Autor Subiect: Instalatie GPL pe New Vitara  (Citit de 78064 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Axy

Re: Instalatie GPL pe New Vitara
« Răspuns #240 : 15.Feb.2020, 08:30:01 p.m. »
Masina are cca 80000.
1,6 benzina din 2016.
Mi-au montat GPL la Radacini pana sa ridic masina. Iar apoi reviziile la ei sau la alt service specializat, pentru ca, de prin 2018 cred, ei nu mai au autorizare pentru GPL  >:)
Am facut si o constatare la alt service autorizat. Presiune 7 bar pe 3 cilindri  X-(  (optim 16 min 13)
Ceea ce m-a dat pe spate e ca mi-au zis ceva de genul - repar-o si vinde-o, ca nu mai vezi masina buna din asta..... a picat cerul pe mine, masina de 3 ani si un pic, fix cat sa expire garantia

Am masina de peste 2 saptamani la Radacini. Au zis ca e din cauza GPL si ca garantia extinsa de 2 ani nu acopera aceasta.
Cati km are masina?
1.6 benzina banuiesc.

Reglajele instalatiei le-au facut cei de la Radacini (cea mai nasaoala varianta, probabil cauza defectelor tale), sau colaborau cu un montator GPL autorizat si specializat?

Apropo, la cat de tepari par ca sunt astia de la reprezentanta aia, poate ar fi indicat sa faci o diagnosticare a problemei si in alta parte.
Poate scapi cu schimbul acelor pastile care "regleaza" jocul supapelor, in cazul tau cele de evacuare se ard de obicei, datorita arderii la temperatura mai mare decat pe benzina, mai ales in cazul reglarii cu amestec prea sarac.
Si ceva legat de faptul ca evaporarea vaporilor de benzina absoarbe ceva caldura din cilindru, spre deosebire de gaz care nu, pentru ca e deja ...gaz :).
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline balanel

« Răspuns #241 : 15.Feb.2020, 09:51:07 p.m. »
Nu exista asa ceva.
In cel mai rau caz schimbi chiulasa, dar nu cred ca va fi cazul.

In schimb e clar ca supapele de evacuare nu mai inchid bine.
Si repet, poate fi nevoie de rectificarea chiulasei, sau poti scapa doar cu inlocuirea pastilelor respective.

Eu la un astfel de service, unde aud astfel de texte, nu as sta nici macar o secunda in plus. Pentru ca daca pot afirma asa ceva, ori sunt nepriceputi, ori puturosi, ori sunt smecheri si vor sa te stoarca de bani.

Este o operatiune de service EXTREM de simpla rezolvarea problemei de supape la masinile care au mers pe GPL.

Insa ce-i drept a tine a intervenit prea curand.
Sigur instalatia a fost reglata defectuos, din pacate...
"Caracterul fără inteligență face mult, inteligența fără caracter nu face nimic." — Cicero

The following users thanked this post: Axy

Offline Axy

« Răspuns #242 : 15.Feb.2020, 10:18:53 p.m. »
Oare doar reglajul instalatiei? Eu cred ca e si din cauza materialului din care au fost facute supapele si chiulasa, care nu a fost proiectat sa reziste la temperatura de ardere a GPL. Nu sunt expert, din ce am citit aici si in alte locuri.
Instalatia a fost noua pusa  de la zero km ai masinii.

Nu exista asa ceva.
In cel mai rau caz schimbi chiulasa, dar nu cred ca va fi cazul.

In schimb e clar ca supapele de evacuare nu mai inchid bine.
Si repet, poate fi nevoie de rectificarea chiulasei, sau poti scapa doar cu inlocuirea pastilelor respective.

Eu la un astfel de service, unde aud astfel de texte, nu as sta nici macar o secunda in plus. Pentru ca daca pot afirma asa ceva, ori sunt nepriceputi, ori puturosi, ori sunt smecheri si vor sa te stoarca de bani.

Este o operatiune de service EXTREM de simpla rezolvarea problemei de supape la masinile care au mers pe GPL.

Insa ce-i drept a tine a intervenit prea curand.
Sigur instalatia a fost reglata defectuos, din pacate...
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

The following users thanked this post: Jerry

Offline balanel

« Răspuns #243 : 16.Feb.2020, 02:14:22 a.m. »
E posibil si asta.
Dar stii ce inseamna un motor care nu rezista bine la GPL?
Inseamna ca poate necesita reglaje dese la supapele de evacuare, sa zicem la 30000 km.
In nici un caz arderea lor. Asta inseamna reglaj prost al instalatiei, dar problemele de obicei apar la un numar mai mic de km.
La tipul asta de distributie cu pastile fixe, asta e foarte greu de facut, ca nu se regleaza ci se inlocuiesc.
Dar!
Cand supapele incep sa nu mai inchida bine, trebuie sa ti se aprinda becul de eroare in bord.
Banuiesc ca nu ai de mult timp problema asta, ca ai fi incercat sa ii gasesti cauza.

De aceea, eu banuiesc ca acum, la 80000 km, tu ai primele probleme cu inchiderea supapelor de evacuare, care se vor rezoiva doar cu schimbarea pieselor din videoclipul de mai sus.

De aici trag concluzia ca, indiferent cum ar fi fost reglata instalatia, prost sau bine, necesitatea de a face o interventie la supape, la acesti km, este absolut ok.

Vei vedea ca, odata ce vei gasi un service ca lumea, care sa iti faca interventia asta, vei face calculul cat ai economisit din rulajul pe gaz, minus pretul reparatiei, si vei iesi pe plus.

Apoi cu un reglaj bun al instalatiei de gaz, nu cred ca va fi o problema ca la un interval de 80000 km cel putin, sa faci reparatia asta.

Gandeste-te cate taxiuri sunt cu 0.9 TCe pe gaz, pus aftermarket, si merg fara probleme sute de mii de km.
Acest motor are aceeasi tehnologie pentru jocul supapelor, si injectie indirecta. Doar ca e si turbo, deci teoretic ar avea o fiabilitate mai scazuta datorita presiunilor si temperaturilor mai mari din cilindru, la mers pe gaz.

Uite cum sta treaba cu "reglajul" acestui tip de comanda supape:

« Ultima Modificare: 16.Feb.2020, 02:40:42 a.m. de balanel »
"Caracterul fără inteligență face mult, inteligența fără caracter nu face nimic." — Cicero

The following users thanked this post: Jerry, Axy

Offline Axy

« Răspuns #244 : 29.Feb.2020, 04:54:19 p.m. »
Odiseea continua!
Cei de la Suzuki Ro au facut front comun cu Radacini si mi-au zis ca garantia extinsa nu acopera supapele. Mi-au dat o lista cu ce ar fi "acoperit " de garantia extinsa unde scrie citez " colector de admisie, carter, chiulasa, garnitura de chiulasa, carcasa" etc
In devizul remis apare si "garnitura de chiulasa si rectificat chiulasa"  =((
Am facut reclamatie la ANPC si la RAR. sunt sceptic ca ma vor ajuta.....o sa merg dupa aceea in instanta
Ma poate sfatui cineva cum sa imi "recuperez" masina?
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline migabi

« Răspuns #245 : 29.Feb.2020, 06:27:28 p.m. »
Trimite o intrebare oficiala la Suzuki Ungaria daca pentru motorul tau existe repere speciale pt GPL gen : chiulasa, supape, scaune.  :)
SX4 SE m16a awd 2011

Online ntire2000

« Răspuns #246 : 29.Feb.2020, 11:27:15 p.m. »
Daca ai casco da-i foc în service si încasezi banii pentru dauna totala.
Glumesc, evident.

Chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau.
Mai am un amic care a ajuns exact ca în situatia ta (colegul remarque).
Ca sa-si protejeze neuronii si sanatatea mintala, omul a bagat niste mii de euro ca s-o repare (dincolo) si sa se scape de ea.
La tine deja e naspa situatia deoarece masina e bucati.
Poate te ajuta ANPC sau daca nu, un avocat.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Axy

« Răspuns #247 : 02.Mar.2020, 09:20:30 p.m. »
Am trimis!
Crezi ca s-au obosit sa raspunda?  ;-)

Trimite o intrebare oficiala la Suzuki Ungaria daca pentru motorul tau existe repere speciale pt GPL gen : chiulasa, supape, scaune.  :)
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Online ntire2000

« Răspuns #248 : 02.Mar.2020, 10:44:18 p.m. »
In momentul în care ti-au montat instalatia aia, ti-au dat vreun certificat de conformitate?
O garantie, ceva?
Pe baza acestor documente ai putea sa te "agati" de ei cu ajutorul unui avocat.
Daca instalatia are certificat de conformitate ar trebui sa specifice conditiile de utilizare si riscurile de exploatare.
Inclusiv posibilele daune asupra motorului.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline balanel

« Răspuns #249 : 03.Mar.2020, 01:08:11 a.m. »

Cei de la Suzuki Ro au facut front comun cu Radacini si mi-au zis ca garantia extinsa nu acopera supapele.
In devizul remis apare si "garnitura de chiulasa si rectificat chiulasa"  =((

Inteleg de aici ca supapele nu intra pe garantie, indiferent de GPL. Daca intrau pe garantie nu aveau nici un interes sa nu ti le schimbe, pentru ca ei ies mai bine la bani daca le plateste producatorul o astfel de operatiune si le livreaza piesele, decat daca ti-ar lua tie banii.

Asta e. O garantie cam jenanta.

Apropo de reparatie, din devizul pe care ti l-au dat nu mi se pare ceva grav. Rectificare chiulasa, schimb supape si pastile supape.
Daca era grav, ar fi trebuit schimbata chiulasa cu totul.

Parerea mea e ca ei se cam codesc sa faca treaba asta pentru ca nu se pricep. Asa zisii mecanici din reprezentante sunt de fapt schimbatori de ulei si filtre. Eventual de piese. Dar schimba, nu repara.
De fapt, nici nu cred ca iti vor repara ei chiulasa. Vor subcontracta lucrarea unui service ca lumea si isi vor pune un adaos peste pretul cerut de aceia.

Apropo, cat ti-au cerut pe lucrare?

Cat despre recuperat masina din service, ar fi cea mai buna solutie, dar sincer nu stiu cum se poate face.
Poate vreun coleg cu studii juridice te-ar putea ajuta.

Uite cum se repara o chiulasa:

Vad ca la descrierea clipului sunt si datele de contact ale service-ului care a reparat chiulasa.

The following users thanked this post: ntire2000, Axy