Autor Subiect: Instalatie GPL pe New Vitara  (Citit de 78042 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline delta_hd

Re: Instalatie GPL pe New Vitara
« Răspuns #220 : 28.Oct.2019, 11:11:39 a.m. »
Esti singurul.

Cel care mi-a instalat-o mie a mai instalat si alte motoare cu injectie directa, inclusiv turbo (chiar daca turbo nu prea are sens gpl dpdv financiar pentru multi), am scris ca este reprezentant autorizat Prins. Din pacate motoarele MPI sunt mai vulnerabile termic, dar Andrei a gasit alte solutii decat instalarea de sisteme de injectie de lubrefiant care sa reduca temperatura. Chiar ieri mi-a explicat ce si cum cu supapele. Motoarele boosterjet 1.4 de la Suzuki nu mai au aceasta problema, si desi exista o solutie cu injectie creata de Prins si pentru acestea, dpdv al rezistentei termice ea nu-si are rostul.

Recomandarea principala a Prins fiind doar combatearea calaminei pe injectpare prin aditivul pus in benzina.
Si daca va puneti gpl, este posibil la accelerare sa auziti un scurt scartait de la rampa de inalta presiune. Cam atat ca particularitati, in rest merge fara deosebire de putere intre gaz si benzina, amestecul fiind ajustat permanent de cele doua calculatoare. La instalatiile Prins pentru boosterjet nu se pot face setari ale timpilor sau amestecului, sistemul vine gata calibrat si se muleaza pe programul masinii.

Deci merita sa luati legatura cu el, cu Andrei. Zic "el", dar e vorba de un service autorizat, dedicat solutiilor de alimentare aternative. Si citesc ca este printre cele mai vechi din bransa.

Il gasiti pe google "andrei gpl" sau "instalatiigplauto".
  • Vitara S
Vitara II 1.4 LY 2018 benzina Boosterjet + GPL Prins de la Alternative fuel systems (vandut deja din fabrica de Suzuki Belgia), merge impecabil, recomand. Consum 8-9% pe bord, mers in general peste 140/h.

Offline Axy

« Răspuns #221 : 21.Ian.2020, 05:36:58 p.m. »
Salut
PROTECTIE MOTOR CU GPL
am un Vitara 1,6 benzina, 120 CP, cu instalatie Landirenzo montata la Radacini. Am facut cu ea 84.000 km
Pana la revizia de 75000 totul a fost in regula. din iarna asta au inceput problemele: nu mai sta in ralanti, in special la rece, zgomot schimbat al motorului si oprirea motorului daca fac un schimb de viteze mai lung.
am fost la un service autorizat care mi-a facut o diagnoza si mi-a aratat ca pe toti cilindrii sunt probleme cu compresia: normal e 16 barr, min.  e 13, eu am sub 10 pe trei dintre cilindri. Concluzia: supape arse. Du-te la cine ti-a pus instalatia!
mentionez ca am instalatia GPL montata de la 0 km, la Radacini- Iuliu Maniu.
vreau sa va intreb-- dupa ce rezolv problema cu supapele, ce solutie exista sa protejez motorul pe viitor? sau sa nu mai folosesc GPL deloc?
Benzina doar de la MOl, GPL de la MOL, Rompetrol si LUKOIL  :-/
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline dthem

« Răspuns #222 : 21.Ian.2020, 05:43:37 p.m. »
Se cunoaste ca acest motor nu se impaca bine cu GPL. Dupa ce rezolvi supapele, monteaza un flashlube, ar trebui sa te tina mult si bine.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

The following users thanked this post: Axy

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #223 : 21.Ian.2020, 06:34:25 p.m. »
Eu la Sx4 1,5l am avut probleme la tacheti, doar i-am reglat(la Debretin) si acum merge bine.
Poate fi si de la scaunele supapelor dar poate fi si de la tacheti acea scadere de compresie daca nu au jocul specificat nu inchid sau deschid suficent de bine supapele.
Ai mers exclusiv pe GPL??? mergeai mult peste limita legala??
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Axy

« Răspuns #224 : 21.Ian.2020, 07:34:48 p.m. »
Eu la Sx4 1,5l am avut probleme la tacheti, doar i-am reglat(la Debretin) si acum merge bine.
Poate fi si de la scaunele supapelor dar poate fi si de la tacheti acea scadere de compresie daca nu au jocul specificat nu inchid sau deschid suficent de bine supapele.
Ai mers exclusiv pe GPL??? mergeai mult peste limita legala??
Multumesc. Am mers cel putin 15% din km pe benzina. Iar de turat mai deloc. nu stiu daca am ajuns vreodata la 4000 rpm si la mai mult de 140 km/h
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline Axy

« Răspuns #225 : 21.Ian.2020, 07:36:05 p.m. »
Se cunoaste ca acest motor nu se impaca bine cu GPL. Dupa ce rezolvi supapele, monteaza un flashlube, ar trebui sa te tina mult si bine.
Multumesc. se poate monta flashlube si la instalatie veche?
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline Axy

« Răspuns #226 : 21.Ian.2020, 08:13:25 p.m. »
Sursa GPL
Ca o opinie personala, motivata pe raspunsul pe care mi l-a dat masina la diferite surse de GPL, as clasifica cam asa:
1. Mol
2. Rompetrol si Petrom
3. Bulrom
.
.
.
. Lukoil
Repet e doar o opinie personala si deci subiectiva.
p.s. am alimentat GPL si in Germania si Austria- parca mergeam pe benzina  ;-)
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline balanel

« Răspuns #227 : 21.Ian.2020, 08:27:53 p.m. »
De ce nu incerci mai intai sa reglezi tachetii?

https://www.engine-specs.net/suzuki/m16a.html

"This engine did not have hydraulic lifters, so special valve shims are used to adjust the valve clearance."
"Caracterul fără inteligență face mult, inteligența fără caracter nu face nimic." — Cicero

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #228 : 21.Ian.2020, 09:56:56 p.m. »
Depinde ce fel de motor are.
al meu nu era cu tacheti autoreglabili. Dar la el cred ca sunt autoreglabili cu presiunea de ulei. Dar trebuie verificat
@Axy
Recent am schimbat uleiul și toate filtrele inclusiv cele de la. Gpl. Cel de stare lichida era sub orice critica iar alimentarea cu gpl este cam asa:
1. 80% MOL(dar care este de la. Petromidia)
2. 10 Rompetrol sau petrom
3. Lukoil
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline daniel99

« Răspuns #229 : 31.Ian.2020, 11:55:22 p.m. »
1. Motorul M16A nu are supape cu ,,autoreglare”.
Mişcarea supapei este transmisă de un tachet simplu ce are în capăt un distanțier , așa cum se vede în clipul atașat. Reglarea tolerantei supapei se face prin scoaterea acelui distanțier, măsurarea lui si, după caz, înlocuirea acestuia. Pe lângă costul manoperei se adaugă şi preţul acelor distanţiere.
2. Motorul k14c boosterjet nu mai are acest inconvenient întrucât are tacheţi hidraulici.
3. Poţi monta oricând sistem tip flaselube. Ia in calcul de la început ca aceste sisteme doar amâna problema dar nu exclud arderea supapelor.
4. Calitatea GPL – lui nu mi-a ridicat nici o problemă în cei 150.000 km parcurşi cu cealaltă maşina , 80% fiind GPL de la Lukoil.

• Vitara Allgrip Passion