Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 856503 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Probabil tot telespectatorilor (de genul aluia care ameninta ca se arunca de la etajul 7 al blocului daca nu este "eliberat domnul Presedinte Dragnea") de la anumite trusturi media....  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline enicky

...Oare cui se adreseaza?
   ...probabil unor idioti dispusi sa stea in soare la 350C... ca zdraveni la cap n-au cum sa fie, indiferent de scopul adunarii.

Pe de alta parte, ce ma intriga pe mine este faptul ca toata lumea discuta politica si arata cu degetul catre ... oricine, primarii, guvern, etc., dar pe strada, in magazine, in bloc, chiar si la servici, dai numai peste indivizi "civilizati", care te imbrancesc fara sa ceara scuze, scuipa, arunca gunoi unde le vine, iti taie fata, traverseaza fara sa se asigure, parcheaza pe doua locuri, nu inchid usa(oriunde), sau cand o inchid, o trantesc, nu sting lumina, si multe alte gesturi d'astea de "civism" si "bune maniere", care nu-mi vin acum in minte....
Avem mare grija sa aruncam pisica in curtea altuia, dar nu vedem ...barna din ochii nostrii !

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline toma

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

Trebuie putina minte (putina gandire analitica) sa realizezi ca la asta se va ajunge mai devreme sau mai tarziu:
- de ceva vreme deja, rablele casate provin de la distanta mai mare de locul de inmatriculare al masinii noi - de obicei din mediul rural, masina noua inmatriculandu-se in general intr-un mediu urban relativ dezvoltat economic;
- chestia de mai sus duce la discrepante destul de mari - ai masini relativ noi in orase si masini vechi spre foarte vechi la tara;
- o alta chestie interesanta este si aceasta corelare/dependenta a deciziei de achizitie a unei masini noi cu programul Rabla - daca decizia de achizitie a masinii noi sta la nivelul unei diferente de pret de 1-1.5 salarii lunare (cam cat e echivalentul sumei nete de 5000 ron aferenta unui voucher), inclin sa cred ca - cel putin pentru unii - mentenanta masinii proaspat-achizitionate nu va constitui o prioritate, sau nu se va face in Reteaua autorizata, ori cu piese de calitate;
- toate astea corelate duc si la o crestere a numarului de masini relativ noi in aglomerari urbane deja ne-functionale dpdv trafic / infrastructura / transport public;
- faptul ca lumea s-a obisnuit deja cu programul Rabla nu inseamna ca mentinerea acestuia mai este o solutie sustenabila in sec XXI.

Parerea mea...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline enicky

Chiar daca tot romanul in sinea lui isi doreste o masina noua,  pretul acesteia precum si reviziile obligatorii la dealer au ajuns ca un fel de embargou. In plus, natie usor de manipulat/influentat, ne-am lasat pacaliti de calitatea masinor germane sh, despre care au avut grija samsarii sa ne faca capul mare.
  Nivelul de trai a fost dintotdeauna mai ridicat in urban fata de rural de aici si ponderea mare de masini noi la oras.
   Prima de casare de 6.500 lei, la care se poate acumula în funcţie de motoare, un ecobonus de 1.000 de lei, sau de 1.700 lei pentru cele hibrid. Totodată, se va menţine ecobonusul de 10.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini nepoluante, 100% la sută electrice.
   Si asta se combina uneori si cu un discount acordat de vanzator.
Acum nu stiu ce-o mai fi "sustenabil" in secolul XXI : salariul minim nu este, rabla nu este...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Acum nu stiu ce-o mai fi "sustenabil" in secolul XXI : salariul minim nu este, rabla nu este...
Munca  ;)

Offline shpeedy

Dar alternativa de a milita pentru un transport public civilizat si eficient in marea parcare care se numeste Bucuresti sau pentru prioritizarea mersului pe 2 roti nu se intrezaresc ca solutii sustenabile?!

Cand ai 2 milioane de vehicule x 6mp in medie fiecare = 12 milioane mp pe o suprafat totala de 228 kmp (cam 5%) cred ca ar fi binevenit sa te gandesti in perspectiva / outside-the-box...

Munca  ;)

+ un sistem de valori corect la care sa se raporteze societatea in ansamblul ei...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline enicky

Munca  ;)
   Aaa, asta-i pentru "tractoare si calculatoare"... ei ne spune o entitate din ue ca noi nu prea stim. Cred ca nici asta, altfel nu plecau romanii.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Mai sunt si situatii total atipice. De exemplu unii cu masina de 10 ani de care nu vor sa se desparta pentru ca merge inca bine iar alternativele de pus in loc nu le surad. Sau altii care au o masina de colectie restaurata.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice