Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857149 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ...

Pai ala care trebuie sa latre ham face miau : cu pensia speciala i(mi iau) tot ce vreau.

The following users thanked this post: Costique

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline toma

Si ca de fiecare data cand am impresia ca tara asta mai are o sansa apare o stire din asta:

Clanurile iau sclavi! Povestea lui „Rambo”, băieţelul de 12 ani care a fost vândut de părinți la cămătari în contul datoriilor

Evul mediu... in timp ce bula noastra discuta despre masini electrice autonome. Multe Romanii in paralel...

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

Cam cum se va termina oare asta ?

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/statul-ne-a-bramburit-cartile-munca-noroc-iese-pensie-nu-nu-1_5e30200c5163ec4271884408/index.html

Ce bine ca n-am aruncat-o...

In alta ordine de idei, nush' cum sa zic mai delicat - da' e cea mai mica problema cu care ne confruntam actualmente in societatea romaneasca... Presupunand c-o sa prind varsta de pensionare (dreaq stie la cat o fi - 75/80/85... ani), oricum nu cred ca va valora mare lucru pensia de la stat (pilonul 1) - sistemul actual de pensii isi arata limitele peste tot in lume. Tot in fortele proprii e baza...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
Autoritatile au fost mana in mana cu camatarii...

Offline toma

Cam cum se va termina oare asta ?

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/statul-ne-a-bramburit-cartile-munca-noroc-iese-pensie-nu-nu-1_5e30200c5163ec4271884408/index.html

Am pastrat acasa cartea de munca precum si toate contractelele de munca si actele aditionale la ele. Dar asa cum spunea si @shpeedy s-ar putea sa fie un efort inutil

Offline Fujitsu

Nu cred că va renunța cineva la pensia pilonul I pe motiv că va fi prea mică.
La bătrânețe mai scad nevoile, poți trăi și cu bani mai putini. Dacă ești sănătos.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline shpeedy

Trecand peste tentativa - voita sau nu - de jignire, exista riscul sa nu fi inteles despre ce e vorba: nu era vorba de renuntare, ci de ce va reprezenta pensia pilon 1 peste 30-40 ani...

Spre deosebire de piloanele 2 si 3 care reprezinta, cel putin in teorie, niste bani pusi la dospit/sa lucreze, pilonul 1 este doar o colectare de puncte de pensie. Ce valoarea va avea un punct de pensie peste 30-40, in conditiile in care de pe acum avem probleme cu corelarea contributiilor de la populatia activa, ramane de vazut - dar in mod clar nu va fi la nivelul de acum pentru simplul fapt ca, in lipsa unei revolutii care sa puna lucrurile pe un anumit fagas, nu prea este sustenabil...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
Voi sunteti fericitii ce vor apuca somajul in masa si reducere timpului de lucru ca urmare a activarii AI. Sincer , mi-e teama ca politicienii habar nu au ce se intampla. Si nici inginerii, in majoritatea lor...

The following users thanked this post: ntire2000