Autor Subiect: Motor New Vitara  (Citit de 22687 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Motor New Vitara
« Răspuns #140 : 24.Aug.2017, 04:04:41 p.m. »
Si evident si ce e intre scaun si volan  :D zic si eu  :fluier:
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Symkain

« Răspuns #141 : 03.Sep.2017, 11:02:40 p.m. »
Salutare, baieti! Eu momentan am o Gicutza (astra G) de 1.6 18v 101 cai (avea odata ca acum nu stiu cati are)  si din specificatii as zice ca e undeva prin acelasi loc cu Vitara de 1.6 din pct de vedere al greutatii. M-am uitat la review-ul baietasului de la Turatii de pe Tube si mi-a placut ca face o comparatie dintre 80 - 100 si 130 km/h la diferite viteze si spune si RPM-urile. M-am dus si eu sa vad cum se comporta a mea si culmea e ca aveam nevoie de mai multe RPM.
Ce vreau sa zic: Daca ati avut vreodata o Gicuta de 1.6 (varianta cu 16valve) ma gandesc ca e foarte asemanatoare cu ea. Rog pe cineva care a avut sa confirme /infirme. Eu cu mintea mea zic ca e cam la fel de saltareata si "agresiva" sau poate mai buna...ca are 120 cai :)

P.S. Vreau sa imi iau o Pasiune (sau un Spirit) de 1.6 Allgrip si eu cat de curand
  • Vitara 1.6 benzina Allgrip Passion MT

Offline aleksanders

« Răspuns #142 : 03.Sep.2017, 11:57:49 p.m. »
un test drive o sa te lamureasca cel mai mult - foloseste si functia sport cand crezi ca e tot ce ti-a oferit masina, apoi sa nu te certi cu dealerul cand vrea sa te dea jos din masina, dar mai asteapta si altii la drive test  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: gigel

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #143 : 04.Sep.2017, 12:50:18 a.m. »
Eu iti recomand 1.4 turbo
Vezi ca cel mai ieftin suzuki cu motor 1.4 turbo e Sx4, cu 1000€ fata de vitara s, datorita echiparii mai slabe (pasion vs spirit)
Eu am avut sx4 clasic cu motor aspirat si le-am testat pe toate cand l-am schimbat,
@bogdanzarnescu are dreptate, 1,6 benzina aspirat e mai lenes.
Cu 1.4 turbo in a 6-a la 4000 rpm aveam 190 si mai tragea, la vechiu sx cu motor aspirat la 165 aveam 4500 -spre 5000 rpm si era la limita.
Nu zic ca e indicat sa mergi asa, dar e confortabil sa ai o rezerva de putere in depasire la deal.
In 6 ani de condus vechiul sx am avut o singura data probleme, eram in Bulgaria pe autostrada in panta dinainte de sofia si nu ma puteam tine dupa un amic cu un lacetti diesel,la 120 km/h,in panta.( eram turat la 5000 rpm)
Ca fiabilitate, aspiratul e posibil sa fie mai bun pentru ca e mai simplu, vechiul sx4 la 100 k nu consuma un gram de ulei, dar la 7 ani garantie nu ma intereseaza daca crapa turbina la cea noua.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline dAlex

« Răspuns #144 : 04.Sep.2017, 02:29:37 p.m. »
dar la 7 ani garantie nu ma intereseaza daca crapa turbina la cea noua.

De acord cu tot ce ai zis cu exceptia ultimei propozitii citata aici.

1) N-am incredere in garantie, mai ales daca se intampla de la al 3-lea an in sus. N-am incredere mai ales in Romania, fiindca stiu ca dealer-ul ar face orice numai sa nu isi faca treaba in majoritatea covarsitoare a cazurilor. Inclusiv sa gaseasca motive stupide de genul - la ultima revizie - "El: Vad ceva urme de labutze pe motor. Nu cumva ati lasat capota deschisa si a dormit pisica pe el? Eu: Nu, a sarit noroiul si alea sunt pete de noroi fiindca Vitara nu vine cu scut de protectie pe dedesubt. El: Nu cred. Nu-i adevarat." . Noroc ca nu aveam nimic la motor ca tare banuiesc ca era cam degeaba garantia, dupa doar un an...

2) Din experientele trecute, un motor cu turbina schimbata nu mai merge la fel ca la inceput. Poate am avut doar eu ghinion?
« Ultima Modificare: 04.Sep.2017, 04:11:53 p.m. de dAlex »
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

« Răspuns #145 : 04.Sep.2017, 02:54:39 p.m. »
Posibil sa ai dreptate cu 2 amendamente, din experienta cu vechiul sx4 clasic.
La caseta de directie mi-au facut ei rechemare fara sa intreb eu nimic, insa cu o mica pata de rugina, la prag, s-a lasat cu injuraturi cu suzuki romania, nu cu dealerul radacini care a fost ok.

Offline Symkain

« Răspuns #146 : 04.Sep.2017, 06:36:35 p.m. »
Eu iti recomand 1.4 turbo
.........................................
Ca fiabilitate, aspiratul e posibil sa fie mai bun pentru ca e mai simplu, vechiul sx4 la 100 k nu consuma un gram de ulei, dar la 7 ani garantie nu ma intereseaza daca crapa turbina la cea noua.

Nu vreau sa aud de turbo. Da, asa stiu si eu ca aspiratul e mai fiabil. Mi-a povestit var-miu (mecanic) cum e treaba cu turbo si mi-a zis ce a patit cineva cu turbina (ce e drept la un TDI...dar turbina tot turbina e, nu?) Zicea ca s-a infundat cu ulei si i-a tras tot uleiul din motor....care s-a dus naibii. Si asta imediat....nu in timp. E vorba de cateva secunde. Ok...ce-i drept e vorba de un Golf de prin 2003 sau 4, dar totusi. Tind sa-l cred pe om, ca nu ar avea motiv sa-mi bage gogosi.  Mie imi plac masinile care au cat mai putine lucruri care pot sa dea gres si nu sunt avar dupa PUTERE. Sunt destule masini pe OLX mult mai ieftine si mai puternice.

Offline Symkain

« Răspuns #147 : 04.Sep.2017, 06:46:53 p.m. »
un test drive o sa te lamureasca cel mai mult - foloseste si functia sport cand crezi ca e tot ce ti-a oferit masina, apoi sa nu te certi cu dealerul cand vrea sa te dea jos din masina, dar mai asteapta si altii la drive test  :D

Din pacate reprezentanta de aici are numai un diesel si nu prea ma incanta ideea. Parerea mea e ca dieselul e cu un picior spre iesire, cel putin privind masinile de zi cu zi. De asta cred ca si sunt atatea in targ....toti de afara vor sa scape de ele. Bine ca le luam noi :P Traiasca "baba nemtoaica" de la care cumpara samsarii masinile :))
As vrea sa testez o benzinara aspirata cu allgrip, dar n-am cum. Au zis de la reprezentanta ca as putea sa ma plimb putin prin parcare cu una din benzinare, dar ce facem? Ne jucam de-a poligonul? Eu vrea s-o simt si la drum, nu numai la manevre in parcare.

Offline jupanul1

« Răspuns #148 : 04.Sep.2017, 06:52:59 p.m. »
Mie imi plac masinile care au cat mai putine lucruri care pot sa dea gres ...

Off: la mașinile moderne e imposibil să fie puține lucruri care să dea greș. Pur și simplu n-are cum! Pe de altă parte, fiabilitatea componentelor folosite eu zic că e rezonabilă raportat la costuri. Deci nu văd motive să te temi de motoarele turbo. De obicei turbina, dacă nu are defect de fabricație (pentru care, apropo, ai garanție), te va duce lejer 100k, fără prea mari emoții, poate și mai mult dacă e exploatată corespunzător (nu forjată când e rece, schimb ulei motor la timp, lăsată să se răcească un pic înainte de a lua contactul, etc...).

E și mult folclor urban prin tagma mecanicilor (dar nu numai la ei), dar dacă-i pui să-ți și explice de ce... ai să ai surprize.

• Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

« Răspuns #149 : 04.Sep.2017, 07:02:19 p.m. »
Are dreptate @jupanul1 e si mult folclor.
Apropos de turbo, au 2 amici saaburi 2.0 benzina turbo care au sarit cu mult de 200000 km si nu consuma ulei etc, si mai sunt si tunate la peste 300 cp, stage 3.
Probleme au fost la grupul vag, mai precis la primele generatii de 1.4 tsi care erau mari consumatoare de ulei, probabil de acolo si folclorul.
A mea are 5500 km si nu a mancat deloc ulei.
Cuplul si puterea furnizate de turbo pot fi dezvoltate numai de un aspirat de cilindree mare.
Vechiul Grand Vitara avea un aspirat de 2.4 benzina care tragea bine.