Autor Subiect: Instalatie GPL pe New Vitara  (Citit de 71298 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Axy

Re: Instalatie GPL pe New Vitara
« Răspuns #250 : 03.Mar.2020, 10:06:56 a.m. »
Da. ai perfecta dreptate.
Au rectificat chiulasa la altcineva.
costul pe deviz este de cca 1200 eur adica aproape 10 % din valoarea masinii noi  >:)
Sper sa citeasca vreun membru cu ceva experienta sa ma ajute sa vad "luminita", pt. ca ANPC si RAR nu mi-au raspuns pana acum. ce-i drept nu au trect cele 30 de zile de asteptare  ;-)

Citat din Balanel
"  Inteleg de aici ca supapele nu intra pe garantie, indiferent de GPL. Daca intrau pe garantie nu aveau nici un interes sa nu ti le schimbe, pentru ca ei ies mai bine la bani daca le plateste producatorul o astfel de operatiune si le livreaza piesele, decat daca ti-ar lua tie banii."

• Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

The following users thanked this post: sculeac gabriel

Offline Axy

« Răspuns #251 : 03.Mar.2020, 10:09:47 a.m. »
Declaratie de conformitate si certificat de garantie.
Revizii efectuate doar in service autorizate atat la masina cat si la GPL.

In momentul în care ti-au montat instalatia aia, ti-au dat vreun certificat de conformitate?
O garantie, ceva?
Pe baza acestor documente ai putea sa te "agati" de ei cu ajutorul unui avocat.
Daca instalatia are certificat de conformitate ar trebui sa specifice conditiile de utilizare si riscurile de exploatare.
Inclusiv posibilele daune asupra motorului.
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline ntire2000

« Răspuns #252 : 03.Mar.2020, 12:34:25 p.m. »
Eu zic sa încerci pe partea juridica.
Nu mi se pare normal ca o instalatie conforma si cu garantie, montata de un service autorizat, cu revizii facute la zi si conforme cu cerintele de garantie stipulate de producatorul masinii sa faca praf un motor la nici 100k de km.
Ceva nu e tocmai ok.
Mai ales ca nu te-a informat nimeni ca ceea ce economisesti pe partea de combustibil o sa bagi tot dintr-un "foc" în reparatii.
Sunt curios, daca-ti zicea cineva, "vezi ca la nici 100k de km trebuie sa schimbi motorul" mai montai GPL pe masina?

PS: eu daca iau un antinevralgic de la farmacie, mi se spune în prospect care-s contraindicatiile si efectele secundare, daca nu-mi convine nu-l mai iau.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Axy

Offline ...

« Răspuns #253 : 03.Mar.2020, 12:39:09 p.m. »
PS: eu daca iau un antinevralgic de la farmacie, mi se spune în prospect care-s contraindicatiile si efectele secundare, daca nu-mi convine nu-l mai iau.
Dar il cumperi inainte, sau ceri prospectul?

Offline ntire2000

« Răspuns #254 : 03.Mar.2020, 01:38:26 p.m. »
Intâi ma duc la medic ca sa mi-l prescrie.
Banuiesc ca si colegul si-a montat un anumit tip de instalatie recomandat de producator.
Putea sa ia orice altceva, de capul lui, nu?!?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: ..., Axy

Offline Axy

« Răspuns #255 : 03.Mar.2020, 08:37:18 p.m. »
Cei de la Radacini mi-au recomandat si mi-au dat si prospectul!
cand ti se spune ca e agreat de producator mai stai sa mai cauti in mai multe locuri/ forumuri?

Dar il cumperi inainte, sau ceri prospectul?
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline Axy

« Răspuns #256 : 03.Mar.2020, 08:39:24 p.m. »
Nici nu aveam in intentie sa pun gaz. Am ales Vitara, la vremea aceea, exact pt. consumul de carburant moderat.
Pretul instalatiei GPL era peste alte oferte de pe piata, dar mi s-a spus ca  trebuie sa montez de la ei, ca sa nu pierd garantia.

Intâi ma duc la medic ca sa mi-l prescrie.
Banuiesc ca si colegul si-a montat un anumit tip de instalatie recomandat de producator.
Putea sa ia orice altceva, de capul lui, nu?!?
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline ntire2000

« Răspuns #257 : 03.Mar.2020, 11:01:13 p.m. »
In concluzie, ti-ai luat-o în brate, cum se zice.
La o adica poti sa-ti bagi picioarele în ea de garantie, ca tot bun de plata ramâi.
Eu as cauta un avocat ambitios care sa se distreze un pic cu ei.
I-as oferi onorariu tot ceea ce poate obtine de pe spatele lor, de incompetenti care la defecte datorate "suportului" lor tehnic se fac ca ploua pe banii clientului.

PS: sunt curios ce o sa zica cei de la RAR; nu m-ar mira sa retina talonul pe motiv ca masina nu mai e conforma dpdv al noxelor ca sa circule pe drumurile publice.  :-))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Axy

« Răspuns #258 : 25.Mar.2020, 03:50:04 p.m. »
RAR mi-a raspuns. Alambicat, dar mi-a raspuns: ca i-a controlat si i-a amendat.
pentru restul sa ma adresez la ANPC.
ANPC tace de peste o luna ...
stie cineva vre-un email de la Suzuki Japonia?

In concluzie, ti-ai luat-o în brate, cum se zice.
La o adica poti sa-ti bagi picioarele în ea de garantie, ca tot bun de plata ramâi.
Eu as cauta un avocat ambitios care sa se distreze un pic cu ei.
I-as oferi onorariu tot ceea ce poate obtine de pe spatele lor, de incompetenti care la defecte datorate "suportului" lor tehnic se fac ca ploua pe banii clientului.

PS: sunt curios ce o sa zica cei de la RAR; nu m-ar mira sa retina talonul pe motiv ca masina nu mai e conforma dpdv al noxelor ca sa circule pe drumurile publice.  :-))
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline ntire2000

« Răspuns #259 : 25.Mar.2020, 04:52:59 p.m. »
ANPC are la dispozitie 30 de zile sa-ti dea un raspuns.

Cel mai probabil au luat deja legatura cu "meseriasii".
Aia or fi început sa schelalaie de durere la buzunar si poate au promis ca încearca rezolvarea amiabila a cazului ca sa nu mai umfle o amenda (care începe de pe la 5000 de lei).
Eu banuiesc ca vei contactat mai repede de catre "meseriasi" care îti vor propune o cârpeala sau ceva de genul.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού