Autor Subiect: Motor New Vitara  (Citit de 22686 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Motor New Vitara
« Răspuns #130 : 10.Mai.2017, 12:33:38 p.m. »
Eu am alta problema legata de puterea motorului. Venind de pe 75 CP 1.4 MPI de Logan si placandu-mi teribil sunetul motorului actual 1.6 benzina turat, acum parca am tot mai des tentatia de a retrograda treapta de viteza si de a calca acceleratia, ca la 18 ani, desi am dublul varstei respective. Spre deliciul baietilor mei, care cred ca apas pe vreun buton magic de prinde masina asa viteza.

Nu esti si singurul care merge cu a 3-a la 50-60 km/h doar de dragul sunetului si a senzației de control asupra puterii.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Bobcat134

« Răspuns #131 : 10.Mai.2017, 12:34:47 p.m. »
incet incet incepe offtopic
  • Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip

Offline ...

« Răspuns #132 : 10.Mai.2017, 01:06:15 p.m. »
Nu esti si singurul care merge cu a 3-a la 50-60 km/h doar de dragul sunetului si a senzației de control asupra puterii.
Cu a 3-a la 60 km/h? Pai nu e turat suficient, eu ma refer la 80-100 km/h cu a 3-a :), la depasiri in panta pe 2 benzi, spre exemplu. In afara orasului, desigur, caci la nivel urban nu prea depasesc viteza.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #133 : 10.Mai.2017, 01:52:22 p.m. »
Colegu', eu am refeream la urcarea pe podul Basarab, dimineata, in sensul liber de mers. Ce zici tu cu 70-80 o fac si eu, pe minunatele serpentine ale drumului Pitesti-Slatina.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: ...

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #134 : 12.Mai.2017, 08:02:41 a.m. »
Stați liniștiți că nu m-am atacat „de-adevăratelea”, am vrut doar să-i temperez lui Sconx epitetele din comparații  ;-)
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Sconx

« Răspuns #135 : 15.Mai.2017, 11:35:39 a.m. »
Nu era nimic de temperat, really, dar daca nu te-ai bosumflat in termeni seriosi, atunci cand ne vedem dau eu prima bere.

Revenind ontopic spune un coleg, citez: 

"Salut! Suza Spirit 1,6 DDIS- 12500km, aprox. jumatate Bucuresti si restul afara, consum mediu 7,0
Regenerarea DPF s-a activat pana acum de 4 ori: aprox. la 650km,1800, 6000 si 12000. La activare (automat) iti apare un mesaj de atentionare pe bord, descris si in manual, imposibil de trecut cu vederea si dispare numai dupa ce se termina regenerarea (cca. 10-15 min). In cateva cuvinte: nu iti afecteaza cu nimic deplasarea (mai putin accesul la celelelate informatii disponibile afisate in mod normal pe bord) si este recomandat sa nu opresti motorul pana nu se termina procesul de regenerare. "

Alt coleg :

"eu am aproape 13.000 si nu s-a activat, dar cred ca depinde f mult de stilul de condus. mie-mi place s-o tin mai turata 2000 - 2500 si sa schimb intre 2500 - 3000. Deci nu prea ar avea de ce sa se activeze. Cred ca cine merge la turatii mai joase si in oras aglomerat sau respecta ce zice calculatorul din bord cu privire la schimbarea vitezei, va intalni acest martor."

Dragii mei, daca deja a inceput regenerarea DPF la 650km, este clar ca nu ati ales corect motorizarea pentru nevoilea dumneavostra. (detin masina pe motorina de vreo 10 ani, una tinuta 5 ani si achizitionata alta prin 2012 -2013, asta pentru carcotasi, dotata atat cu DPF cat si CAT)

Revenind, >50% oras clar benzina, maintenance free, just push start buton - enjoy the ride, >50% in afara orasului, drumuri lungi, dieselul, dar maintenance "meh" si restul de neajunsuri dar posibil un confort sporit la drumuri lungi.

Pe partea de offroad, normal si firesc ca DIESEL este SOLUTIA OPTIMA dar sincer in cazul Vitarei care are garda la sol "mehhhhh" nu cred ca mai conteaza diesel sau otto, ca oricum offroadul este mai mult un vis frumos.

« Ultima Modificare: 15.Mai.2017, 11:57:28 a.m. de Sconx »
  • Suzuki Vitara 1.6 VVT Spirit

The following users thanked this post: kellogs

Offline toma

« Răspuns #136 : 15.Mai.2017, 11:45:07 a.m. »
La mine in 34.000km s-a activat regenerarea DPF o singura data in urma cu vreo 5000km. Si merg mult in oras dar incerc sa o tin peste 2000rpm pe cat pot.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: kellogs

Offline Emilian Sohterus

« Răspuns #137 : 14.Iun.2017, 12:01:49 a.m. »
  Salut!
 Si eu sunt de parere ca o masina isi arata resursele doar daca o "ajuta" soferul ei. El decide daca respectiva masina ajunge o "caruta" si invers. Bine inteles, pastrand proportiile!
« Ultima Modificare: 14.Iun.2017, 07:22:52 a.m. de Emilian Sohterus »
  • Suzuki Vitara S 1,4 Boosterjet AT allgrip

The following users thanked this post: ambmihai

Offline adibaiacos2003

« Răspuns #138 : 24.Aug.2017, 01:11:30 p.m. »
Pe principiul "fitil bagam", indraznesc sa intreb si eu daca versiunile astea supra-/turbo-alimentate care sa razbeasca prin mocirle maxime si nameti de 2m vin cumva si cu o garda la sol mai mare si/sau niste anvelope dedicate terenului...

Ca de nu, frica mi-e ca discutam discutii. Iar pentru a face lucrurile si mai interesante: oare cum se face ca Vitara Mk1, Samurai si Jimny isi fac treaba foarte bine in afara asfaltului cu niste amarate de aspirate de nici 100cp...
Eu zic ca mai mult decat motorul in situatii de offroad minim spre mediu conteaza ce este intre motor si roti : cutie, diferentiale, etc... si bineanteles nu in ultimul rand anvelopele !
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion Allgrip Black

Offline shpeedy

« Răspuns #139 : 24.Aug.2017, 01:38:35 p.m. »
In primul rand anvelopele, dar intr-adevar nu sunt suficiente...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci