Autor Subiect: Instalatie GPL pe New Vitara  (Citit de 78036 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline balanel

Re: Instalatie GPL pe New Vitara
« Răspuns #230 : 01.Feb.2020, 12:20:47 a.m. »
Auziti, dar la motoarele cu injectie directa, care sunt predispuse la depuneri de calamina pe supapele de admisie, ma intreb daca nu cumva e avantajoasa montarea de GPL, pentru ca curata acele depuneri?
"Caracterul fără inteligență face mult, inteligența fără caracter nu face nimic." — Cicero

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #231 : 01.Feb.2020, 12:39:49 a.m. »
@daniel99 stiu ca la SX4 al meu cu motor de 1.5L este asa cu acele pastile(operatiune pe care au facut-o la Debretin).
Nu stiam ca si cel de 1,6L este tot asa
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline dthem

« Răspuns #232 : 01.Feb.2020, 02:27:42 p.m. »
Auziti, dar la motoarele cu injectie directa, care sunt predispuse la depuneri de calamina pe supapele de admisie, ma intreb daca nu cumva e avantajoasa montarea de GPL, pentru ca curata acele depuneri?

Pai cum sa le curețe dacă injecția se face direct in cilindru?
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline balanel

« Răspuns #233 : 02.Feb.2020, 01:59:59 p.m. »
Eu ma refeream la injectia de gaz din galeria de admisie.
La motoarele clasice MPI, gazul in timp arde supapele.

Ma gandeam ca la astea cu injectie directa, arde depunerile de pe supape.

https://www.digitronicgas.si/wp-content/uploads/2019/05/2019-05-15-Direct-Injection-Car-List-Update.pdf
"Caracterul fără inteligență face mult, inteligența fără caracter nu face nimic." — Cicero

Offline balanel

« Răspuns #234 : 13.Feb.2020, 10:37:57 p.m. »
Am gasit acest videoclip cu supapele de admisie la o masina care merge pe GPL.

Banuiesc ca masina e MPI, dar oricum, arata oglinda!

Offline Axy

« Răspuns #235 : 14.Feb.2020, 09:07:33 p.m. »
Am masina de peste 2 saptamani la Radacini. Au zis ca e din cauza GPL si ca garantia extinsa de 2 ani nu acopera aceasta. De fapt ce firma asigura garantia suplimentara ?? Probabil cu ei va trebui  sa ma judec  X-( X-(
si inca o intrebare: dupa ce o repara (supape + rectificat chiulasa) sunt posibile noi probleme?
Va multumesc.
Sunt asa dezamagit....eu nu am avut in intentie GPL, ei m-au tras de mana. Acum nu pot sa zic ca nu m-am bucurat de avantaje, dar de ce nu or fi intrebat producatorul? #:-S
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline Axy

« Răspuns #236 : 14.Feb.2020, 09:58:45 p.m. »
Mai ai cumva mailul respectiv?

poti detalia?recunosc ca in decursul timpului am fost(si inca sunt)posesorul mai multor masini cu moroare pe benzina,la care am montat instalatii gpl.Mentionez ca aceasta este prima mea masina noua,cu un astfel de instalatie.
Inainte de a lua aceasta decizie(masina noua-garantie-gpl)am trimis un e-mail la suzuki romania,intrebindui care este politaica lor cu privire la afectarea pierderii garantiei,iar raspunsul a fost citez"
Buna ziua,

Pe Vitara se poate monta instalatia GPL omologata de catre Suzuki, Landi Renzo, autovehiculul isi pastreaza garantia de 5 ani fara limita de km.
Majoritatea dealerilor Suzuki din Romania sunt autorizati sa monteze instalatii GPL Landi Renzo.
Lista distribuitorilor autorizati Suzuki in Romania: http://www.suzuki.ro/autoturisme/dealeri/harta-service/ "

Asa ca,in concluzie si din experienta,nu vad de ce m-ar deranja sa parcurg cu cca 20 lei/100 km(in ideea ca 1 l Gpl=2 lei,cu un consum de 10 l/100 km) versus 5 lei/L benzina
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD

Offline ntire2000

« Răspuns #237 : 14.Feb.2020, 11:05:59 p.m. »
Tare am impresia ca te-au întepat la buzunar.
Probabil ca Suzuki agreeaza instalarea unei instalatii GPL cu conditia ca dupa aia 3 ani de garantie full sau 100000 de km nu mai beneficiezi de extra garantie (aia de 2 ani) deoarece ai adus modificari constructive la masina.
Ai nostri s-au aruncat sa-ti ia banul si sa-ti monteze instalatia GPL cu convingerea ca nu te vor mai vedea pe acolo ca sa le ceri socoteala ca ti-a crapat motorul.
Vezi tu.... garantia de la noi nu se potriveste cu cea de la unguri.

PS: Incearca sa trimiti un mail în engleza la fabrica si sa le explici situatia (cu documente atasate) poate ai noroc.
Din pacate cunosc persoane care n-au avut.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Axy

Offline balanel

« Răspuns #238 : 14.Feb.2020, 11:41:21 p.m. »
Am masina de peste 2 saptamani la Radacini. Au zis ca e din cauza GPL si ca garantia extinsa de 2 ani nu acopera aceasta.
Cati km are masina?
1.6 benzina banuiesc.

Reglajele instalatiei le-au facut cei de la Radacini (cea mai nasaoala varianta, probabil cauza defectelor tale), sau colaborau cu un montator GPL autorizat si specializat?

Apropo, la cat de tepari par ca sunt astia de la reprezentanta aia, poate ar fi indicat sa faci o diagnosticare a problemei si in alta parte.
Poate scapi cu schimbul acelor pastile care "regleaza" jocul supapelor, in cazul tau cele de evacuare se ard de obicei, datorita arderii la temperatura mai mare decat pe benzina, mai ales in cazul reglarii cu amestec prea sarac.
Si ceva legat de faptul ca evaporarea vaporilor de benzina absoarbe ceva caldura din cilindru, spre deosebire de gaz care nu, pentru ca e deja ...gaz :).

Offline Axy

« Răspuns #239 : 15.Feb.2020, 08:23:55 p.m. »
Ms!
Asa o sa fac, desi e tare greu de gasit un punct de contact in engleza.
pe pagina Suzuki Hungary au doar formular in maghiara.  O sa invat si maghiara daca e nevoie  :notlst:
Sunt hotarat sa le scriu si celor din Japonia. Sunt convins ca o sa imi puna multe bete in "roate" dar macar poate ii potolesc cu publicitatea asta agresiva, mincinoasa, de 3+7 ani  >:)

Tare am impresia ca te-au întepat la buzunar.
Probabil ca Suzuki agreeaza instalarea unei instalatii GPL cu conditia ca dupa aia 3 ani de garantie full sau 100000 de km nu mai beneficiezi de extra garantie (aia de 2 ani) deoarece ai adus modificari constructive la masina.
Ai nostri s-au aruncat sa-ti ia banul si sa-ti monteze instalatia GPL cu convingerea ca nu te vor mai vedea pe acolo ca sa le ceri socoteala ca ti-a crapat motorul.
Vezi tu.... garantia de la noi nu se potriveste cu cea de la unguri.

PS: Incearca sa trimiti un mail în engleza la fabrica si sa le explici situatia (cu documente atasate) poate ai noroc.
Din pacate cunosc persoane care n-au avut.
  • Suzuki Vitara 2016
Vitara 1.6 Passion 2WD