Autor Subiect: Instalatie GPL pe New Vitara  (Citit de 78054 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Instalatie GPL pe New Vitara
« Răspuns #210 : 25.Oct.2019, 10:06:32 a.m. »
La o masina care are deja un consum mai mult decât decent (5-5,5 modelul 1.0 si 6-6,5 la suta modelul 1.4) este o zgârceala sa-i f...reci motorul cu o instalatie gpl.
E chiar culmea zgârceniei, mai ieftin de atâta ..... mai bine-ti iei o bicicleta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline smiley

« Răspuns #211 : 25.Oct.2019, 03:45:40 p.m. »
@ntire2000 Stii ca sunt o gramada de Toyota Prius cu GPL, daca la vitara e culmea zgarceniei, la una hybrid cu GPL ce mai e ? :)))

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline ...

« Răspuns #212 : 25.Oct.2019, 03:49:12 p.m. »
Excentricitate

Offline dthem

« Răspuns #213 : 25.Oct.2019, 04:08:12 p.m. »
Mă rog, discuția cu zgârcenie șamd mi se pare inutilă și nu văd nicio problemă în a dori să plătești bani mai puțini pe ceva. După cum ne-a zis un coleg mai sus, în Belgia se montează de fabrică GPL pe boosterjet, cel mai probabil din rațiuni de mediu. Eu recunosc că dacă aș face asta aș face-o pentru bani, nu pentru mediu.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline delta_hd

« Răspuns #214 : 26.Oct.2019, 12:58:24 p.m. »
Imi permit sa va comunic ce am aflat eu despre garantia la motor.

Suzuki Belgia vinde instalatii Prins (GPL si CNG) cu injectie directa montate de ei "din fabrica". Instalatiile se instaleaza in Belgia, nu in Ungaria (info din primavara de la Prins).

Suzuki Noua Zeelanda si Japonia afirma ca orice modificare asupra masinii agreata de echivalentul RAR nu afecteaza garantia decat daca se dovedeste ca defectiunea a aparut din cauza modificarii sau a modului de instalare a acestuia (adaptare care cade in sarcina montatorului) si ca invalidarea garantiei se limiteaza la sistemele afectate de aceasta modificare sau instalare defectuoasa a modificarii. 

Suzuki Ungaria, Bulgaria si Romania afirma ca invalideaza garantia motorului per total (in mod abuziv, dar ii doare la basca fiindca nu sta nimeni sa-i ia la intrebari).

Un dealer din Bulgaria pune instalatii GPL italienesti pe masinile noi si ofera garantie mixta pe principiul ca tot ei satisfac garantia (cam riscant).

Instalatiile Prins sunt rezultatul cercetarii unui centru academic finantate de catre Bosch si sunt facute cu amandoua mainile.
Puteti lua in considerare ca rezultatul reducerii consumului de benzina este superior (<=5%) instalatiilor italienesti care  nu scad sub 10% benzina cnsum efectiv (desi teoretic 7%). Pana acum am 30000km in aproape 2 ani si n-am facut plinul de benzina de  20 de ori (mai degraba cred ca de vreo 10). O sa trebuiasca sa mai iau niste aditiv...

IAODI:

Bagati de seama de unde luati GPL, indiferent ce instalatie aveti. In vara am luat de la Mizil ca era sub 2.60 si mi-a infundat vaporizatorul cu un fel de praf fin din masa plastica, insolvabil in benzina si spray curatator de frana. Se curata, se schimba filtrele si daca nu a crapat, mai merge o vreme.
Problema vine de la un GPL bulgaresc livrat in zona Prahova, a fost intalnita si in 2012 la Lukoil care au avut atunci un scandal mare si acum s-au lecuit, deci puteti lua de la Lukoil acum. In rest iau Petrom, OMV, TSV (rompetrol) si Rompetrol si n-au fost probleme. Benzina de la OMV de 100 (pe principiul testat ca se deterioreaza in timp) + aditiv Prins.
  • Vitara S
Vitara II 1.4 LY 2018 benzina Boosterjet + GPL Prins de la Alternative fuel systems (vandut deja din fabrica de Suzuki Belgia), merge impecabil, recomand. Consum 8-9% pe bord, mers in general peste 140/h.

The following users thanked this post: ntire2000, dthem

Offline delta_hd

« Răspuns #215 : 26.Oct.2019, 01:10:46 p.m. »
Citat
Ok, l-am schimbat cu 1.350 lei insa nu aveau rezervor de 46 de litri cum aveam eu ci de 36 de litri, bulgaresc ( pentru cine nu stie rezervorul permite umplerea cam 80% din capacitate).

In dec 2018 am schimbat rezervorul la Golf cu 600lei (400lei a costat rezervorul meu de 60l).

Astea bulgaresti mai au rugina in interior, e o idee sa ai filtru pe iesire...

La vitara 1.4 boosterjet a costat parca vreo 800lei si am pus de 40l ca cel de 60 era prea inalt si ruina de tot spatiul din portbagaj. A costat mai mult fiindca am ales un model mai deosebit, cu valva in lateral ca sa nu dea peste transmisie. Sunt curios cum sunt rezervoarele montate in Belgia pe masini cu tractiune integrala.
  • Vitara S
Vitara II 1.4 LY 2018 benzina Boosterjet + GPL Prins de la Alternative fuel systems (vandut deja din fabrica de Suzuki Belgia), merge impecabil, recomand. Consum 8-9% pe bord, mers in general peste 140/h.

Offline delta_hd

« Răspuns #216 : 26.Oct.2019, 01:23:08 p.m. »
Citat
Din ce am inteles eu alimentarea cu GPL ar putea deteriora motorul datorita faptului ca temperatura in camera de ardere si la evacuare e mult mai mare decat la alimentarea cu benzina si afecteaza in principal supapele(la benzina o parte din energie este folosita la vaporizarea particulelor de lichid rezultand o temperatura mai mica a amestecului care arde, iar la GPL deja intra gazul in camera de ardere si temperatura rezultata ar fi mult mai mare.) Deci sistemul de protectie suplimentara a supapelor ar rezolva deteriorarea prematura a acestora(60-80K KM....

Daca in Belgia se poate monta CNG (si se poate, cu binecuvantarea Suzuki Japonia), inseamna ca e OK si GPL care are temperatura mai mica decat CNG. Deci motorul rezista, chiar daca e din aluminiu. Nu rezista la etanol, dar asta e alta discutie.
  • Vitara S

Offline delta_hd

« Răspuns #217 : 26.Oct.2019, 01:25:48 p.m. »
Pt. cei care utilizeaza masina ca un "pasiv" (adica pt. uz personal, nu pt. o afacere), nu stiu daca merita....economie este destul de mica! analizeaza fiecare. Cred ca din acest motiv totusi NU predomina masinile cu GPL, asa cum ar fi de asteptat.

Unde vad utilitatea montarii GPL?.....la masinile mai vechi, frumoase, bine dotate, luxoase, cu cilindree mare de care nu te induri sa le dai ca merg perfect dar consumul de benzina este urias!"

Achiesez, de ce sa te legi la cap daca nu te doare? Motorul boosterjet este calibrat exact pentru un consum mic si este destul de ecologic pentru momentul lui.
  • Vitara S

Offline delta_hd

« Răspuns #218 : 26.Oct.2019, 01:29:59 p.m. »
E cineva care si-a pus pe sx4 instalatie gpl cu injectie lichida? Stiu ca e mai scumpa dar am inteles ca e mai buna.

Bai da` nu merge deloc cautarea pe forumul asta... sau nu ati aflat ca exista?

Eu am de aproape 2 ani.
  • Vitara S

Offline dthem

« Răspuns #219 : 26.Oct.2019, 01:46:03 p.m. »
Esti singurul.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019