Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 856523 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Vorbesti cu ele, daca nu-ti raspund inseamna ca sunt straine =))
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: toma, ...

Offline enicky

Vorbesti cu ele,
  Nu te poti baza nici pe asta, cunosc ambasadori care vorbesc fluent romana. Sau in curand, viitorul ambasador SUA este nascut in Ro.

Lasand gluma, exista anumite detalii ale legumelor prin care le recunoastem pe cele romanesti :
 Varza :
-trebuie sa aiba acea "vena" de la mijlocul frunzei si care pleaca chiar din radacina(baza) subtire(max1-1,5cm)
-daca gasim pe frunze o tenta albastrui-mov e romaneasca
-daca nu este tare precum o telina(zici ca e pietroi) sau chiar e afanata(moale)atunci e romaneasca
-daca aveti curaj, o gustati, daca nu are textura de cauciuc, e chiar dulceaga, e roamneasca
-daca rupi prima frunza si gasesti apa(picaturi)dedesubt e clar ca e proaspata(1-2 zile culeasa)
-daca nu se inmoaie dupa ce ai tocat-o si frecat-o 2-3min. cu sare si apoi ai pus ulei, otet si a ramas ca scobitorile, e clar de import.
 Sa nu va sperie daca cotorul s-a inmuiat si are un aspect pamantiu, se taie cu cutitul se se arunca partea stricata si varza e ok.
  Varza se poate pastra chiar si 2-3 saptamani la racoare(pivnita/frigider).
Am dat exemplul cu varza pentru ca este f.sanatoasa ca salata si chiar ca si mancare.
  Varza murata este unul dintre cele mai santoase alimente : prin fermentatie se produc niste enzime care nu se gasesc in alte alimente.
  NU aruncati zeama de varza ! Si ea este foarte sanatoasa !
  Varza romaneasca apare primavara(mai-iunie, chiar iulie), apoi vine un "gol"(iulie,aug.,sept) si apare cea de toamna. Mai sunt posibilitati sa mai gasim si in perioada de "gol" varza, pusa de alti producatori mai tarziu, special ca sa obtina un pret mai bun in acesle luni de lipsa.
  Recomand consumarea salatei de varza chiar si goala, dar nu uitati de marar(chiar si patrunjel), iar daca nu suportati otetul, incercati cu lamaie.
  Varza murata eu pun in fiecare an si iese super.

P.S. Va recomand ca o(1) ora din timpul liber dintr-o saptamana s-o petreceti in ...piata ! :)(plus timp transport=2 ore). Este o experienta interesanta.
« Ultima Modificare: 23.Iun.2019, 01:42:36 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
P.S. Va recomand ca o(1) ora din timpul liber dintr-o saptamana s-o petreceti in ...piata ! :)(plus timp transport=2 ore). Este o experienta interesanta.

Pai daca piata e Victoriei, cred ca ai dreptate. Cotorul verzei autohtone s-a muiat de tot si poate fi inlocuit cu brocolli sau cu varza de Bruxelles... :-j
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

Pai daca piata e Victoriei, cred ca ai dreptate.
    Vezi tu Gabi, in viziunea mea(si cred ca nu numai), omul care stie de gluma, sau intoarce un subiect intr-o gluma, este un om inteligent !
Pe cand cel care da imediat cu bastonul :baston:, este in partea opusa !

Acuma de, fiecare cu piata care-i place ! Daca stai 3 ore in piata Victoriei, s-a dus timpul, si mergi la Mega ca e non-stop ! :-))

My bad, piata agroalimentara ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Nicusor, eu merg la piata doar obligat de nevasta, sau daca doresc neaparat 1-2 produse agroalimentare pentru vreo reteta.
Urasc spatiile mici dintre tarabe ocupate de oameni care nu stiu ce vor sau se plimba 2-3 tururi pana gasesc oferta optima. Sa stau o ora acolo este un supliciu.

Prefer Mega si Lidl. Au aer conditionat, cantare omologate, locuri de parcare si dau bonuri fiscale.
Iar fata de pietele adiacente mie (1 Mai si Domenii), nici nu sunt scumpe.
  • SX4 by Giugiaro

Offline enicky

Iar fata de pietele adiacente mie (1 Mai si Domenii), nici nu sunt scumpe.
  In cele doua mentionate cred ca am fost de maxim doua ori, dar nu m-as mai duce!
 Recomand piata Obor, unde spatiile sunt largi si ai doua parcari ieftine si comode: la subsol si la nivelul solului, ambele pazite.
  Preturile sunt ok , chiar mai mici decat in magazilele mentionate, marfa proaspata si ai de unde sa alegi.

Offline f.cristi

Intrebare (foarte important): la pietele respective daca iti alegi tu produsele de pe taraba nu-ti iei cu pliciul peste mana ?
M-au distrat acum cativa ani rudele mele din Ardeal, venite pt. prima oara la regateni. Obisnuiti ca la ei, au mers in piata la noi si au inceput sa puna legume si fructe in plasute. Nu mai spun ce si-au auzit si cat de stupefiati au ramas.
(Si) din acest motiv (ar mai fi inselatul invariabil la cantar, de multe ori aceeasi marfa ca in market-uri, imposibilitatea platii cu cardul...) vizitele mele in pietele agroalimentare tind spre zero.

Offline enicky

... au mers in piata la noi si au inceput sa puna legume si fructe in plasute.
  Acum cativa ani am patit si eu fenomenul si l-am parasit imediat pe tarabagiu, lasandu-l cu punga-n mana. De cativa ani nu mi s-a mai intamplat, dar am si grija sa cumpar de unde este aceeasi calitate si in fata si in spate.
   Cat despre cantar, acum exista cantarul pietei, nu cred ca se mai preteaza nimeni la 10gr.
 Oricum, eu sunt fan piete si nu numai din patriotism.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Oborul e misto, dar nu este in zona noastra, asa ca mergem acolo doar de 2-3 ori pe an. Singura piata pe care o frecventam des este Crangasi, in combinatie cu Auchan City sau Lidl. Pentru cumparaturi mici raman celelalte piete mentionate.
  • SX4 by Giugiaro

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
PMB a ajuns la fundul sacului si vinde tot.
Dupa ce a dat pomeni electorale are datorii la ELCEN pentru subventia la caldura, santierele zac  in nepasare din lipsa de finantare dar se deschid altele. 
Atentie! S-au montat panouri de avertizare in zonele adiacente. De la 1 iulie se va inchide un sens actual pe podul Grant si se va circula pe cate o banda pe celalalt.
  • SX4 by Giugiaro