0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Salut, mai important decat cortul in sine vor fi : locatia, vremea si activitatile de pe perioada camparii.
...cortul cu vestibul nu e foarte folositor...
...... vazand preturile pe care le vehiculati e ... "bai tovarasi, da' voi aveti bani acolo in Romania ...". Ma uit pe site-urile pe care le-ati postat si ... vad ca si cele mai ieftine sunt SCUUMPEEE, fata de ce-am platit eu in tari asa-zise scumpe pe corturi care nu erau cele mai ieftine .
primul lucru pe care pot sa-l spun vazand preturile pe care le vehiculati e ... "bai tovarasi, da' voi aveti bani acolo in Romania ...". Ma uit pe site-urile pe care le-ati postat si ... vad ca si cele mai ieftine sunt SCUUMPEEE, fata de ce-am platit eu in tari asa-zise scumpe pe corturi care nu erau cele mai ieftine .
Pentru tipul de iesiri descris de tine (@spheedy), cortul cu vestibul nu e foarte folositor, intrucat instalarea/dezinstalerea lui iti va rapi o gramada din timpul si-asa foarte scurt (zici iesiri scurte de weekend).
Pe langa timp, el iti aduce o gramada de alte griji legate de marime, stabilitate, ancorare, rezistenta la vant ... s.a.m.d. Din experienta mea cele cu vestibul merita daca iesirile sunt de la 3 nopti in sus.
Domul simplu se aseaza foarte bine si sta fara probleme in vant. Cel mai rau a fost acum vre-o doi ani la ocean, cand am stat intr-un camping chiar in buza apei in timpul unei furtuni de-aia clasificata de gradul "tz---spe mii". Instalarea a continut cativa dumnezei in plus fata de obicei, insa in rest n-a fost nici o problema.
- manecile pomenite de @hugbear sunt utile. Nu stiu daca sunt moderne sau nu, insa ele contribuie simtitor la stabilitatea/fermitatea structurii pe timp potrivnic.
Daca cortul nu este inalt si manecile tin bine tijele domului, atunci presiunea exercitata in jos de cele 9 prinderi tine mai bine cortul in vant decat ancorarile laterale care presupun sfoara lunga expusa vantului. Nu am argument stiintific pentru asta, ci doar chestie empirica.
- cortul interior ... depinde de tine cat de multa plasa vrei sa aiba. Daca e integral din plasa cum am eu, ajuta mult pe timp bun si tine suficient de cald si cand in mod accidental se face mai frig. Intrucat vorbesti despre excursii vara, dar la munte, as lua unul cu mai mult material solid la stratul interior.
@shpeedy, hotaraste-te odată, ca se inflamează topicul...
Cred că a cedat nervos și a dat avans pentru rulotă!