Autor Subiect: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)  (Citit de 34415 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #90 : 21.Iun.2016, 01:19:33 a.m. »
http://combatzone.ro/camping/159-kit-niteize-ni402-cu-4-carabine-figure-9-si-4-corzi-pentru-cort.html
Mai bine nu. Gimmick-urile apar ca ciupercile după ploaie (Figure 9, Fishbone, LoopAlien, Tarp Flyz) dar nu fac decât să-ți crească dependența de ele și să-ți zboare banu' din buzunar. Sunt ÎNCĂ ceva ce trebuie achiziționat, pe care trebuie să înveți să le folosești, de care trebuie să ai grijă să nu le strici sau să nu le pierzi, și pe care n-ai să le ai la tine fix când o să te arză buza mai tare. Ce te faci când te trezești cu o sfoară în mână și ceva de legat și n-ai „jucăriile” la tine?!

Singura excepție sunt - prin simplitatea și versatilitatea lor - carabinierele (utilizate, desigur, acolo unde se impune realizarea/desfacerea conexiunii în mare viteză).

Pe de altă parte, câteva noduri de bază o dată învățate, sunt mereu prezente „la purtător”. Învățarea și exersarea lor îți dezvoltă abilitatea de vedere în spațiu, de analiză și de sinteză.

http://theultimatehang.com/2013/05/knots-vs-hardware/
http://hobohammocks.com/the-only-hammock-knot-youll-ever-need/ (nu doar pentru hamace, desigur...)
http://www.animatedknots.com/mooring/index.php#ScrollPoint (Mooring Hitch)
http://www.animatedknots.com/siberian/index.php#ScrollPoint (Lațul siberian)
http://www.animatedknots.com/farrimond/#ScrollPoint (Nodul Farrimond de fricțiune)

P.S. Dacă ții morțiș totuși să bagi banii în fiare, măcar bagă-i acolo unde contează: ia-ți niște țăruși mai acătării, să nu alergi după bunătate de cort.

« Ultima Modificare: 21.Iun.2016, 01:40:20 a.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristidav

« Răspuns #91 : 21.Iun.2016, 09:42:58 a.m. »
E eroare ! Uita-te atent intr-una din poze, se vede clar cum e colturi au, al patrulea nu. Iar carligele de care spui tu sunt pe interior si nu sunt carlige ci niste ţumburuci in care se baga elasticul pentru a prinde plasa interioara, un "raft" de depozitare int avan.

Cat despre cuie, Hannah vine cu cuie groase, adica astea https://www.mormota.ro/corturi/accesorii-cort/ancore-cort/pinguin-cuie-cort-din-duraluminiu.html (daca nu cumva fiind model mai low cost i-au pus cuie standard, cat un ac :) ). Sunt arhisuficiente pentru ce vrea Shpeedy sa faca cu cortul. Cuiele si ancorarea mi-au fost ultima grija pe furtuni groaznice in muntii mari, cu Hannah Covert-ul meu. Cuiele puse de tine, mai ales prima poza, se folosesc iarna, pe zapada.
Nu sunt rautacios, vorbesc din experienta si, DACA are cuiele groase din linkul de mai sus, nu se justifica o noua cheltuiala :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Laurentiu

« Răspuns #92 : 21.Iun.2016, 11:39:41 a.m. »
Ce te faci când te trezești cu o sfoară în mână și ceva de legat și n-ai „jucăriile” la tine?!
  :) Cit timp exista "doze" (bere, bauturi energizante, conserve etc) care folosesc cheitze pt deschiderea lor,  confectionarea unui "nod intinzator" (latz) e la indemina oricui. ;)

Minutul 1:52

« Ultima Modificare: 21.Iun.2016, 11:52:50 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #93 : 21.Iun.2016, 04:45:22 p.m. »
Eu nu mi-aș încredința adăpostul și somnul liniștit, și cu atât mai puțin degetele obosite și eventual înghețate, pe semiîntuneric, unei bucățele amărâte și ascuțite de aluminiu, pe care s-ar putea s-o am sau s-ar putea să nu.

Mult mai bine așa:

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline hugbear

« Răspuns #94 : 21.Iun.2016, 10:52:25 p.m. »
Scuze pentru postarea dublă, dar mai devreme eram pe mobil și în oarece criză de timp. Deci, fără prea multă zarvă: cei ce vor să exerseze nodurile de mai sus le pot urmări acum pas-cu-pas, cu detalii și „in glorious HD” :).

E eroare ! Uita-te atent intr-una din poze, se vede clar cum e colturi au, al patrulea nu. Iar carligele de care spui tu sunt pe interior si nu sunt carlige ci niste ţumburuci in care se baga elasticul pentru a prinde plasa interioara, un "raft" de depozitare int avan.
Right! Abia acum am băgat de seamă că varga din stângan-are clips. Eu mă concentrasem pe a doua poză, la care interpretasem greșit perspectiva - mi s-a părut că acel colț e culmea. Garanție, ceva...?

Cuiele puse de tine, mai ales prima poza, se folosesc iarna, pe zapada.
... și vara, în nisip. Ancorele „dead-man” merg în orice bază afânată - și la urgență merg făcute cam din orice, inclusiv din crengi/pietre. La fel de bine merg și „ancorele de furtună”, făcute din doc / craci de blugi vechi / tricouri ;).

DACA are cuiele groase din linkul de mai sus, nu se justifica o noua cheltuiala :)
Dacă ai observat, am pus doar poze, nu și link-uri către magazin; dorința mea secretă e să nici nu dea banii vreodată pe prostii de-astea ci să-i dau idei să-și facă singur din cornier sau profil T. Măcar două de urgență, pentru „bordul din vânt” (vezi și tu ce „vânticele” se iscă de-o vreme prin părțile noastre). Pe de altă parte, e adevărat că legarea corectă a corzii la țăruș (jos, la nivelul solului, cu țărușul perpendicular pe coardă) rezolvă multe probleme cu fixarea.

Nu sunt rautacios [...]
Nu s-a pus niciodată problema, zău!

Offline cristidav

« Răspuns #95 : 21.Iun.2016, 11:04:34 p.m. »
Garanție, ceva...?
Cum spuneam, eu n-as apela neaparat la ea, fiind vorba de cortul interior. Tai jos si cosi dincolo si pa :) E alegerea lui, totusi.

... și vara, în nisip. Ancorele „dead-man” merg în orice bază afânată - și la urgență merg făcute cam din orice, inclusiv din crengi/pietre. La fel de bine merg și „ancorele de furtună”, făcute din doc / craci de blugi vechi / tricouri ;).
Aici m-ai prins. 1-1  >:) Si iti dau dreptate si cu urmatoarea fraza. Asa mi-am facut eu cuiele de iarna. Mi-am luat un profil L din aluminiu si mi le-am taiat. Ai iesit brici ! Dar m-am lasat de cort iarna am pastrat 2-3 exact pentru cazuri de-astea, nisip, plaja, furtuni pe creste alpine :-))

Offline Laurentiu

« Răspuns #96 : 22.Iun.2016, 07:55:48 a.m. »
... și vara, în nisip. Ancorele „dead-man” merg în orice bază afânată - și la urgență merg făcute cam din orice

nisip, plaja, furtuni pe creste alpine :-))
Pt astfel de cazuri (nisip, plaja, furtuni) am folosit cu succes PET-uri de 2-3L pline cu apa si ingropate.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Răspuns #97 : 22.Iun.2016, 09:26:46 a.m. »
Epic fail :-))))))) Taie-o si coase-o pe exterior. Nu merita sa trimiti cortul inapoi pentru atat. Nu e ca si cum te-as pune sa cosi pe prelata, unde cusaturile ar trebui sa fie vulcanizate. Asta e floare la ureche si din pct dvdr al procesului, si a sigurantei :)

Deocamdata le-am scris sa vad care e procesul de urmat si luam deciziile in consecinta. Le-am propus si chestia asta de mi-ai zis-o. Thx!

Important e ca juniorul sa nu fi fost afectat de experienta bubuitoare in cort.

Juniorul a fost foarte incantat de experienta de a dormi in cort, chiar daca de obicei nu doarme cu mine. A adormit rapid, in ciuda zgomotelor de furtuna si a ploii. Nici macar transferul in casa - pe care l-am facut cu el in brate pe o aversa tropicala de ploaie - nu prea l-a trezit. L-am intrebat a doua zi daca mai vrea sa mergem cu cortu' si a raspuns afirmativ... :good:

Daca n-au schimbat sistemul, si nu cred, la capatul corzilor ai o piesa tip carlig. Infigi tarusul in pamant, treci carligul si sfoara prin tarus, il intorci inapoi in sus si il tensionezi cat crezi, dupa care carligul se prinde de sfoara. Datorita tensionarii, carligul nu scapa. Daca nu-ti iese, iti fac filmare :)

La capatul corzilor am o placuta de plastic cu 3 gaurele prin care trece coarda. Intr-adevar tarusii (20 la numar) par tzapeni, destul de grosi (nu cred sa am nevoie de altii prea curand). Asa cum spune si @hugbear, se pare ca rezolvarea problemei sta in invatatul la facut noduri, ceea ce am pe to-do list...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline cristidav

« Răspuns #98 : 22.Iun.2016, 11:19:12 a.m. »
Daca-s de-astia durdulii, n-ai treaba :)

Asta e sistemul, un carlig cu niste gaurele. Nodul firului trebuie sa fie in gaura din capatul opus carligului. Asta in cazul in care ai acelasi sistem ca mine, dar ti-au venit desfacute. Desi nu cred nici sa fi venit desfacute, nici sa fi schimbat hannah sistemul asta extrem de simplu si eficient.

Sper ca te-ai lamurit, din poze, care-i procedeul :)

The following users thanked this post: shpeedy

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #99 : 22.Iun.2016, 02:21:37 p.m. »
: cu grataru' nu e graba, ca Junioru' nu prea e atras... Oricum am vazut la IKEA ca au inclus in oferta un gratar portabil, daca o sa se impuna...

Exista si gratare de unica folosinta, la Kaufland stiu ca aveau cand eram eu in Bucuresti.  :)