Autor Subiect: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)  (Citit de 34423 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #100 : 22.Iun.2016, 02:42:52 p.m. »
Asta-i buna, Rex :-)) As prefera si eu unul de-ala clasic simplu, la 30-50 de lei sau, de ce nu, sa faca cum fac eu. Mi-am luat un gratar de tinut in mana de la LIDL (ca sa-l pot cara prin rucsac, cand n-aveam masina) si-l puneam pe pietre desfacut. Dar mai bine unul cum zice Shpeedy, e mai eficient.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline hugbear

« Răspuns #101 : 23.Iun.2016, 08:23:20 a.m. »
Poate nu văd eu bine (din nou... ;)), dar știam că cuiul se agață în bucla dintre gaura cu nod și cea din mijloc. În felul ăsta, linia principală (ce duce de la cui la tendă) trece prin două găuri, ceea ce-i asigură ptru puncte de inflexiune = mai multă rezistență la alunecare. La tine, slotul ce formează „cârligul” e acolo pentru a-ți da posibilitatea să înfășori linia principală de 2-3 ori sau chiar să-i pui o buclă.

« Ultima Modificare: 23.Iun.2016, 09:08:22 a.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: shpeedy

Offline cristidav

« Răspuns #102 : 23.Iun.2016, 09:16:19 a.m. »
Ai perefecta dreptate, la fel am avut eu la cortul de Metro, iar sistemul tinea cam de doi bani, cand voia, cand nu. Insa Hannah, cum spuneam, egal calitate. Carligul asta nu mai scapa.
Sunt doua sisteme diferite, n-ai gresit ;)
Cel aratat de tine e fix (toata coarda e legata), iar sistemul Hannah e flexibil si, totodata, dupa parerea mea. mai usor de folosit la fata locului.

Offline shpeedy

« Răspuns #103 : 23.Iun.2016, 09:26:50 a.m. »
@hugbear: thx! Ala e sistemul meu! Ce simplu era... :pardon:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline cristidav

« Răspuns #104 : 23.Iun.2016, 10:24:15 a.m. »
Serios ? Nu pot sa cred... Puteau sa puna sistemul asta mai smecher si la corturile mai low cost. Nu e o gaura in cer, totusi :)

Offline hugbear

« Răspuns #105 : 02.Iul.2016, 11:43:45 p.m. »
@cristidav Azi a trebuit să merg la țară, așa că mi-am luat și cortul „să-i fac ITP-ul” (poze).
Cu ocazia asta mi-am amintit de întinzătoarele tale cu cârlig și ceva nu-mi dădea pace. Când m-am întors acasă m-am jucat cu unul similar (făcut dintr-un capac de acumulator de mobil :D) și aș îndrăzni să afirm că proiectantul le-a gândit cu cârlig în loc de a treia gaură pentru ca ațele să poată fi petrecute peste obiecte mari, ce nu pot fi „încălecate” (copaci, stâlpi etc). Dar primele două găuri ar trebui să-și păstreze rolul.
Am făcut un filmulet cu modul în care cred eu că ar trebui folosite. Prima variantă folosește un nod Bulin („nod de scaun”), a doua un nod opritor. (Nu băga de seamă cordelina albă, e o „invenție” de-a mea  :">).

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristidav

« Răspuns #106 : 04.Iul.2016, 01:44:34 p.m. »
Asa e, motivul carligului e cel pomenit de tine. Nu o data am ancorat cortul de un bolovan :)
Smechera chestia cu ata alba (sau ce-o fi), insa tu poti face asta fiindca acel carlig e de plastic, deci nu forjeaza funia. Eu nu pot face, la corturile Hannah profi sunt din aluminiu si cam freaca funia daca fac asa. Eu pur si simplu bag cuiul prin coarda si trag de tot ansamblu cat de tare vreau, dupa care infig carligul. Daca nu se poate asa sau nu e suficient, desfac carlingul, treg de el inspre cort sa tensionez si-l prind :)

Oricum, sunt sigur ca 95% din cei de pe forum n-au nevoie de ancorarile astea "la sange" :)

Offline hugbear

« Răspuns #107 : 04.Iul.2016, 07:31:13 p.m. »
Bre, NU despre rahatul ăla alb (adică NU despre strângere) era vorba în propoziție, ci despre modul de înfilare a aței prin găuri: prin două în filmulețul meu, versus printr-una singură (practic) în pozele tale :D. Adică, era vorba despre rezistența la alunecare DUPĂ ce a fost (mai mult sau mai puțin, nu contează) tensionată.
« Ultima Modificare: 04.Iul.2016, 07:36:47 p.m. de hugbear »

Offline cristidav

« Răspuns #108 : 04.Iul.2016, 08:30:28 p.m. »
Ne-am pierdut in detalii. Si coarda de la cortul meu e trecuta exact ca in cazul tau, prin doua gaurele. Suplimentar, pe langa cele doua, e si carligul ;)

Offline hugbear

« Răspuns #109 : 05.Sep.2016, 06:15:51 p.m. »
Ca să parafrazez un îndrăgit câtăreț de muzică ușoară americănească,

STOP! ... ... ... Hammocktime!