Autor Subiect: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)  (Citit de 34413 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #60 : 18.Mai.2016, 09:37:26 a.m. »
Conteaza si cortul si sacul de dormit in care-si va petrece prima noapte la munte, dar cel mai mult pentru el va conta in ce  locuri  il vei duce si ce anume va vedea acolo. Daca va ramane impresionat va dori sa revina. Nu-l forta, nu-l obosi pentru ca prima impresie conteaza enorm. Cand esti obosit nu te mai poti concentra la fel de bine la ce e in jur. Am facut o data greseala in primele mele ture pe munte sa iau aprox 25-30 kg in spate (si in Piatra Craiului pe deasupra) si jur ca n-am retinut mare lucru din traseul din acea zi!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline shpeedy

« Răspuns #61 : 18.Mai.2016, 09:54:03 a.m. »
Incep postul prin a (foarte) multumi tuturor celor care mi-au raspuns cu sfaturi/recomandari si lui @pexic pentru oferta de imprumut (o iau in considerare, dar, asa cum spune si @Laurentiu, e chestie de perceptie - m-am obisnuit cu lucrurile mele a.i. daca le stric, eu sa fiu unicul pagubit).

Am amanat scrierea unui post, intrucat - asa cum voi v-ati luat din timpul vostru pentru a scrie posturi serioase pe subiect - m-am simtit dator sa fac si eu la fel :D .

Sa le luam pe rand:
- O sa fim doar eu cu Junioru' - sansele sunt zero sa-mi fac Jumatatea sa participe la o asemenea iesire;
- Dintre mine si Junior, emotiile cred ca sunt mai mari la mine (nu am fost niciodata prea activ si cu experiente d'astea) - Junioru' o sa fie incantat (asa cum a precizat si @enicky, e in etapa de construit cazemate si alte alea prin casa);
- Ca program, ma gandesc la mers cu masina in locatie - vizitat ceva prin zona (cu masina/cu picioru') - amplasat cortu' cand se lasa seara - dormit - de dimineata strans cortu' - plecat din locatie;
- Ca locatii ma gandesc la chestii in care sa ajungi in 2-3h de la Bucuresti - la mare (2 Mai), pe platou la Padina, zona montana Buzau etc.

Pe baza recomandarilor facute, am realizat ca un buget mai ok ar fi 400RON pentru cort si am ajuns la o lista scurta:
- recomandarea lui @Laurentiu - Hannah Troll S;
- recomandarea lui @hugbear - HighPeak Kira3;
- de pe emag - Fjord Nansen Sierra 2 sau Coleman Darwin 2;
- de la Decathlon: ceva mai ieftin de 2 sau 3 persoane sau ceva mai scump compact sau mai mare - din ce vad cele de la Deca au toate 2000mm impermeabilitate, in conditiile in care cele de mai sus au deja 3000mm in acelasi pret; in plus, nici nu-mi dau seama daca au doua straturi - fac o vizita la ei in week-end sa vad ce-si-cum;

Nu stiu cat de ok sunt alegerile mele, dar am inceput deja achizitiile in acest demers - am luat de la Lidl (da, stiu ca nu e cel mai potrivit furnizor pentru chestii d'astea, dar atata m-a dus pe mine mintea de incepator in domeniu :D ) 2x Saltele auto-gonflabile si 2x Saci de dormit ce se pot uni.

@hugbear, @lucianer: un teardrop ramane pe wishlist...  ;)
« Ultima Modificare: 18.Mai.2016, 10:10:41 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline cristidav

« Răspuns #62 : 18.Mai.2016, 11:11:39 a.m. »
1.Fjord Nansen Sierra 2 - exclude-l. Amplasarea betelor deasupra prelatei e deficitara rau. La vant, prelata va trage de bete in jos, nu va apasa pe ele. Am testat, scapat de el cat mai rapid. Ineficient.
2. Hannah Cort Troll S si  Cort Coleman Darwin 2 - antreul e mic, nu te astepta sa faci mai stiu eu ce delicatese culinare acolo.
3.  KIRA3 - te poti desfasura mult mai usor datorita antreului, dar sa nu uitam ca, daca vrei sa campezi undeva unde bate vant puternic (culmi, platouri montane), suprafata de contact cu vantul e mai mare.
4. QUECHUA tunel si Air Seconds XL 2 - cah... Apa, in caz de ploi puternice sau de durata, va "balti" pe cort. Dupa parerea mea, forma nu permite o scurgere eficienta. Sa nu mai zic ca de-abia stai in fund si dai cu capul de tavan.
5. Arpenaz 3 + 3 - merge, are acel bat mic care ajuta la stabilitate si mareste si antreul, dar nu are prinderi cu carlige la prelata :D

Cam astea ar fi minusurile.
Personal, dupa ce am vazut ca ai scris ca vei calatori, pui cort, dormi, strangi cort pleci, adica exact ca mine (nu stam cu zilele in camping), as merge pe Hannah sau  Arpenaz 3.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: shpeedy

Offline Laurentiu

« Răspuns #63 : 18.Mai.2016, 11:40:17 a.m. »
Chiar nu-mi dau seama de ce au fost inventate/adoptate mânecile alea.
In timp, proiectantii si/sau fabricantii si-au dat seama ca pe timp neprielinic (ploaie, vint, ninsoare), introducerea a cca 3m de "tija" flexibila printr-un tunel de cirpa este destul de anevoioasa asa ca au usurat munca si scurtat timpul utilizatorilor de a monta un cort IGLU prin "agatarea" lor cu cirlige din exterior.

2. Hannah Cort Troll S si  Cort Coleman Darwin 2 - antreul e mic, nu te astepta sa faci mai stiu eu ce delicatese culinare acolo.
Daca se desface (cracaneaza) "aripa" ceva mai mult, se poate asigura o protectie destul de buna.

Junioru' o sa fie incantat (asa cum a precizat si @enicky, e in etapa de construit cazemate si alte alea prin casa);
Cu atit mai bine. Un cort IGLU cu dimensiunile unui TROLL poate fi montat si in sufragerie cind ambii sinteti odihniti si dornici de a invata lucruri noi (inainte de a face pasul pe coclauri).  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #64 : 18.Mai.2016, 01:48:35 p.m. »
Nu stiu cat de ok sunt alegerile mele, dar am inceput deja achizitiile in acest demers - am luat de la Lidl
             Sa n-ai indoieli asupra calitatii produselor non food luate de la Lidl, intru-cat, din proprie experienta iti spun, ca tot ce am luat de la ei ca si scule,  haine,  masina de facut paine,  functioneaza de ani buni fara probleme.
              Iti urez succes la achizitii si sa gasesti (cum ne place tuturor sa spunem) numai  ieftin si bun ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #65 : 18.Mai.2016, 03:02:31 p.m. »
@enicky: stiu asta - si eu sunt multumit de diferitele produse achizitionate de-a lungul timpului de la Lidl.

In alta ordine de idei, legat (oarecum) de subiectul de fata, ieri am dat comanda de urmatoarele produse (ce tocmai mi-au intrat in posesie):
- LightMyFire Knife - am citit de bine despre el in diferitele review-uri de specialitate si mi s-a parut la un pret ok comparativ cu ce era pe site-urile de afara;
- LightMyFire MealKit - nu se stie cand ai nevoie de asa ceva.

Nu erau in plan aceste achizitii, dar a trebuit sa iau ceva si sa cheltui integral un voucher primit cadou, asa ca practic nu am cheltuit mai nimic (dar nici nu mai am vreo suplimentare bugetara la eventuala achizitie a cortului de pe emag).

« Ultima Modificare: 18.Mai.2016, 03:24:52 p.m. de shpeedy »

Offline Leutz

« Răspuns #66 : 18.Mai.2016, 04:42:25 p.m. »
Raspuns pentru @enicky. N-am nici o istorie mai acatarii  :). Afirmatia "... la voi acolo ... etc." era evident in spirit de gluma. Nu e cazul sa zic la voi, ca nu m-am instrainat chiar asa de tare  :baston:. Sper sa n-ajung niciodata la stadiul ala.

Insa observatia referitoare la pret nu e gluma. Pe cortul cel mic am dat 30 de AUD in 2011, adica sub 100 de RON la cursul actual. Si a fost folosit la greu anii astia. Se putea si mai ieftin ... cred ca pe la 19 AUD am vazut cel mai ieftin, insa n-am testat. Cortul e cel din poza de mai jos. Arata si "functioneaza" chiar bine, dupa cum ziceam. Deci ma mira sa vad sume simtitor mai mari acasa, chiar si la corturi noname sau chinezesti.

@hugbear, mie totusi mi se pare mai utila maneca, decat cateva carlige in locul ei. N-am argumente stiintifice, asa cum am zis; insa continui sa cred ca are o contributie la rigiditatea ansambului.

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: enicky

Offline hugbear

« Răspuns #67 : 18.Mai.2016, 09:53:56 p.m. »
ieri am dat comanda de urmatoarele produse (ce tocmai mi-au intrat in posesie)
Dacă tot te-ai afundat în achiziții, nu uita esențialul pentru ieșirile la iarbă verde! :)

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shpeedy

« Răspuns #68 : 18.Mai.2016, 11:10:54 p.m. »
@hugbear: tu ma bagi (rau) la idei... Cum de ai stiut?!

Aveam de vreun an-jumate un zmeu monofilar achizitionat cu vreo 20lei de la ... Lidl. Foarte tare! Zmeul l-am avut in portbagaj fie de era vara/toamna/iarna. Unde nimeream un loc mai liber, hopa si zmeul. Acu' vreo luna si ceva l-am luat in casa ca se descususe putin. Week-end-ul trecut l-am luat in masina in ideea de a-l inalta intr-un parc. Tristete mare - am pierdut un brat de ridigizare. Drept urmare, zilele astea chiar ma uitam dupa un inlocuitor...

Offline hugbear

« Răspuns #69 : 19.Mai.2016, 04:47:44 p.m. »
@hugbear: tu ma bagi (rau) la idei... Cum de ai stiut?!
Ăsta-i „darul” meu: oamenii știu ce vor, eu știu ce le trebuie! =))
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon