Autor Subiect: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)  (Citit de 34421 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #110 : 05.Sep.2016, 11:27:01 p.m. »
:D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline hugbear

« Răspuns #111 : 20.Sep.2016, 01:02:23 p.m. »
Am găsit pe Amazon un Coleman Cobra 2, redus de la 100GBP la vreo 42GBP. Cu tot cu transport, m-a costat 280 lei. Zic că nu-i rău pt. un cortuleț de 2 pers., 2kg, 2 verande...

Altrrnativa ar fi fost un OEX Phoxx de 1 persoană, 1.5kg. Tot cu o singură intrare dar cu același sistem de 2  verande. Am preferat însă să car 500 de grame în plus pentru flexibilitatea dată de spațiul interior mai generos al Cobrei.

P.S. Încă un avantaj al Cobrei e că se montează "outer first" (întâi supratenda), ceea ce înseamnă că pe ploaie nu se mai udă cortul interior!
« Ultima Modificare: 22.Mar.2017, 09:58:54 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shpeedy

« Răspuns #112 : 20.Sep.2016, 01:20:54 p.m. »
Arata bine! Sa-l stapanesti sanatos!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: hugbear

Offline boga81

« Răspuns #113 : 20.Sep.2016, 03:52:00 p.m. »
Interesant... 2kg... bun! Al meu are 4.5
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline hugbear

« Răspuns #114 : 20.Sep.2016, 05:17:50 p.m. »
@boga81 De câte persoane e? Că dacă e de 3-4, e în parametri, că se-mparte pe bucăți la ocupanți și fiecare cară maxim 1,5kg. Așa e și ăla mare al meu, de 4 persoane = 4,8kg. Dar nicicum nu se justifică dacă nu e plin, că n-ai cu cine să-l împarți... De-aia l-am și luat pe ăsta, că n-aveam unul „personal” încă.

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline boga81

« Răspuns #115 : 21.Sep.2016, 04:55:34 p.m. »
4 persoane, evident folosit de 2 pers. Am vrut sa am loc in cort :) Tot vreau sa ajung in retezet dar nu prea imi vine sa car cortul pana la bucura :)
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline ariciul

« Răspuns #116 : 21.Sep.2016, 07:39:31 p.m. »
La ce-ti trebuie spatiu? Cat o sa stai in el? Cand am mers cu cortul pe munte , (mergeam trei)  luam intotdeauna cort de doua persoane in care incapeam la fix. Trebuie sa aiba si un mic antreu la intrare unde sa poti lasa rucsacii si incaltamintea peste noapte. Daca mergi cu masina e alta chestie dar daca-l cari in spate atunci trebuie sa fie conform formulei: nr persoane care dorm in cort = capacitate declarata cort + 1   :)
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline hugbear

« Răspuns #117 : 21.Sep.2016, 08:41:52 p.m. »
daca-l cari in spate atunci trebuie sa fie conform formulei: nr persoane care dorm in cort = capacitate declarata cort + 1   :)
Nu trebuie neapărat. Depinde de cort și mai ales de preferințe. Sunt corturi care declară în fișa tehnică 2 persoane dar care abia aăpostesc 1. Pentru mine, „trei în doi” e suficient de inconfortabil ca să alunge orice formă de odihnă; în plus, tre' să știi cum să împachetezi minimum-minimorum de echipament (3 rucsaci medii cam împing limitele unei verande de 2).

Tot vreau sa ajung in retezet dar nu prea imi vine sa car cortul pana la bucura :)
Dacă nu stai exagerat de mult (-> se reflectă în cantitatea de mâncare) și dacă faci tabără de bază la Bucura cu deplasări de zi, s-ar putea ca 2,5kg să nu fie exagerat de ridicol (cari doar 1 dată la intrare și 1 dată la ieșire). Dacă însă faci tură și-l cari permanent în spate, e un picuț nașpa. (deși există unii care în tinerețe au cărat 35 de kile prin Retezat, ca tâmpiții...  :">)

În plus, referitor la mâncare, dracu' nu-i chiar așa de negru:

Offline ariciul

« Răspuns #118 : 21.Sep.2016, 09:35:34 p.m. »
Nu trebuie neapărat. Depinde de cort și mai ales de preferințe. Sunt corturi care declară în fișa tehnică 2 persoane dar care abia aăpostesc 1. Pentru mine, „trei în doi” e suficient de inconfortabil ca să alunge orice formă de odihnă; în plus, tre' să știi cum să împachetezi minimum-minimorum de echipament (3 rucsaci medii cam împing limitele unei verande de 2).

E foarte posibil sa se fi schimbat lucrurile si producatorii declara altceva acum fata de ceea ce se intampla acum 20-30 de ani sa zicem.
Acum 30 de ani era asa cum spuneam!  :) De aceea cand ne uitam la specificatii si vedeam suprafata cam stiam cati incap acolo iar formula se verifica de fiecare data! E drept ca nu m-am mai uitat la niste specificatii de cort de foarte multi ani!  :)
Oricum un grup optim e de 3-4 persoane iar cortul sau corturile pot fi impartite la toti ca sa nu care numai unul!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline hugbear

« Răspuns #119 : 21.Sep.2016, 09:54:51 p.m. »
Acum 30 de ani [...]
În ziua de azi e cool să fii „ultra-light”, așa că producătorii se întrec în a reduce greutatea ca să rămână în bizniz. Și pentru asta, adoptă câteva soluții:
1. Taie 2cm de ici, 5cm de colo, etc. și te trezești că, vrei-nu vrei, tre' să devii extrem de intim cu colegul de cort.
2. Folosesc materiale ultra-subțiri - astfel încât ești nevoit să cari după tine un „footprint”, să nu-i spargi fundul (și-atunci, per total, unde-i reducerea de greutate?!)
3. Apelează la aroganțe de genul cuben fiber - iar tu dai în bâlbâială și plângi cu vorbe când vezi că o amărâtă de prelată de 1.8m pe 2.4m costă 13 bulioane.
« Ultima Modificare: 22.Sep.2016, 12:25:24 a.m. de hugbear »