu mai aplatizata fata de un motor fără acest sistem) de unde rezulta posibilitatea folosirii V5 la viteza max. legala de oraș (peste 55km pe bord = 50 km/h reali)  ;-)
  • Toyota Corolla / Vitara Passion allgrip 1,6 benzină

The following users thanked this post: Bobcat134

Offline hugbear

« Răspuns #12 : 21.Apr.2017, 06:02:22 p.m. »
@Bobcat134 Ține minte doi cuvinte: downshift și calc-o! :D
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: Bobcat134, Adifiru

Offline enicky

« Răspuns #13 : 21.Apr.2017, 09:39:05 p.m. »
... anumite persoane spun ca motorul Vitarei (ma refer la cel pe benzina 1.6) ar fi suficient pentru toate conditiile de drum , iar anumite persoane care spun ca este insuficient si nu face fata in multe situatii (fiind o masina de oras...).
Asteptam raspunsurile voastre si parerile voastre acumulate din experientele cu New Vitara.
             Salutare ! Subiectul "motor" este vast si interesant de comentat chiar daca nu suntem ingineri mecanici. Interesant este ce urmaresti tu sa afli din parerile colegilor pe care ii inviti cu entuziasm sa-si expuna aici impresiile.
             N-as putea sa spun exact cate modele de masini am condus, am inceput cu tractor, am continuat cu Raba si probabil ca numar de modele as ajunge pe undeva pe la 10-15 cred.
             Cand am facut drive test cu Vitara 1,6 mi-am adus aminte de Chevrolet Trax si Opel Mokka. Mi s-a parut ca Vitara 1,4 se misca totusi mai bine(demaraj mai bun) fata de toate cele trei mentionate, dar este si mai zgomotoasa, chiar din exterior ziceai ca e diesel, cu toate ca era noua.
            Acum fiecare dintre noi cand merge cu Vitara(1,6-1,4) are tendinta imediata s-o compare cu masina din dotare sau care a avut-o. Comparatia esti liber s-o faci dar nu lua (ex)masina ta ca etalon ! Si dupa comparatie sa incepi s-o "califici" f.buna, buna sau slaba.
           Vitara, am mai spus-o, are o "personalitate" puternica si niciodata n-o vei cunoaste dupa primii 5, 10 km parcursi.
          Nu strica(ca sa nu zic ca e obligatoriu) sa I se citeasca manualul. ! Acolo afli multe, printre care si faptul ca randamentul sau capacitatea sau calitatile motorului se vad dupa ce treci de ...3000rot/min.
          Deci ai o plaja destul de mare intre 3000 si 5000(putem spune si 6000)rot/min, unde in diferite trepte de viteza poti obtine ce vrei de la aceasta masina, cum ar fi :
    Urcus la munte : am urcat o strada in Brasov, scurta dar inclinatia avea cel putin 300, astfel incat la capat unde forma un T nu vedeam ce voi avea in fata. Sincer, m-am speriat de inclinatia aia. Ceva similar am mai gasit in Bulgaria la Dalboca, unde am fost sfatuit sa evit coborarea si apoi urcarea pantei respective. S-a comportat neasteptat de bine !
     Depasiri in "scurt" adica pe un DN simplu daca iti adaptezi stilul la viteza de croaziera n-ai nicio teama. Adica, poti trece din V in IV si ridici turatia si este neasteptat de vioaie  si daca mai treci si in "sport", zboara de sub tine. Sau ramai in aVa si treci in "sport". Astea ca masuri de siguranta, in sensul de a avea permanent o rezerva de putere(daca depasesti 2 Tir-uri odata).
     Am mers si pe Transalpina, am urcat normal cu aIIa, aIIIa dar si in mod "sport". Sport nu sfatuiesc pe nimeni pt. ca prinzi viteza mare pe distanta mica, intru-cat urmeaza curba deci frana, deci uzura maxima a placutelor.
     Ce sa-ti mai povestesc, a, ca am intrat asta iarna pe niste hartoape de gheata si am parcat unde nici cu logan nu intrai(are garda buna)pt. ca n-ai mai fi iesit, dar cu lock -esp iesi usor.
      Autostrada in Grecia - talpa cat cuprinde, daca iti ajunge 180km/h e ok.
                Cam asta este motorul de 1,6 de pe Cool Allgrip ! !! El stie sa faca multe, dar important este sa stii tu ce sa faci cu el ! D-aia am spus ca " n-o vei cunoaste dupa primii 5, 10 km parcursi". Deci conteaza(maxim) si soferul !!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: SuViPa, ambmihai, Bobcat134

Offline jupanul1

« Răspuns #14 : 21.Apr.2017, 09:51:05 p.m. »
În cazul în care vrei păreri despre 1.4T+AT, pot să enunț și eu câteva gânduri pe această temă. Dă un semn...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Bobcat134

« Răspuns #15 : 21.Apr.2017, 11:29:20 p.m. »
Va multumesc pentru pareri, si chiar m am linistit sa aud din experientele voastre, abia astept sa ajunga masina pe 11 iunie la dealer si sa o cumpar mai rpd deoarece nu mai am rabdare iar acest forum , ma initiaza in ale Suzuki si ma si pregateste legat de multe aspecte. Asadar va multumesc pt sfaturi am sa tin cont de ele.

@jupanul1 iti multumesc, insa deja am platit avansul pt 1.6 benzina, nu ma incadram financiar pt boosterjet insa poti impartasi pentru alti cumparatori de Vitara 1.4. Oricum acel motor este super laudat pentru puterile sale mai pe la toate reviewurile de pe youtube, oricum nu se compara un review cu relatarile unui proprietar ce a avut la dispozitie multe situatii in care sa testeze masina.

Cel mai tare forum!
  • Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip

The following users thanked this post: hugbear

Offline Sconx

« Răspuns #16 : 04.Mai.2017, 11:28:38 a.m. »
Salut din nou.

Sunt de acord in totalitate cu ce a mentionat enicky despre motorul de 1.6 benzina.
Subliniez, trebuie sa cunosti limitarile masinii si de abia atunci vei obtine performante maxime.
Cert este faptul ca nu vei fi dezamagit niciodata de aceasta masina daca nu o consideri masina de curse, esti constient ca este un motor aspirat, chiar daca are 120cp, si binenteles nu ceri de la ea mai mult de 180km/h, viteza care oricum nu poti fi in legalitate in Romania si in majoritatea tarilor UE si non-UE (excluzand Germania, de cate ori te duci in Germania ?), plus cel mai important factor, indiferent ce masina detii la aceasta viteza nu mai conduci tu masina te conduce ea pe tine, fapt care sincer trebuie evitat pe cat posibil.
Sigur, sunt persoane care fara 200km/h nu se simt bine, dar acesti domni/doamne intra in alta categorie, dupa opinia general valabila denumiti in continuare "imprudenti, nechibzuiti, necugetati, neprevăzători, nesocotiti".
In rest, crede-ma, nu te va dezamagi masinuta absolut deloc.
In situatii de soft/mediu offroad incearca pe cat posibil in situatii delicate sa o tii in cluplu ( in priza) dar fara a pierde aderenta "gumelor".
Cam asta este masina.
Oricum, review-urile , cel putin cele bine intentionate si impartiale, declara ca este o masina corecta raportata la pretul de vanzare.
Sigur, cu ~20000 euro (vorbesc de varianta mea, Spirit) poti lua Mercedes GLK SH, Tuareg SH, etc. dar probabil le vei lua undeva la 4-5 ani uzura, nu stii cum au fost intretinute, nu stii daca KM sunt reali, plus ca mirosi "gazele" altora.
Eu personal, tot ce depaseste 12000-13000 euro, nu se preteaza a lua SH, mai bine mai pui un banut si iei masina noua, chiar daca de multe ori motorizarea, aspectul, confortul nu este ca la masina SH dorita, totusi e noua si miroase a noua...iti creeaza un efect psihologic placut.
Prin urmare, da-i bataie, bucura-te de Suzi si numai drumuri bune iti doresc, cu siguranta nu te va dezamagi masina.
Cu stima, Sconx.
  • Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit

The following users thanked this post: mariusracean, ambmihai, Bobcat134, Adifiru

Offline shpeedy

« Răspuns #17 : 04.Mai.2017, 11:41:50 a.m. »
Asta in conditiile in care aspiratul asta de 1.6 (M16A) are deja zilele numarate, Vitara fiind singurul model din gama ce-l mai are (in versiunea de 1.6, nu cea de 1.3 prezenta pe Jimny). Si cum au aparut poze camuflate cu faceliftu'...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Bobcat134

« Răspuns #18 : 04.Mai.2017, 12:05:37 p.m. »
Daca e sa o luam asa , cam toate marcile de masini europene renunta la motoarele mari si ajung sa puna 1.2 respectiv 1. Uimitor este faptul ca aceste motoare, sunt la fel de puternice precum cele vechi insa se utilizeaza mai rpd deoarece sunt supraalimentate.
  • Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip

Offline shpeedy

« Răspuns #19 : 04.Mai.2017, 12:27:41 p.m. »
Se utilizeaza sau se uzeaza mai repede?!

Plus ca puterea o fi ea similara, dar astea mici au turbo, ceea ce se traduce prin ceva mai important decat puterea - cuplu mai mare si disponibil pe o plaja mai larga de turatii...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: SuViPa