Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857149 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Cum te f**e presa, nu te ..... nimeni.
Hai sa fim seriosi, manipularea functioneaza perfect la noi.
Ponta a disparut din peisaj atunci când a vrut sa faca autostrada peste munti cu chinezii, de parca în UE nu-s destule firme care sa învârta banul ca sa iasa comisionul.
"Colectiv" a fost o cireasa de pe tort, "flambata" impecabil de catre serviciile secrete germane cu care domnul presedinte se întelege fluent, o tragedie capabila sa rada un guvern.
Dragnea, un hot ordinar, a fost tras pe dreapta doar atunci când l-a mâncat în fund si i-a venit ideea sa mai faca niste bani crescând redeventele pentru exploatarile din Marea Neagra.

Acuma a început sa deranjeze amarâtul asta care a cascat gura ca la noi se câstiga banul prea usor doar performând în pat si nu în câmpul muncii.
Pai, "haoleu! mâncatz-ash", cine mai voteaza daca dispar banii de tigari si bautura?

PS: Intrebare de 100 de puncte: de ce nu se dau alocatiile sub forma de bonuri de masa - pe alea nu se pot cumpara tigari si alcool?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

Ai gresit topicul colegu'  :-))

Pentru "teoria conspiratiei" trebuie permis special.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
PS: Intrebare de 100 de puncte: de ce nu se dau alocatiile sub forma de bonuri de masa - pe alea nu se pot cumpara tigari si alcool?

Ai incercat tu si n-ai putut ? daca faci un cos mare la supermarket, le strecori si pe "vicioase" fara prea multe probleme. Eu n-am bonuri de-astea, dar am vazut la altii...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

PS: Lasând gluma la o parte, mi se pare de bun simt justificarea edilului, faci un copil ca sa-l cresti/educi tu, nu sa ti-l creasca/educe altii prin contributia lor financiara la binele tuturor.

Recunosc ca nu observasem respectiva remarca, dar nu mi se pare ok.

Parca un vechi proverb african spunea ca este nevoie de un intreg sat pentru a creste un copil... Chestie de bun simt - degeaba iti cresti tu copilul cu bun-simt / respect pentru ceilalti, pentru principii, pentru un sistem de valori, daca - odata iesit afara din casa - copilul se loveste de o societate in care toate cele invatate acasa se anuleaza. Intr-o societate functionale, in care aplicarea legii functioneaza, nici reversul medaliei nu e imbucurator - daca-si creste cineva copilul sa ajunga intr-o buna zi capul unei familii mafiote, cariera acestuia s-ar putea termina odata cu primul verdict de condamnare in scoala de corectie...

Ce nu spune musiu edil (deh, poate ca nici nu-l duce mintea sau pe electorat nu-l duce mintea)  este ca starea de fapt este de fapt un esec al nostru, al tuturor - noi am construit (si intretinem) o societate in care copiii devin adulti, in ciuda societatii, nu cu sprijinul ei. Ar trebui sa fie in interesul nostru, al tuturor, sa crestem o generatie urmatoare (indiferent ai cui sunt copiii) capabila, adaptata vremurilor, care sa asigure dezvoltarea societatii, nu stagnarea/regresul ei. Si asta o putem face acordand grija aspectelor cum ar fi cresterea copiilor, protectia si educatia lor, indiferent de culoarea pielii si/sau provenienta - nu consider (si nici studiile* nu au aratat in aceasta directie) ca ADN-ul modeleaza viitorul unui individ, ci mediul/societatea in care acesta se dezvolta...

* ce am gasit in schimb ca a aratat un studiu ar fi ca o copilarie grea, cu lipsuri si abuzuri, isi lasa amprenta asupra creierului - https://www.bbc.com/news/health-51010388

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ntire2000

Parca un vechi proverb african spunea ca ...

Poate din cauza ca ne ghidam dupa proverbe africane arata si tara asta ca una de lumea a treia.

Cu toate ca le avem si noi pe ale noastre.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

Dincolo de faptul ca din Africa se pare ca venim cu totii (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Recent_African_origin_of_modern_humans?wprov=sfla1), indraznesc sa spun ca mai degraba alegerile individuale si/sau egocentrismul ne-au adus in starea actuala...

Offline ntire2000

Nu, colega....
Cei aproape 50 de ani de comunism ne-au adus aici prin distrugerea unui sistem de valori asa cum l-am avut înainte de 1940.
La noi nu exista o cultura a muncii.

La noi se poate oricum.
Recomandabil cât de putin, pe bani cât mai multi.
Iar calitatea ..... cui îi mai pasa de calitatea muncii?
De aia avem beurani cu ceasul la mâna în sala de operatie în care altul a dat în prealabil cu mult spirt, ca sa fie bine, sa dezinfectam.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

Semnalele sunt ca - de la un anumit moment in cei 50 de ani - ne-am (societatea romaneasca in ansamblu) complacut in comunism, am inceput sa ne identificam cu el / sa ne vina ca o manusa. Totusi cat o sa mai dam vina pe cei 50 de ani de comunism pentru urmatorii 30 de ani (cei proaspat sarbatoriti)?! Nu mai bine, in loc sa tot cautam cauze externe, ne uitam putin in oglinda sa vedem daca / ce putem corecta la nivel individual?!

Eu nu gasesc nimic de bun-simt in discursul sceleratului de la Tg Mures - e un discurs populist, cu tenta extremista, ce nu ar avea ce cauta intr-o societate normala, careia-i pasa de toti membrii sai...

Offline ntire2000

Intr-o societate normala, fiecare ar trebui sa încerce sa contribuie cu ceva la "normalitatea" acelei societati.
Ori la noi, tot din 10 trei muncesc, restul stau si se ... "plictisesc".
Plimba-te pe drumurile patriei si uita-te doar la balariile care împodobesc santurile, nimeni nu e curios sa puna mâna sa faca curat, ca "nu e mâna de lucru" si dupa aia compara cu ce vezi pe dincolo.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ariciul

Nu, colega....
Cei aproape 50 de ani de comunism ne-au adus aici prin distrugerea unui sistem de valori asa cum l-am avut înainte de 1940.

E adevarat ca cei 50 de ani s-au suprapus peste ce aveam deja si de aici situatia actuala dar totusi Caragiale si Eminescu despre cine au scris si cand?  :D
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: MariusMGP, gabineg, rexkrokiDAU, toma