Autor Subiect: Dezamagiri SX4  (Citit de 40436 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Dezamagiri SX4
« Răspuns #200 : 28.Feb.2011, 06:56:28 p.m. »
fara sa ne apropiem de suta de mii de km, si prin urmare avem de pierdut fiindca toate defectiunile ,,de lot,, apar din cauza rularii(km) .

Nu chiar toate, caseta buclucasa si timoneria "slaba" se pot depista dupa doar cativa km.

..... ca s-a terminat cu calitatea si cu fiabilitatea............... o masina facuta azi, va tine cit a tinut si o dacie cumparata in 1968-1970.

In principiu e adevarat dar problema e mai nuantata putin. Intradevar, daca ne referim de exemplu trenul de rulare, astazi solutiile adoptate sunt mai complexe si mai firave, predispuse la defectari mai dese. Sau multitudinea de senzori sunt iarasi un lucru negativ, ce pot creea probleme.  Dar e tot atat de adevarat ca la vechile Dacii cam dupa 100000 de km trebuia sa le faci o segmentare. Astazi nu mai e cazul. Daciile vechi tineau e adevarat un numar mai mare de ani, dar numarul total de km parcursi in acest timp era destul de redus, date fiind conditiile de atunci.

Offline Laurentiu

« Răspuns #201 : 28.Feb.2011, 07:02:12 p.m. »
Rectificare de mesaj:
...o masina facuta azi, va tine cit a tinut si o dacie cumparata in 1968-1970.
o masina facuta azi, NU va tine cit a tinut si o dacie cumparata in 1968-1970.

Citat
...numarul total de km parcursi in acest timp era destul de redus...
Gresit. Sint cazuri in care Daciile au mers (cu RK-urile de rigoare) si cite 600.000-700.000 km. Crezi ca SX4 vor parcurge atitia km ? Eu unul, tare ma indoiesc. In citiva ani de zile vor dispare si astea de pe piata si vor apare alte modele. Sa vezi atunci distractie de achizitionare piese de schimb.
« Ultima Modificare: 28.Feb.2011, 07:07:41 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BigAir

« Răspuns #202 : 28.Feb.2011, 07:05:30 p.m. »
trebuie sa traiasca si ei cumva. Daca ar face o masina sa te tina 20 de ani fara sa-i faci nimik atunci nu ar mai avea resurse financiare pentru cercetare si aparitia de noi modele are de suferit. toti cei ce produc fac cate ceva care sa poata sa fie cumparat doar de la ei: panasonic nu vinde module la echipamentele lor, ei repara modulele cu piesele lor care nu le poti gasi in alta parte decat la ei, hp face rotite de plastic la imprimante care la folosire moderata se sparg si la fel acestea nu se gasesc decat la ei, dar pana la urma urmei ce e o masina fara intretinere? uitativa la supercar-uri de milioane de EUR care stau mai mult prin service-uri decat se alearga cu ele. Scopul unei masini este sa te duca de colo' colo', sa nu te ploua, sa nu ingheti si sa nu mori de cald si daca ar mai merge si cu aer ar fi lux de lux. Cine vrea mai mult decat ceea ce am spus sunt doar fitze, vrei scaune in masina e lux - se poate si cu scaunelul, vrei ac sau clima e lux de lux esti bengos tata, altii pana nu demult isi luau masini fara ac, nici nu stiau ce e ac si nu caraiau deloc, erau multumiti ca isi faceau nevoia cu ea. ati uitat de copilaria voastra? sau ce ? nu aveati Dacie sau Oltcit, ...sau poate unii mai aveau cate o cobra de pe dincolo si toata lumea era happy ca are cu ce! s-a pierdut spiritul acela de pionierat - asta e adevarata valoare, ceea ce conteaza. Trebuie sa te simti bine cu masina ta orice marca ar fi ea ca e mai ieftina ? nu conteaza iti faci treaba cu ea? te duce la iarba verde, la schi , in concedii, la piatza atunci bucurate de ea si ai grija de ea daca vrei sa te tina. Nu cred ca o masina la care ii bagi numai gaz, uloi si talpa te tine o viata intreaga. O masina cu cheltuiala se tine, pana la uram si mersul pe jos te costa - o preche de pantofi la 2 ,3 luni in functie de kilometraj,si si acolo mai faci cate o bashica...
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline macmat

« Răspuns #203 : 28.Feb.2011, 07:21:26 p.m. »
@laurentiu: TEAPA !! Mie-mi pare corecta prima exprimare!!
@bigair:Ma bucura atitudinea ta ,,boema" (happy,pionierat...)dar, dupa cum iti suna postarile parca n-ai fi platit masina cu banii tai.Fara suparare,la banii mei eu consider ca am dat mult pe masina si probabil de aceea nu vreau sa troncane si sa scirtiie. Daca auzi astfel de zgomote si nu te deranjeaza ,te invidiez,o sa triesti 100 de ani!!! :) :) :) 

Offline Laurentiu

« Răspuns #204 : 28.Feb.2011, 09:59:06 p.m. »
@laurentiu: TEAPA !! Mie-mi pare corecta prima exprimare!!
Poate vom mai vorbi peste citiva ani. ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BigAir

« Răspuns #205 : 28.Feb.2011, 10:11:25 p.m. »
macmat: masina i-am luat-o sotiei(18.000km- acum) si tinand cont ca nu e tocmai o soferita extraordinara merge ca shumi si are tendinta sa ocoleasca gropile dar, da tot in ele zic ca masina rezista eroic. la mine cel putin nu sunt probleme cu scartzait de scaune sau greierasi prin  bord, dar se aude ceva mai nasol la trecerea peste denivelari artificiale la suspensia fata dar e din cauza ca are suspensia rigida, am mai avut un renault megane estate la care suspensia era un vis -f comfortabila. renaultul a fost mai scump decat suzi si parerea mea avea mai multe bube, de asta l-am si maritat. Parerea mea ca suzi cu toate relele ei este acceptabila la cat a costat. i-am luat sotiei sx4 1.5 2wd winter edition, pretul fiind de 9500 EUR nou. mentionez ca nu ma incanta un 4x4 cand nu e folosit pentru ce a fost proiectat.tractiunea fata si 99cp si o cutie destul de sportiva cum e pe sx o face suficient de potenta.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline Silfax

« Răspuns #206 : 01.Mar.2011, 09:24:47 a.m. »
...De exemplu de ce soacra-mea conduce un Polo de unspe mii de euro (luat de nou) care nu are nici pe dracu'...

Cristi, da-mi voie sa cred ca in acest caz abordarea ta a fost gresita... Mie unul, daca-mi facea soacra faza asta, faceam pe dracu'n patru si a doua zi aveam in batatura un Hummer nu un SX4!!!   >:)
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #207 : 01.Mar.2011, 09:53:14 a.m. »
dar se aude ceva mai nasol la trecerea peste denivelari artificiale la suspensia fata

De acest zgomot poti sa scapi prin schimbarea pe garantie a bucselor de la bara stabilizatoare. Problema e recunoscuta de Suzuki si multa lume (inclusiv eu) a schimbat aceste bucse fara probleme.

Offline BigAir

« Răspuns #208 : 01.Mar.2011, 10:00:10 a.m. »
De acest zgomot poti sa scapi prin schimbarea pe garantie a bucselor de la bara stabilizatoare. Problema e recunoscuta de Suzuki si multa lume (inclusiv eu) a schimbat aceste bucse fara probleme.

Chiar nu stiam asta 10x.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline MariusMGP

« Răspuns #209 : 01.Mar.2011, 10:09:44 a.m. »
Problema asta am observat-o si la mine, nu se aude in dreapta-fata, ca la problema cu caseta de directie, ci pur si simplu cloncanitul vine din partea din fata... Chiar se apropie revizia de 2 ani/30000 km si am sa ridic si problema asta la service.
Multumesc rexkrokiDAU:good: