0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
@enicky nu te mai incurca in exemple punctuale
Corect. Unde vrei sa bați cu întrebările precedente?
Absolvenții noștri se angajează ingineri la privat in pozitie "new entry" pe venituri si avantaje care depășesc salariul unui șef de lucrări cu 5 ani vechime. De aceea este foarte greu sa selectăm si sa convingem tineri (tinere) bine pregătiți care sa accepte sa ramana in universitate pe poziția de asistent, mai ales că asta presupune si efectuarea doctoratului concomitent cu norma didactică. Iar daca fac doctoratul (3 ani) fara a fi asistenți, se angajează în alte părți si nu-i mai prinzi dupa obtinerea titlului de doctor, fiind "aspirati" de alți angajatori.
...pentru ca bubele sistemului universitar sunt multe si urate. Si asta o stiu tot din interior, am lucrat intai ca voluntar si apoi la "negru" in perioada studentiei ca angajat al facultatii pe care o urmam. La negru insemand ca exista un angajat cu carte de munca pe postul respectiv care nu venea la munca (lucrand in privat) si in locul caruia munceam eu luand salariul in locul lui.
Alegerea de a face parte din "casta" corpului didactic tine de multi factori interni, subiectivi (este daca vrei o meserie in primul rand de vocatie) si spun asta ca absolvent al unei facultati care formeaza in primul rand profesori. Am lucrat pentru scurt timp in sistemul de invatamant public si iti spun ca banii nu au fost singurul motiv pentru care l-am parasit. A fost probabil factorul determinat dar si in cazul in care as fi fost decent platit tot as fi plecat.