Autor Subiect: Instalatie GPL pe New Vitara  (Citit de 78070 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Instalatie GPL pe New Vitara
« Răspuns #190 : 31.Ian.2019, 12:01:29 p.m. »
Discutabila asta cu saracia
In italia subaru forester venea echipat cu gpl din fabrica si costa cat 4 loganuri.

corect, pentru masinile care vin de la mama lor cu GPL, e ok.
fabricantul garanteaza ca merg pe gaz, e solutie constructiva.

modificarile pe care le fac altii ulterior se cheama lucru manual.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #191 : 31.Ian.2019, 12:28:56 p.m. »
Discutabila asta cu saracia
In italia subaru forester venea echipat cu gpl din fabrica si costa cat 4 loganuri.

corect, pentru masinile care vin de la mama lor cu GPL, e ok.
fabricantul garanteaza ca merg pe gaz, e solutie constructiva.

modificarile pe care le fac altii ulterior se cheama lucru manual.

Depinde, cum e acel lucru manual, de calitate sau de mantuiala. Spun asta pentru ca eu am Nissan Micra cu GPL montat in Germania, asa a fost adusa masina de catre cel de la care am cumparat-o. Nu am stiut, insa m-am lovit de problema inlocuirii rezervorului de gaz (care trebuie schimbat din 10 in 10 ani. Al meu era montat de 9 ani pe masina, insa cei de la RAR m-au respins cum ca in baza de date figureaza ca a fost fabricat rezervorul acum 12 ani, nu data la care a fost montat contand. Ok, l-am schimbat cu 1.350 lei insa nu aveau rezervor de 46 de litri cum aveam eu ci de 36 de litri, bulgaresc ( pentru cine nu stie rezervorul permite umplerea cam 80% din capacitate). Schimband rezervorul am primit OK de la RAR si am inmatriculat-o. Intre timp, in 1 an si jumate a inceput sa consume ulei la greu, desi am pe ea instalatie de protectie supape si folosesc tot Flashlube ca si colegul. Insa, pe gaz fiind si avand cost mic la pompa, numai plinuri vede, iar eu pe unde ma duce capul, pe la Craiova, pe la Calarasi, pe la Novi Sad, la Vulcanii noroiosi si pe unde nu am mai fost ? Desigur ca intru mai des la pompa, consuma in oras cam 10 %, iar pe afara 9%, insa un plin la 80 lei imi da o autonomie de 300-350 km. In timp nu am calculat cat ar fi economia (intre timp am segmentat-o, plus inlocuit distributie, deci am decartat vreo 3.500 lei) dar mie imi e ok sa merg pe gaz. Si da, am martor Check Engine aprins in bord, mereu acelasi Senzor arbore cotit mi-l da ca eroare, desi l-am inlocuit - acum dupa segmentare mi-a aparut eroare  si O2 senzor.
Am vrut sa jonglez inainte de a baga bani in ea, sa o dau la Remat, pentru tichet Rabla, insa cica nu se poate, masina trebuie sa fie inmatriculata de cel putin 8 ani in Romania.
Revenind la ce am inceput, ziceam ca lucrul manual nu cred ca cei care monteaza o instalatie GPL pe o masina o face de mantuiala, avand raspundere mare, insa cazuri s-au mai vazut, chiar la unele taximetre le miroase a gaz in interior. S-ar putea sa fie si nepasarea acelora care desi simt miros de gaz nu merg de urgenta sa remedieze scaparile
Si da, stiu si eu de reglementarea ca unei masini cu GPL ii este interzis in subsoluri sau spatii inchise ca la Parkingurile supraetajate.
Daca mai pot ajuta cu alte amanunte, cu placere!
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline heto

« Răspuns #192 : 31.Ian.2019, 02:49:52 p.m. »
@heto Din curiozitate tu ai sticker cum ca masina ta are GPL?

Categoric. e trecut in cartea masinii si in talon ca modificare. Instalarea a fost facuta de Arinovis(reprezentanta suzuki) inainte de a lua eu masina si o am trecuta in contractul de vanzare-cumparare ca optiune.  In legatura cu parcarile subterane e adevarat, desi exista parcari subterane care au locuri speciale pentru masinile cu GPL(am gasit in Bulgaria in varna astfel de parcari, unde locurile din proximitatea intrarii erau cu marker GPL accepted).
  • vitara Passion, 5MT, AllGrip, benzina+gpl

The following users thanked this post: smiley

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #193 : 31.Ian.2019, 09:23:11 p.m. »
Am si eu o nelamurire, daca gpl-ul e montat de reprezentanta suzuki ce garantie zici ca ai pierdut? Sau nu am inteles eu.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #194 : 31.Ian.2019, 10:48:58 p.m. »
Afara GPL nu este asa ieftin ca la noi. Acolo ei monteaza GPL pe masini nu pt economie ci pentru protectia mediului
« Ultima Modificare: 31.Ian.2019, 11:01:32 p.m. de BrSx4 »
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline wolfin

« Răspuns #195 : 01.Feb.2019, 08:49:30 a.m. »
Am si eu o nelamurire, daca gpl-ul e montat de reprezentanta suzuki ce garantie zici ca ai pierdut? Sau nu am inteles eu.

@hippo

garantia suzuki maghiar. primii 3 ani

ramane o pseudo grantie....."oferita" de montator gpl...adica aceea reprezentanta....ciudat...reunosc
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline Damistupy

« Răspuns #196 : 24.Mar.2019, 05:01:09 p.m. »
Revin dupa un an cu review.
 Suzuki Vitara 2017 instalatie Brc montanta in Vernesti,  Buzau. Am 40 000 de km parcursi, masina merge ca si noua.
Am bagat gpl doar de la Moll, am montat inclusiv protectia supape Flashlube.
Ca si economie pana acum, undeva la aproximativ 2000 €, plus instalatia care s-a amortizat.
Am facut la ei doua revizii pana acum, se face la 15 mii km.
Masina are la bord acum.45 de mii km.
  • Suzuki Vitara

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, Lerua07, Meltdown, Soimu, dthem

Offline Meltdown

« Răspuns #197 : 25.Mar.2019, 01:08:37 p.m. »
@Damistupy Cat a costat instalatia ?
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline Damistupy

« Răspuns #198 : 25.Mar.2019, 02:45:08 p.m. »
4000 de lei cu  tot cu instalatia flashlube
  • Suzuki Vitara

The following users thanked this post: Meltdown

Offline delta_hd

« Răspuns #199 : 31.Iul.2019, 01:07:09 p.m. »
bag si io k musca.. nu citesc threadu ca am altele pe cap, da zic sa stie lumea.

vitara 2018 1.4 boosterjet cu instalatie Prins, merge impecabil (montata la alternativefuelsistems).

Se pare ca desi e motor din aluminiu, japonezii au dat liber inclusiv la CNG care arde mai fierbinte decat GPL. Instalatiile Prins cu injectie directa se monteaza din fabrica pentru Belgia. Cost vreo 7000lei. Consum benzina redus la 5% din volumul injectat (este din cate stiu minimul posibil, deci ce am auzit NU se poate merge DOAR pe gpl), consum pe GPL 8-9% mixt, dat in ea ca la hotii de cai.
  • Vitara S
Vitara II 1.4 LY 2018 benzina Boosterjet + GPL Prins de la Alternative fuel systems (vandut deja din fabrica de Suzuki Belgia), merge impecabil, recomand. Consum 8-9% pe bord, mers in general peste 140/h.