Autor Subiect: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)  (Citit de 34407 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #140 : 19.Mar.2017, 11:47:04 p.m. »
hugbear la macin ai fost la pescuit ? Misca ceva ?  :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline hugbear

« Răspuns #141 : 20.Mar.2017, 05:24:53 p.m. »
Doar să fi plouat cu pești!  :D
Nu-s cu pescuitul, deși m-am născut și-am crescut în orașul dintre gârle.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Lerua07

« Răspuns #142 : 20.Mar.2017, 06:24:24 p.m. »
Ok, am inteles esti de bastina din Macin. Cand am citit... Macin , pus cort si sac de dormit la aerisit... gandul m-a dus la o partida de pescuit !  :)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Laurentiu

« Răspuns #143 : 20.Mar.2017, 07:24:45 p.m. »
Din păcate începuse deja serios ploaia și era frig, iar în cort nu aprind spirtiera (pericol de incendiu/topire și de intoxicare cu gazele de la metilic)

« Ultima Modificare: 20.Mar.2017, 07:35:22 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: hugbear

Offline hugbear

« Răspuns #144 : 20.Mar.2017, 10:15:35 p.m. »
Ok, am inteles esti de bastina din Macin.
Nu bre, sînt gălățean get-beget! Galațiul e mărginit la est de Dunăre, la sud de Siret, la vest de balta Cătușa, la nord-vest de lacul Vânători, la nord-est de Brateș și oleacă mai încolo de Prut. Aproape insulari... :)

@Laurentiu Metoda e bună și eficientă, dar e potrivită mai degrabă pentru „supravețuire” în caz de izolare într-un loc adăpostit și cu materiale la îndemână. Pentru cort e improprie pentru că presupune că aș căra ceramică în cârcă, că aș fi dispus să-mi topesc accidental cortul interior/fundul de cort și că nu mă deranjează acumularea de CO2/diminuarea concentrației de O2. Din păcate nu știu nici o metodă de a încălzi eficient (pentru rucsac) și în siguranță un cort din materiale sintetice cu volum atât de mic.

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shpeedy

« Răspuns #145 : 22.Mar.2017, 07:41:52 a.m. »
@hugbear: Pe la americani ziceau de incalzitoarele Mr.Heater, dar folosite sub supraveghere o perioada limitata de timp, sau de incalzitoarele catalitice Coleman (Coleman catalytic heaters), care cica au consum mic de oxigen (si implicit emisie mica de CO2), putand functiona la mari altitudini.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline hugbear

« Răspuns #146 : 22.Mar.2017, 05:08:06 p.m. »
Ăla-i încălzitor de cort pentru corturi încălzite.

Zău, nu se justifică încălzirea activă a corturilor de 1-4 persoane folosite conform rating-ului sezonier și cu echipare adecvată.
Contraexemplul perfect poate fi văzut în penultima poză. Cortul din fundal e unul de 30 de lei, de plajă. Amicul (cel cu geacă portocalie în poză) îi uitase și „cipilica” de ploaie acasă, așa că a trebuit să-mi leg pelerina peste cortul lui, să nu-l plouă în cort!! Nici sac de dormit nu și-a luat, că el voia să fie erou și să doarmă pe izopren sub cerul liber... :fluier: S-a culcat în cort, îmbrăcat cu tot ce avea în rucsac (așa cum îl vezi în fotografie, cu geacă și salopetă vătuită, inclusiv cu bocancii!) și bineînțeles că n-a închis un ochi de frig. Noroc că eram sub Țuțuiatu, la dos de vânt, și la „amețitoarea” altitudine de vreo doosute de metri peste nivelul mării... Om mare cu minte de copil!
În schimb în cortul meu de 3 sezoane, cu sac de dormit, am purtat un tricou, o bluză de corp și un pulover subțirel de lână. Până pe la 12 noaptea chiar am transpirat puțin :).
Normal că l-am chemat pe colegu' în cortul meu (e de 2 persoane) dar a refuzat, că orgoliul e mai mare decât mintea... Oricum a doua zi urma să plecăm iar comuna Greci era la 1 km, așa că l-am lăsat să-și facă damblaua.
« Ultima Modificare: 22.Mar.2017, 08:25:48 p.m. de hugbear »

Offline toma

« Răspuns #147 : 22.Mar.2017, 05:23:53 p.m. »
Sa mori de hipotermie primavara in Macin ar fi o contraperformanta greu de egalat  >:)

Din punct de vedere al incalzirii cortului sunt de acord cu @hugbear .

Cea mai buna solutie este folosirea echipamentului adecvat (cort, haine, sac de dormit si izolatie termica) pentru a pastra caldura corpului. Pe langa asta se adauga ceai cald (pe care il prepari in absida cortului) cu conditia sa-ti stii masura si sa nu te trezesti ca trebuie sa parasesti des cortul pentru o nevoie lichida.  >:)

In rest, deoarece toleranta la frig acopera o plaja destul de larga nu exista o reteta universala. Se trece printr-un proces de incercari/reajustari pana gasesti combinatiile optime pentru tine.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear

Offline hugbear

« Răspuns #148 : 22.Mar.2017, 05:33:27 p.m. »
In rest, deoarece toleranta la frig acopera o plaja destul de larga nu exista o reteta universala. Se trece printr-un proces de incercari/reajustari pana gasesti combinatiile optime pentru tine.
Unul din scopurile excursiei a fost „calibrarea” echipamentului pe metabolismul meu.  ;)

Offline toma

« Răspuns #149 : 22.Mar.2017, 07:27:20 p.m. »
Pentru ce te pregatesti (daca nu sunt prea indiscret)?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain