Autor Subiect: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)  (Citit de 34424 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #80 : 10.Iun.2016, 04:05:45 p.m. »
Nu-i atras de mancare, in general...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline hugbear

« Răspuns #81 : 10.Iun.2016, 07:59:05 p.m. »
Să-l folosiți cu plăcere! Zmeu de care ai luat? :)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristidav

« Răspuns #82 : 10.Iun.2016, 09:44:02 p.m. »
Nu-i atras de mancare, in general...

Absolut normal pentru un copil... normal. Gustul pentru mancare si delicatese e dobandit, nu innascut ;) Are vreme.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline shpeedy

« Răspuns #83 : 11.Iun.2016, 12:01:35 a.m. »

Offline hugbear

« Răspuns #84 : 11.Iun.2016, 12:57:40 a.m. »
Cool! De-ăla are și fiică-mea.

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shpeedy

« Răspuns #85 : 20.Iun.2016, 12:11:45 p.m. »
Revin cu noutati: week-end-ul asta m-am gandit sa incerc proaspat-achizitionat-ul cort. Ca loc de testare, mai potrivit decat sufrageria am considerat a fi curtea de la tara.

Totul a decurs OK, mai putin o "mica" eroare de fabricatie - una din prinderile cortului interior de bete a fost cusuta pe interior, nu pe exterior (sau poate e o tehnica aparte, care mie imi scapa :D):

Dar pana la urma, l-am folosit lasat asa cum era si cam asa arata rezultatul final (nu am mai prins si cele 4 prinderi cu sfoara de tarusi, pentru ca nu m-am prins cum se face acest lucru - banuiesc cu diferite noduri):

Acuma, experienta in sine: Juniorul a fost entuziasmat de idee si intrat fara probleme in cort, in scurt timp adormind, foarte transpirat (asta e un aspect care nu-mi dau seama daca e OK - foarte cald in interior - dar nu-mi dau seama daca nu cumva a fost din cauza ca singurele cai de acces pentru aer au fost cele doua ferestruici din varful cortului plus ca a fost foarte cald in cursul zilei de sambata). In scurt timp am adormit si eu, dar m-am trezit curand in plina furtuna (anuntasera ca vor fi ceva precipitatii in zona, dar nu ma asteptam la un asemenea nivel - vant, tunete, fulgere, ploaie. In ciuda acestor conditii, cortul a rezistat cu brio, pic de apa nu a patruns dincolo de invelisul exterior. Dar la un moment dat, am ales sa ma mut totusi in casa cu Juniorul pentru simplul fapt ca rafalele de vant nu-mi oferea un sentiment de siguranta din perspectiva tiglelor, bucatilor de tabla de la casele din jur.

Inca o data, multumesc tuturor pentru sfaturi/recomandari.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #86 : 20.Iun.2016, 02:42:11 p.m. »
Bine ca ati fost aproape de casa si ati putut sa va adapostiti de furtuna.  :-S

Sa-l folositi sanatosi de cat mai multe ori.  :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #87 : 20.Iun.2016, 07:02:42 p.m. »
Acuma, experienta in sine: Juniorul a fost entuziasmat de idee si intrat fara probleme in cort, in scurt timp adormind, foarte transpirat (asta e un aspect care nu-mi dau seama daca e OK - foarte cald in interior - dar nu-mi dau seama daca nu cumva a fost din cauza ca singurele cai de acces pentru aer au fost cele doua ferestruici din varful cortului plus ca a fost foarte cald in cursul zilei de sambata).
Poate aci vei gasi raspunsuri la problemele aparute: https://ioanstoenica.com/2014/04/13/prima-oara-la-cort-sfaturi-pentru-incepatori/

http://combatzone.ro/camping/159-kit-niteize-ni402-cu-4-carabine-figure-9-si-4-corzi-pentru-cort.html

« Ultima Modificare: 20.Iun.2016, 07:10:51 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristidav

« Răspuns #88 : 20.Iun.2016, 09:54:18 p.m. »
Totul a decurs OK, mai putin o "mica" eroare de fabricatie - una din prinderile cortului interior de bete a fost cusuta pe interior, nu pe exterior

Epic fail :-))))))) Taie-o si coase-o pe exterior. Nu merita sa trimiti cortul inapoi pentru atat. Nu e ca si cum te-as pune sa cosi pe prelata, unde cusaturile ar trebui sa fie vulcanizate. Asta e floare la ureche si din pct dvdr al procesului, si a sigurantei :)

Felicitari atat pentru decizia de a-l incerca intr-un loc sigur, cat si pentru cea de a intra in casa, data fiind situatia. Important e ca juniorul sa nu fi fost afectat de experienta bubuitoare in cort.

Dar pana la urma, l-am folosit lasat asa cum era si cam asa arata rezultatul final (nu am mai prins si cele 4 prinderi cu sfoara de tarusi, pentru ca nu m-am prins cum se face acest lucru - banuiesc cu diferite noduri):
Daca n-au schimbat sistemul, si nu cred, la capatul corzilor ai o piesa tip carlig. Infigi tarusul in pamant, treci carligul si sfoara prin tarus, il intorci inapoi in sus si il tensionezi cat crezi, dupa care carligul se prinde de sfoara. Datorita tensionarii, carligul nu scapa. Daca nu-ti iese, iti fac filmare :)

In ciuda acestor conditii, cortul a rezistat cu brio, pic de apa nu a patruns dincolo de invelisul exterior.
Inca o data, multumesc tuturor pentru sfaturi/recomandari.
Nici nu va intra, in veci. Hannah = calitate testata de mine. Nu cort de plaja. Te poti baza pe el pentru ploi mocanesti de durata, rafale puternice, tot tacamul. Si daca intra, niciun alt cort n-ar tine mai bine :)

Cu placere, doar de-aia suntem aici, sa ne ajutam reciproc care cu ce poate  :good:
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline hugbear

« Răspuns #89 : 20.Iun.2016, 11:58:03 p.m. »
Totul a decurs OK, mai putin o "mica" eroare de fabricatie - una din prinderile cortului interior de bete a fost cusuta pe interior, nu pe exterior (sau poate e o tehnica aparte, care mie imi scapa :D):
Nu-i eroare, prinderea la culme se face cu șireturi. Ăla de pe interior e cârligul de agățat lanterna. Doar că în loc de cârlig clasic au pus clipsuri, ca să simplifice partea de logistică.

P.S. E bine ca șireturile de culme să fie strânse bine, să nu se miște vergile.
« Ultima Modificare: 21.Iun.2016, 12:00:21 a.m. de hugbear »