Autor Subiect: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)  (Citit de 34412 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cobra20

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #20 : 29.Sep.2010, 07:21:21 a.m. »
Mersi, pai am ales un cort de 3 persoane ca sa am loc destul, am avut experienta din vacanta din anul asta, am avut un cort de 2 persoane cica, dar eu singur abia daca am avut loc in el. Betele nu se introduc in tuneluri, ci au niste cleme care se fixeaza pe bat, acuma astazi o sa vad cum o sa stea in picioare.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline cobra20

« Răspuns #21 : 29.Sep.2010, 09:42:45 a.m. »
Asa arata cortul:

Supratenda montata:

Sistemul de prindere:

Sunt 3 tipuri: 1 unde vine betele, 1 unde se prinde cu clipsul supratenda si 1 unde vin carligele. In prima poza asa se prinde cortul, cu niste carlige in forma de C

si da Laurentiu, nu pot ancora cortul, deoarece ce fain ar arata parchetul si covorul gaurit  =)) Ce mi-a placut ca in interior tot cortul este prevazut cu buzunare. Acuma marea intrebare: CAND VA FI IUNIE ???? :-S
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline Laurentiu

« Răspuns #22 : 29.Sep.2010, 10:14:46 a.m. »
1.  Betele nu se introduc in tuneluri, ci au niste cleme care se fixeaza pe bat...
2. Ce mi-a placut ca in interior tot cortul este prevazut cu buzunare.
3. Acuma marea intrebare: CAND VA FI IUNIE ???? :-S
1. Asta am spus si eu. E un sistem foarte bun pt a putea monta si demonta cortul in scurt timp chiar si pe vreme nefavorabila.
2. Are buzunare pe interior si-ti poti lasa o lanterna, cheile de la masina etc si sa nu le cauti de nebun pe sub saltele si neopren.
3. In fiecare an dar cel mai aproape, la anul.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Laurentiu

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Silfax

« Răspuns #24 : 03.Apr.2011, 11:41:52 a.m. »
Daca tot s-a dezgropat subiectul, pe mine ma intereseaza un cort cu adevarat instant...

Este de cumparat la Dechatlon si cred ca voi face cat de curand achizitia...
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #25 : 03.Apr.2011, 12:10:58 p.m. »
Eu nu as recomanda la nimeni corturile instant decat eventual ca sa se joace copiii in curtea casei cu el.
Singurul avantaj e ca nu ai de montat betele. Dar cel mai mult timp la montarea unui cort iti ia oricum amplasarea lui si infigerea tarusilor. Nu-mi dau seama de ce e atat de greu de montat un cort clasic. Un cort iglu normal se monteaza in maxim 5 minute. Spre deosebire de cele asa zis instant, pe celelalte te poti baza in privinta stabilitatii. In plus sunt simplu de demontat si ocupa putin spatiu odata demontate. Dar fiecare cu gusturile lui :)
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline Laurentiu

« Răspuns #26 : 03.Apr.2011, 08:43:34 p.m. »
Nu-mi dau seama de ce e atat de greu de montat un cort clasic.
Sint unii mai comozi din fire.  ;)
  • Suzuki SX4

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #27 : 03.Apr.2011, 11:32:32 p.m. »
Asa e, dar stii cum se spune: "lenesul mai mult alearga...".
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline shpeedy

« Răspuns #28 : 14.Mai.2016, 05:38:49 p.m. »
Dezgrop un subiect vechi de cativa ani ca sa nu mai deschid un altu'.

De ceva vreme ma bate gandu' la achizitionarea unui cort, cort pe care sa-l folosesc in iesiri de week-end (max 2 nopti, de la sfarsit de Mai la inceput de Septembrie) impreuna cu Junioru' (aproape 6 ani) - doar noi doi. Ca destinatii, ma gandesc ceva munte si poate mare. In viata mea, am fost de doua ori cu cortul, la 2 Mai - so not much of experience...

Acuma, intreaga experienta s-ar putea sa fie un fiasco din perspectiva Juniorului asa ca n-as prea vrea sa blochez multi bani in acest experiment. Din ce am mai citit pe subiect, am retinut ca importante sunt impermeabilitatea si ventilatia (sa aiba doua iesiri ar fi ideal).

Bugetul este destul de limitat pentru experiment - 250-500RON, fctie. de unde il iau (da, stiu ca e putin, dar astea sunt datele problemei):
- de pe emag, pot merge pana la 500RON (am un voucher cadou);
- din alta parte, limita ar fi 300RON - de la Decathlon am restrans la unul de 3 pers. si unul de 2 pers.. Am gasit unul in buget si pe sportsdirect.

Referitor la impermeabilitate, 2000mm (cat au in general cele din acest buget) este acceptabil pentru conditiile de utilizare sus-mentionate? Adica daca se anunta ploaie intr-un week-end, aleg sa nu merg, dar pe munte vremea e schimbatoare si te poti trezi ca - contrar prognozei de la radio/tv/internet - ai parte de o mica ploicica pe la un 5-6 dimineata...

Referitor la izoprene, vreo recomandare - de care/de unde?

Multumesc anticipat!
« Ultima Modificare: 14.Mai.2016, 05:44:58 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline hugbear

« Răspuns #29 : 14.Mai.2016, 06:20:54 p.m. »
Vezi răspunsul meu anterior. Deși link-urile nu prea mai sunt valabile, ai coduri de produs și imagini să-ți poți face o idee ce să cauți. Recomand în continuare cort cu verandă și supratendă! Ca alternativă la izopren, dacă tot cari cu mașina ai putea să încerci o saltea autogonflabilă ieftină.
« Ultima Modificare: 14.Mai.2016, 07:32:51 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon