Autor Subiect: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)  (Citit de 34420 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Am nevoie de parerea voastra (achizitionare cort)
« Răspuns #160 : 22.Mar.2017, 08:55:57 p.m. »
@cydul79 Dacă reușim să ne sincronizăm, dacă nu apare nimic neprevăzut și dacă te-ncumeți să mă ai companie, nu văd de ce nu s-ar face. Mersi pentru propunere!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline toma

« Răspuns #161 : 23.Mar.2017, 10:29:25 a.m. »
Nu mă pregătesc pentru nimic măreț: după cum scrisesem și mai devreme, sînt ieșit din formă și am suficientă minte să-mi recunosc limitele. Doar că am hotărât să pun capăt amânărilor (de N ori „plec la munte la anul”) și să încerc să fac ieșiri scurte, de weekend, cât de des pot. Asta înseamnă o pădure, un Ciucaș, un Ceahlău, poate munții Vrancei și ai Buzăului, poate mai târziu un Retezat, Parâng și, de ce nu, într-un viitor greu predictibil chiar Făgăraș sau Piatra Craiului. Chestii mici dar care să mă scoată din mizeria urbană și să mă ducă, măcar temporar, acolo unde-mi place mie.

Am ajuns la concluzia că e OK să fii altruist și să-ți dedici viața altora (familie, copii, serviciu) dar măcar din când în când trebuie să am grijă și de ceea ce-mi repară mie sufletul. Dacă nu de alta, măcar ca să-mi refac puterea de a fi în continuare cel puțin la fel de altruist.

In primul rand felicitari pentru decizie! Igiena mintii e cel putin la fel de importanta pentru sanatate ca igiena corporala prin urmare sa faci ceva care trateaza "sufletul" e extrem de important.

In al doilea rand "maret" e ceva ce se rapoarteaza la propriile forte asa ca spor indiferent daca e vorba de Tutuianu, Moldoveanu sau Everest.

Ultimul pe lista dar foarte important: nu stiu daca ai deja, dar daca nu ai iti trebuie neparat: bete de trecking! Cat mai bune te lasa buzunarul! Genunchii sunt primii care iti vor multumi dar nu doar ei!

Iti urez, in stil montaniard, "carari cu soare!" - cine stie daca nu ne vom intersecta pe potecile patriei.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear

Offline ariciul

« Răspuns #162 : 23.Mar.2017, 11:09:41 a.m. »
Pt un Ceahlau m-as inscrie si eu, pana acum suntem trei!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline fireburn

« Răspuns #163 : 23.Mar.2017, 11:10:15 a.m. »
Ce ma mananca si pe mine turloaiele.
Imi facusi pofta.

La mai multe si spor la treaba.
Sa mai dai un semn si pe aici, caci vorba colegului CIDUL, nu se stie niciodata :)

Offline hugbear

« Răspuns #164 : 23.Mar.2017, 06:51:21 p.m. »
In primul rand felicitari pentru decizie!
Mare parte din decizie a fost luată în locul meu de filmulețele băiatului ăstuia.

Ultimul pe lista dar foarte important: nu stiu daca ai deja, dar daca nu ai iti trebuie neparat: bete de trecking! Cat mai bune te lasa buzunarul! Genunchii sunt primii care iti vor multumi dar nu doar ei!
Oricum, vârsta își spune cuvântul. Genunchii mei suferă de la bolovani. Am notificare în poștă să mă duc mâine la vamă pentru două colete externe - sper din tot sufletul ca unul din ele să fie cu bețele de trekking! Iar celălalt cu sacii de compresie.
Comenzile au fost date în februarie. Sacii de compresie au ajuns, bețele încă sînt pe drum.  X-(

Iti urez, in stil montaniard, "carari cu soare!" - cine stie daca nu ne vom intersecta pe potecile patriei.
Mulțumesc, la fel și ție.

@all: Iar potecile se pot și planifica, la o adică...
« Ultima Modificare: 23.Mar.2017, 07:10:02 p.m. de hugbear »

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #165 : 18.Apr.2018, 08:52:46 p.m. »
De maine la Lidl, accesorii pentru cort si camping.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: hugbear, shpeedy

Offline hugbear

« Răspuns #166 : 18.Apr.2018, 09:29:40 p.m. »
Mersi, bine că mi-ai adus aminte că și la Jysk au niște accesorii de calitate acceptabilă la prețuri excelente pentru uz ocazional:

Saltele autogonflabile (deși mai trebuie ajutate și cu plămânii... :fluier:) 51 x 183 x 3 cm / 1kg = 50 lei!
Sac de dormit RUDSKOGEN confort -5oC la +1oC, extrem -12oC / 1.6kg = 125 lei

(Pozele sunt luate de pe site, NU reflectă proporțiile reale!)

The following users thanked this post: gabineg, ariciul

Offline ariciul

« Răspuns #167 : 19.Apr.2018, 12:44:58 p.m. »
Sacul pare un chilipir, dar saltea autogonflabila n-as lua, izoleaza mai rau ca un simplu izolir din ala plin si in plus e si mai greu, nu recomand in ture cu cortul unde greutatea e importanta pentru spatele tau. Daca mergi cu masina e altceva si as lua unul cat mai gros sau in combinatie cu unul plin negomflabil pentru o mai buna izolare fata de pamant.

Offline Leutz

« Răspuns #168 : 19.Apr.2018, 02:00:48 p.m. »
Cand zici "izolir" te referi la izopren?

Daca da, diferenta nu prea exista. Ba chiar cele autogonflabile mi se par mai usoare. N-am fost curios sa le cantaresc, tocmai penru ca n-am simtit vre-o diferenta. O sa le cantaresc de curiozitate si postez rezultatul  :D.

In plus, cele autogonflabile se ruleaza mai compact decat izoprenul la nevoie. Asta e verificata practic cu multiple ocazii. In ultimul timp nu prea am mai folosit izoprenul. Mi se pare mai comfortabil sa dorm pe gonflabile si le prefer. Insa asta poate fi subiectiv.

Legat de temperatura, de multi ani n-am mai fost cu cortul la sub 10 grade. In conditiile astea izolarea e similara cu a izoprenului. Se doarme fara probleme.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ariciul

« Răspuns #169 : 19.Apr.2018, 03:12:45 p.m. »
Primavara sau toamna la munte temperatura poate sa scada si sub zero. De asemeni vara sunt zile in care noaptea ajungi la cateva grade. Eu am trecut si o ninsoare in timpul zilei in august cred, pe Ceahlau undeva pe la 1700-1800 metri. In conditiile astea iti zic eu ca pierderile de caldura prin salteaua gonflabila sunt mai mari. In plus trebuie umflata foarte bine pentru ca ea se mai si contracta din cauza frigului si e posibil ca in timpul noptii (daca dormi pe o parte) soldul sa se sprijine direct pe pamant, neexistand strat de aer izolator si atunci ai sa simti asta! Cele mai bune sunt probabil cele mai groase, e si una mai scumpa acolo de 7.5 cm dar si cele mai grele (aia are 2.4kg). Daca poti sa cari un surplus de 2kg e ok, dar daca asta conteaza atunci te mai gandesti. Evident ca stai mai bine pe una cu aer dar daca ai un izopren mai gros (poti sa iei si doua ca sunt usoare) si un sac confortabil atunci nu o sa fie mare diferenta. Totul depinde cine ce cara, in spate sau cu masina. Daca e cu masina e simplu! Cu cortul in rucsac insa, necesita o planificare corecta a bagajelor, altfel risti sa-ti strici excursia.