0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Nu mai inteleg nimic...am verificat&curatat clapeta de acceleratie, am schimbat motorasul pas cu pas MPP, am schimbat valva EGR, am verificat debitmetrul de aer, am verificat pompa de benzina, am schimbat toate consumabilele de la instalatia GPL (furtune, filtre, electrovalva, kitul de injectoare), am testat-o in 4 serviceuri inclusiv repreyentanta de la Tg mures, pe softuri diferite, fara sa apara nici o eroare. Cu toate astea continua sa se opreasca motorul in mijlocul intersectiei ...
cat a costat MPP? Era nou sau sh? face asa numai cand merge pe benzina sau si pe GPL?Daca se opreste cand schimbi viteza ( practic moare motorul la relanti) eu zic ca tot MPP e responsabil.
Cum o turez la peste 3000 si o las la relanti se duce direct in cap.
Daca si pe benzina si pe GPL face la fel, defectul trebuie cautat undeva pe instalatia de alimentare (comuna). Undeva ar trebui sa existe o "frina de ralanti" (supapa dashpot) care nu permite inchiderea brusca a alimentarii cilindrilor cu carburant ci o inchidere lenta. Eu zic ca trebuie putin studiata problema alimentarii cilindrilor.Dupa o faza de asta (oprire motor), ai scos bujiile sa vezi ce culoare au ?
o sa-i spun la mecanic si de supapa aia, dashpot...
Ia citeste pe aici poate sare de undeva iepurele: supapa dashpot - http://forum.club4x4.ro/archive/index.php/t-68548.html
la service aia pun testerul si imi spun ca nu e nici o eroare, apoi abia apuca sa le zic io sa schimbe ceva..ar schimba imediat si ar fi vina mea daca nu se remediaza...e un cerc vicios...
poate aceasta informatie te ajuta:MPP e defect daca se intampla ca atunci cand vrei sa schimbi viteza: turezi la ex 3000 rpm calci ambreajul s-o schimbi si atunci la calcarea ambreajului moare motorul.