Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857182 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Pai guvernu' de acum nu e tot liberal?!
Au ajuns sa mi se para irelevante si alegerile astea ce stau sa vina.
      Mda, dupa 4(patru) luni de la alegeri, schimbat 1-2 guverne, ca nici nu mai stiu, nominalizari ciudate la f-ctia de premier, ala nu vrea sa fie, alalalt vrea el sa fie, (se izoleaza dupa ce face conferinta de presa!?), deci dupa 4 luni inca n-au terminat reorganizarea ministerelor, iar sotia inca nu si-a luat salariul, cam asta se intampla la statul  ai carui angajati sunt intepati de cate ori apare ocazia...
Guvernul nu dă destul, nu e prea generos. : El nu e in stare sa dea salarii, dar altceva...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online ntire2000

Care ar fi șansele ca preluarea a puterii de către liberali în toamna sa coincidă cu o noua criza economica?

ZERO.

deci dupa 4 luni inca n-au terminat reorganizarea ministerelor, iar sotia inca nu si-a luat salariul, cam asta se intampla la statul  ai carui angajati sunt intepati de cate ori apare ocazia...
Guvernul nu dă destul, nu e prea generos. : El nu e in stare sa dea salarii, dar altceva...

Trebuie sa fi constient de faptul ca STATUL NU PRODUCE NIMIC.
Statul este ca un FURNIZOR DE SERVICII (medicale, administrative, siguranta si ordine, etc.), iar diferenta fata de un furnizor de servicii PRIVAT e ca fiind STAT nu se simte dator sa ofere calitate.
Simplu, deoarece nu are concurenta pe serviciile pe care le ofera - mai putin pe alea medicale.
Tot ceea ce ofera cu angajatii sai este remunerat din taxele si impozitele platite de catre mediul privat.
Ori mediul asta privat de la noi e vai mama lui.
Si nu prea mai vireaza bani la stat ca multi au tras oblonul si si-au pus palma în cur, satui de fiscalizarea excesiva de la noi.
Sa tot iei împrumuturi externe ca sa platesti pensii si salarii nu merge prea mult, asa cum nici betivul nu bea prea mult pe caietul de la birt.
La un moment dat vine acel mesaj de GAME OVER - privatii tocmai îsi trimit oamenii în somaj tehnic.

PS: statul poate trimite unii angajati în somaj tehnic? daca nu, DE CE?
Ca oamenii nu mor daca politia locala nu mai taie amenzi de parcare sau administratia publica nu mai planteaza panselute si vopseste borduri.
Iar taxele si impozitele se pot plati si online.

PS2: cum zicea unul pe net: nu mi-e frica de pandemia de coronavirus asa cum mi-e frica de pandemia economica care o sa vina dupa.
« Ultima Modificare: 18.Mar.2020, 10:12:46 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Așa zic si eu, prima data mai credeam dar acum mi-e clar ca Johannis si PSD sunt dragoste ascunsă, ca si de data asta le iese la fix... de doua ori da jos guvernul distrugerii naționale PSD cu un an inate de alegeri ca "ăilalți" sa aibă timp sa se ducă dracului si PSD sa se întoarcă, mimând un Făt-Frumos virgin, înapoi pe cai mari la guvernare...A greși e omenește dar a persista in greșeală este prostește...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

Nu stiu care de cine este indragostit, cat monopol si pe ce are, deocamdata vad doar incompetenta dublata de aroganta, iar din explicatiile voastre n-am inteles cand va lua salariul si cand ne vom achita rata si celelalte... :dknw:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

[...]...A greși e omenește dar a persista in greșeală este prostește...

Sau a persista e hoțește ....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online ntire2000

Nu stiu care de cine este indragostit, cat monopol si pe ce are, deocamdata vad doar incompetenta dublata de aroganta, iar din explicatiile voastre n-am inteles cand va lua salariul si cand ne vom achita rata si celelalte... :dknw:

Pai degraba n-o sa-l ia.
Cu ratele nu-ti fa griji, se suspenda plata lor o perioada.
Cel mai important lucru e sa traiesti, restul se rezolva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Utilizator_Anonim

Multumim guvernelor psd pentru cele 8 spitale regionale promise in 2016 (Construite 0) si pentru stocurile de medicamente
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: costin_bad, ntire2000, shpeedy

Offline AlexandruC

Va salut.Am citit cateva pareri de acest topic, foarte interesant dealtfel. Inteleg frustrarea, amaraciunea si senzatia ca nu contezi in societate. Am trait din plin toate aceste sentimente. Sunt plecat din Romania de 8 ani. in fiecare an ce trece, realizez tot mai mult ca pasul facut atunci de a renunta la tot si a pleca in alta tara, a fost o alegere buna. Nu denigrez in nici un caz tara, este locul unde am crescut, unde am invatat sa fiu om, si sper ca am invatat ce e bun. dar....acum in situatia de fata, nu pare sa mearga ceva spre bine, o buna parte din populatie vrea schimbare, si inteleg dorinta, e absolut normal. sa va dau exemplu situatia mea personala si a familiei mele. Locuiesc in Danemarca impreuna cu sotia si 2 baietei ai nostri. Baiatul cel mare este diagnosticat cu autism infantil. si aici incepe diferenta dintre tara adoptiva si tara de origine. avand in vedere situatia dificila in care ne-am gasit noi ca familie, eram total dezorientati, dar, am primit sprijin din partea autoritatilor si beneficiem de ajutorul necesar, avem rezervat loc la o gradinita speciala, cu personal calificat in lucrul cu copilasi cu diferite deficiente, gratuit absolut tot, transport asigurat pt copil de acasa pana la gradinita si invers, si daca preferam sa il ducem si sa il luam noi, ne este rambursata o suma care sa acopere costul carburantului. oamenii in modul general nu privesc cu ochi rai copilasii cu deficiente, sunt acceptati peste tot si oricand....pe cand acasa, este cu totul alta poveste, prima data te izbesti de rautatea celor din jurul tau si neintelegerea lor, de multitudinea de intrebari prostesti, si nu in ultimul rand, de bolovanul greoi numit birocratie de care te impiedici daca vrei sa faci ceva in relatia cetatean-stat.
sunt roman si asa o sa mor, dar atat timp cat copilul meu va fi ignorat de societate, si pus la zid de multi, si nu in ultimul rand de stat, prefer sa platesc taxe in alta tara, unde muncesc corect, si beneficiez si eu si familia de un tratament corect din partea autoritatilor. nu ridic neaparat in slavi danezii, au si ei hibele lor, au minusuri, dar la modul general, e ok ca mediu pt familie, si ideea de familie e la loc de cinste aici. ce doresc eu sa scot in evidenta, nu este neaparat ajutorul financiar oferit de stat, ci mai degraba deschiderea omului de rand, intelegerea oferita catre semeni, si solutionarea intregului sistem de a fi cat mai usor de lucrat in relatia cetatean-stat.
weekend fain sa aveti dragi colegi de forum.
  • Suzuki Swift 2024 1.2 Mildhybrid

The following users thanked this post: ntire2000, Costique

Online ntire2000

.... te izbesti de rautatea celor din jurul tau si neintelegerea lor ... de bolovanul greoi numit birocratie de care te impiedici daca vrei sa faci ceva in relatia cetatean-stat.
.....prefer sa platesc taxe in alta tara, unde muncesc corect, si beneficiez si eu si familia de un tratament corect din partea autoritatilor.

Pai cam astea-s cauzele pentru care au plecat toti.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

Apropo de spitale si de rezerve de medicamente : sa nu vorbesc intr-un ceas rau, daca stau si ma uit la vecini si in toata Europa, noi, tara cu cei mai multi cetateni plecati si acum reintorsi, n-as spune ca stam mai rau, ba chiar mai bine, pana in prezent !
   Toti se plang ca n-au masti, costume, ( deci nu stau nici ei bine, ba ne reclama ca le-am oprit camionul cu materiale de protectie) si , slava Domnului, inca avem un numar mic de cazuri  !!
    Incerc sa fiu optimist !