Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857181 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Daca liftiera e angajata unei firme private cu care statul are contract, ea nu poate fi data afara de ministru. Daca beneficiarul contractului considera ca nu mai are nevoie de anumite lucruri prevazute acolo sunt doua cai:
- fie firma privata demonstreaza ca liftul trebuie operat de liftier si in cazul in care beneficiarul nu este de acord atunci se reziliaza contractul pentru ca o firma serioasa nu poate face rabat la siguranta din cauza "mofturilor" clientului.
- fie postul respectiv nu e necesar din punct de vedere tehnic si este vorba doar despre comoditate, caz in care este datoria firmei sa-i gaseasca altceva de munca in cadrul firmei. Daca o da afara prin restructurare e tot problema firmei private si nicidecum a beneficiarului contractului.

Dar asa e mentalitatea in tara noastra, ministru a dat-o afara.  :popa:

Asta e doar o fenta trista: in loc sa discutam despre subiecte importante, tragem concluzii despre abilitatile unui mistru prin prisma liftierei. Vai de noi  :(
« Ultima Modificare: 31.Ian.2020, 11:40:03 a.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: ntire2000, rexkrokiDAU, saureign

Online ntire2000

Corect, n-au gasit altceva cu care sa i-o traga ministrei si o apuca si presa de unde poate.
Prin ceea ce face tipa asta a început sa-i deranjeze pe unii care dorm la birouri pe bani multi.
Adica ce demnitar e ala care-si deschide singur usa si n-are nevoie de slugi?
Stricam piata, nu?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

Corect, n-au gasit altceva cu care sa i-o traga ministrei si o apuca si presa de unde poate.
[...]

Si cei naivi se minuneaza la astfel de stiri "senzationale".
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rexkrokiDAU

Articolul nu mi s-a parut tampit, eu l-am citit pe tot si am inteles..., dar nu suntem toti la fel.

Nu a făcut nimeni referire la capacitatea ta de sinteză a celor citite, tu de ce o faci?

Offline enicky

Citat
Asta e doar o fenta trista:
    Din pacate nu este nici fenta nici mentalitate, este o realitate trista : ai venit din opozitie, toata lumea asteapta sa indrepti ce-au stricat predecesorii tai si prima ta actiune este sa-ti trimiti consilierul sa rezolve problema liftului(liftierei) din cladire. 
Si am mai inteles ca dna ministru s-a mai si laudat pe fb cu actiunea ei. Cine are fb poate verifica.
  Cred ca toti aveam alte asteptari de la dansa(probleme cu alocatii, pensii, ajutoare soc., etc.).
Eu zic ca ar trebui privita mai in profunzime situatia si nu cu superficialitate.
Din fapte marunte cunosti omul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Apropo de profunzime vs superficialitate, la o cautare de stiri cu Ministrul Muncii, chestia asta cu liftiera o vad (puternic) promovata pe site-uri gen capital (care a decazut mult de tot de cand a parasit Ringier si a ajuns parte a EVZ), antena3, dcnews, stiripesurse, cotidianul, in detrimentul altor info cu privire la ce initiative de reforma are Ministrul Muncii (dar care poate nu sunt pe placul / in interesul sustinatorilor respectivelor publicatii)...

Acuma, la ce cotcaraie si dezmat pe banul public au facut nenorocitii astia in sectorul de stat, accept orice initiativa (cat de mica este facuta pentru a pune lucrurile pe un fagas cat de cat corect...

Alegeti voi care vi se pare mai strigatoare la cer (am facut doar o selectie):

https://newsweek.ro/actualitate/ministerul-transporturilor-acorda-jumatate-million-euro-angajatilor-pentru-ca-are-antene-pe-sediu

https://www.g4media.ro/coafeze-detasate-la-ministerul-culturii-cu-salarii-de-pana-la-13-000-de-lei-sindicalisti-este-o-bataie-de-joc-pe-bani-publici.html

https://newsweek.ro/politica/16-milioane-de-euro-pentru-angajatii-din-senat-afectati-de-radiatii-si-inductia-electrica

https://www.aktual24.ro/v-am-spus-ca-revin-cu-detalii-florin-citu-prezinta-dovezile-dezmat-total-in-primaria-bucuresti-90-din-fonduri-sunt-inghitite-de-salarii/

https://www.g4media.ro/afacere-de-lux-a-unei-companii-a-primariei-bucuresti-a-cumparat-cu-jumatate-de-milion-de-euro-15-bmw-uri-electrice-pentru-a-le-inchiria-bucurestenilor-dar-refuza-sa-spuna-cati-bani-a-castigat.html

https://newsweek.ro/actualitate/citu-cheltuielile-de-personal-ale-primariei-bucuresti-s-au-triplat-ajungand-l-15-miliarde

https://www.g4media.ro/o-firma-turceasca-de-imobiliare-e-singurul-participant-la-licitatia-de-aproape-un-miliard-de-lei-pentru-amenajarea-spatiilor-publice-din-sectorul-5-al-bucurestiului.html

https://newsweek.ro/economie/dezmat-in-mandatul-lui-petre-daea-sporuri-lunare-de-2400-lei-pentru-directorii-din-minister

http://mobile.hotnews.ro/stire/23415411

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
« Ultima Modificare: 31.Ian.2020, 02:06:11 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: toma, saureign

Offline toma

Citat
Asta e doar o fenta trista:
    Din pacate nu este nici fenta nici mentalitate, este o realitate trista : ai venit din opozitie, toata lumea asteapta sa indrepti ce-au stricat predecesorii tai si prima ta actiune este sa-ti trimiti consilierul sa rezolve problema liftului(liftierei) din cladire. 
Si am mai inteles ca dna ministru s-a mai si laudat pe fb cu actiunea ei. Cine are fb poate verifica.
  Cred ca toti aveam alte asteptari de la dansa(probleme cu alocatii, pensii, ajutoare soc., etc.).
Eu zic ca ar trebui privita mai in profunzime situatia si nu cu superficialitate.
Din fapte marunte cunosti omul.

Pai daca privesti in profunzime eu zic ca vei gasi niste "romanisme":

Ministru: de ce avem liftier? eu n-am nevoie! ce nu puteti apasa pe niste butoane, va trebuie servitori? Rezolvati!

Scenariu 1:
Consilier plin de zel si degraba pupator de posterior ministerial: bai astia cu lifturile sa dispara femeia. Ce? E e nevoie de ea? Nu ma intereseaza, a zis ministru sa n-o mai vada! Gata sefu', am rezolvat asa cum ati dorit!

Scenariu 2:
Consilier: bai astia cu lifturile de ce avem liftier? zice ministru ca n-are nevoie...
Sef firma lifturi: maine dispare boss! Ca doar nu o sa suparam ministru pentru atata lucru. Orice, numa' sa nu pierdem contractu'!

Scenariu 3:
Consilier: bai astai cu lifturile de ce avem liftier, ministru zice ca n-are nevoie.
Sef firma lifturi: pai sa vedeti, conform specificatiilor tehnice manipularea utilajului nu poate fi facuta de cat de personal pregatit si autorizat. V-am propus de mult sa-l inlocuim cu unul nou dar nu ati spus ca nu sunt bani pentru asa ceva.
Consilier: domnu' ministru, cica e liftu' vechi si trebuie neaparat liftier care sa-l opereze ca altfel ne accidentam.

varianta 3a
Ministru: aaa, n-am stiut. Bine, bine sa ramana. Intereseaza-te si prezinta-mi o oferta de inlocuire cu un lift nou, ca sa o prindem in bugetul de anul viitor sau la rectificare daca e loc.

varianta 3b
Ministru: nu ma intereseaza! sa dispara!

@enicky: cam care din astea de mai sus ti se pare cel mai probabil scenariu? Eu zic ca nu s-a ajuns la scenariul 3 ca sa ne punem problema daca ministrul e genul de persoana care sa aleaga varianta 3b in locul variantei 3a.

Dar tare ne place "senzationalul" si sa descifram mesaje ascunse si sa caracterizam oamenii fara sa avem toate informatiile. Acuma' daca tu stii ceva la prima mana care sa contrazica ce am scris, te rog nu te sfii si impartaseste cu noi. Altfel, sa nu te mai plangi nicioadata cand te judeca lumea si-ti pune etichete dupa lucrurile scrise pe aici pe motiv ca nu au inteles exact ce ai vrut tu sa spui! Ca din fapte marunte cunosti omul...

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

Binenteles ca s-a ramas la scenariul 1 sau 2, dar aici nu-i vorba de "sensational" :

este vorba de faptul ca existenta unei liftiere mi se pare un fapt insignifiant, de care n-ar trebui sa se preocupe ditamai

ministrul, in conditiile in care este d-abia instalat si are o groaza de probleme de rezolvat, mult mai urgente si importante,

nicidecum liftul sau liftiera!
Orice om onest si hotarat sa faca treaba cred ca gandeste asa, zic eu... (cand intri intr-o casa noua(cum e cazul dnei ministru) intai  igienizezi/aranjezi interiorul, abia la final schimbi covorasul de la intrare(pe care stergi pantofii))

Faptul ca nu intelegi sensul unei postari, articol, etc. se poate intampla oricui(inclusiv mie), dar asta nu inseamna ca textul respectiv este "tampit", ci pur-si-simplu din cauza faptului ca chiar  "nu suntem toti la fel".

De ce trebuie sa ne simtim deranjati, sau mai stiu eu cum, de aceasta realitate, benefica as zice eu, ca nu suntem la fel ?!!
   Pentru mine unul au fost suficienti treizeci de ani in care un sistem a vrut sa fim toti la fel...

Daca cineva ma judeca pentru afirmatia asta, e liber s-o faca, dar este intr-o mare greseala !!!

P.S. Ultima ora : dna ministru tocmai a dat dispozitie sa se desfiinteze ghiseele de la casa de pensii si pensionarii sa stea pe scaun(nu in picioare si aplecati) in fata functionarului !(interviu dat la tv.)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Inc-o intoarcere (inchipuit abila) ca la Ploiesti...

Profilul de FB (pentru verificarea de la sursa, nu prin interpreti) se poate consulta si fara logare - https://m.facebook.com/violetaalexandruoficial/

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline NicNic

[...]
P.S. Ultima ora : dna ministru tocmai a dat dispozitie sa se desfiinteze ghiseele de la casa de pensii si pensionarii sa stea pe scaun(nu in picioare si aplecati) in fata functionarului !(interviu dat la tv.)

Si asta e de bine, ori de rau?

Dezvolta, te rog, sa intelegem corect.....

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!