Autor Subiect: Se opreste motorul la scoaterea din sarcina....  (Citit de 25661 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Se opreste motorul la scoaterea din sarcina....
« Răspuns #30 : 26.Nov.2013, 08:36:20 p.m. »
la aia de la gpl am fost de 2 ori au testat-o
Si totusi ceva ce nu e trecut prin "tester" (calculator de bord) nu merge ca lumea. Poate ai un amestec sarac de benzina (aer mai mult in raport cu benzina) si pe timp rece da kics.

O idee: daca ti se mai opreste motorul si nu-ti este greu, scoate bujiile si vezi in ce stare sint. Daca sint albicioase, ai amestec sarac si mai trebuie imbogatit. Daca sint negricioase (afumate) iar motorul scoate fum negru pe esapament, motorul merge inecat iar daca una sau mai multe bujii sint umede, acelea sint defecte si nu lucreaza.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bradu075

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
« Răspuns #31 : 26.Nov.2013, 09:42:17 p.m. »
Si totusi ceva ce nu e trecut prin "tester" (calculator de bord) nu merge ca lumea. Poate ai un amestec sarac de benzina (aer mai mult in raport cu benzina) si pe timp rece da kics.

O idee: daca ti se mai opreste motorul si nu-ti este greu, scoate bujiile si vezi in ce stare sint. Daca sint albicioase, ai amestec sarac si mai trebuie imbogatit. Daca sint negricioase (afumate) iar motorul scoate fum negru pe esapament, motorul merge inecat iar daca una sau mai multe bujii sint umede, acelea sint defecte si nu lucreaza.

o sa verific ...merci de pont
DOMLE, chiar asa? Bine bă tataie, oricum nu contează...

Offline catalin74

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Ignis 1.5 4x4, an 2007
« Răspuns #32 : 29.Nov.2013, 06:34:46 p.m. »
Salut. Si :troaca" mea se oprea cand scoteam din viteza si o lasam pe liber.
Prima oara a facut asa cand i-am pus instalatia de gaz si mecanicii au dezlipit o electrovalva cu vacum (cea din poza atasata).Cu capota ridicata se auzea ca trage aer pe la electrovalva.
A doua oara a facut asa acum doua luni cand i-am dat bateria jos s-o incarc. S-a oprit cam de 10-15 ori si dupa aia n-a mai facut.
A fost scoasa bateria la revizie?

Offline bradu075

• Newbie
  • *
« Răspuns #33 : 01.Dec.2013, 09:10:15 p.m. »
Salut. Si :troaca" mea se oprea cand scoteam din viteza si o lasam pe liber.
Prima oara a facut asa cand i-am pus instalatia de gaz si mecanicii au dezlipit o electrovalva cu vacum (cea din poza atasata).Cu capota ridicata se auzea ca trage aer pe la electrovalva.
A doua oara a facut asa acum doua luni cand i-am dat bateria jos s-o incarc. S-a oprit cam de 10-15 ori si dupa aia n-a mai facut.
A fost scoasa bateria la revizie?

Se pare ca instalatia GPL e de vina , adica asa cred....Intr-o dimineata, fara sa incalzesc masina, am chemat mecanicul a mufat testerul iar in momemtul cand s/a oprit, ca de obicei, omul a zis ca tot ce inseamna parametrii, senzori au functionat normal...deci ramane posibilitatea ca electrovalva de la gpl sa nu inchida complet si sa traga pe acolo aer fals....marti o schimb si revin..

Offline bradu075

• Newbie
  • *
« Răspuns #34 : 23.Ian.2014, 11:06:37 p.m. »
Intr-un final s/a rezolvat...problema nu a fost de la GPL ci de la MPP/motorasul pas cu pas...l/am schimbat si e ok..

Pentru a nu induce persoanele interesate de masina asta in eroare as ruga un domn moderator sa stearga tot thread-ul sau macar posturile unde am scris la nervi...rugamintea mea ar fi daca se poate sa/l stearga tot...merci

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #35 : 24.Ian.2014, 09:04:49 p.m. »
Pentru a nu induce persoanele interesate de masina asta in eroare as ruga un domn moderator sa stearga tot thread-ul sau macar posturile unde am scris la nervi...rugamintea mea ar fi daca se poate sa/l stearga tot...merci

Eu cred insa ca e bine sa ramana, sa ne aduca aminte ca e mai bine sa masori de zece ori pana tai o data.  :)

Offline bradu075

• Newbie
  • *
« Răspuns #36 : 26.Ian.2014, 11:05:26 a.m. »
imi pare rau, insa nu am inteles aluzia sau la ce te referi, doar am specificat ca am fost de n ori in service, inclusiv reprezentanta, unde am tot decartat fara sa fie nici macar identificata problema...Motorasul ala l/am cumparat eu second la plesneala. 

@NicNic...merci mult de sfat, acum am devenit ferm convins ca e de urmat.
« Ultima Modificare: 26.Ian.2014, 11:16:28 a.m. de bradu075 »

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #37 : 26.Ian.2014, 02:02:49 p.m. »
Nu e o aluzie, e vorba de posturile scrise la nervi, dupa cum ai zis.  :)

Offline bradu075

• Newbie
  • *
« Răspuns #38 : 23.Feb.2014, 11:21:46 a.m. »
Nu stiu daca Sisif exista, insa va spun sigur ca bolovanul lui e real si se numeste suzuki ignis (ce nume frumos pentru o masina asa slaba&proasta&foarte putin fiabila). Adica, cand cred ca am ajuns in varf, ca am rezolvat problema, bang de la inceput, revine EXACT aceeasi problema.

Nu mai inteleg nimic...am verificat&curatat clapeta de acceleratie, am schimbat motorasul pas cu pas MPP, am schimbat valva EGR, am verificat debitmetrul de aer, am verificat pompa de benzina, am schimbat toate consumabilele de la instalatia GPL (furtune, filtre, electrovalva, kitul de injectoare), am testat-o in 4 serviceuri inclusiv repreyentanta de la Tg mures, pe softuri diferite, fara sa apara nici o eroare. Cu toate astea continua sa se opreasca motorul in mijlocul intersectiei (cand schimb viteza) lasandu-ma fara directie (atunci trebuie sa trag f serios de volanul ala ca sa nu ma urc pe oamenii de pe trotuar).

Daca nu as fi asa sarac, as cauta un teren viran i-as da foc, da i-as da foc ...ortii mamii ei de troaca, si as pune totul pe youtube...sa stie toti ce mizerie de masina poate fi si sa nu mai fie nimeni talharit ca mine. Dar pana la urma o sa aleg cealalta variata..s-o dau la dezmembrari cu maxim 1000 euro...masina de 6 ani luata de noua din magazin.  Ca fapt divers, am sunat la importator si l/am intrebat "cat e domle o supapa EGR noua?"...raspunsul "acum am verificat pe stoc si nu avem dar v-o putem aduce cu 1.600 lei...va mai facem si o reducere substantiala si platiti doar 1300 lei. "....asta in timp ce aceeasi piesa la un Opel Vectra C costa 450 lei. Cam asa e cu clientii astia de suzuki, sunt luati de fraieri si cand cumpara si cand trebuie intretina masina.

Si cand ma gandesc ca de banii aia puteam sa/mi iau un Logan...prost am fost...
« Ultima Modificare: 23.Feb.2014, 11:24:24 a.m. de bradu075 »

Offline george_07

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #39 : 23.Feb.2014, 12:14:31 p.m. »
cat a costat MPP? Era nou sau sh? face asa numai cand merge pe benzina sau si pe GPL?
Daca se opreste cand schimbi viteza ( practic moare motorul la relanti) eu zic ca tot MPP e responsabil.
zarurile au fost aruncate!