Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 856339 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toma

Decizia primarului este o decizie de management in evaluarea riscului:

- exista riscul sa se petreaca accidente din cauza conditiilor meteo in care sa fie implicati copii care merg la scoala?
- exista riscul ca traficul sa fie complet blocat, aglomeratiei cotidiene adaugandu-i-se ingreunarea cauzata de zapada si viscol?

Da si da.

- Sunt aceste riscuri suficient de ridicate pentru a justifica inchiderea scolilor?

Ea a considerat ca da si a actionat in consecinta. Unii considera masura justificata, altii nu, fiecare in functie de cum a evaluat riscurile respective.
Nu cred ca subiectul merita atat de multa discutie in comparatie cu alte decizii de management mai importante ca asta pe care le-a luat.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ...

Din umila mea experienta, gerul poate imbolnavi copiii, batranii si persoanele mai sensibile, dar acelea nu sunt boli/raceli contagioase. De fapt, cand este asa de frig afara, mor si bacteriile si virusii mai usor si nu apuca sa se transmita. Deci tind sa cred si eu ca se incearca mascarea neputintei autoritatilor locale, ca de multe alte ori. Daca Firea stie ce inseamna sa mearga cu copilul intr-un spital bucurestean, atunci sa nu mai doneze bani pentru biserici si culte, ci acei bani sa mearga integral la sanatate.
Esti (te declari) ortodox? Atunci fii pregatit sa sustii BOR prin contributie lunara babana din venitul tau. Sa vedem atunci cati ortodocsi vor mai exista in Romania, din aia 87% sau cati sunt.
Cred ca asta din urma e un subiect mai demn de discutie, doar ca nu intrevad niciun final fericit.

The following users thanked this post: toma, saureign

Offline fireburn

Te referi la o declaratie scrisa ? ca la evidenta populatiei sau starea civila ?

Vrem sau nu, ne supunem deciziei doamnei primar privind inchiderea scolilor ( ca doar noi o votaram  >:) )

Offline ...

Exact, declarație la Evidenta Populației. Eu la ultimul recensământ am pus cratima la religie.

Offline shpeedy

In loc sa beneficieze de o cura de slabire (si de eficientizare), sectorul bugetar are parte de o cura de ingrasare... :-?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline enicky

In loc sa beneficieze de o cura de slabire (si de eficientizare), sectorul bugetar are parte de o cura de ingrasare... :-?

Cu mare drag as transfera-o pe aceasta "d-na"  Adelina Mihai, de altfel mare consumatoare de ...castane observ,  cel putin o saptamana la Trezorerie sau la MO sau la agentia care gazduieste seap-ul sau chiar la anaf sect.2, si cred s-ar satura de top employer, cand ar vedea ca sta clientul in fata si ea nu poate nici la toaleta sa mearga !  :baston:
    Nu-i chiar "raiul pe pamant" la stat,  asa cum cred majoritatea. :-? 
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Cred ca sunteti in pericol de a cadea din nou in pacatul generalizarii  ;-)

La stat sunt locuri in care duc lipsa acuta de personal la fel cum sunt convins ca sunt locuri in care multi taie frunza la caini. Sunt persoane care lucreaza foarte mult pe bani relativ putini si sunt persoane care nu lucreaza nimic pe bani multi. Problema este ca nimeni, NIMENI, nu doreste o restructurare si o imbunatatire reala atat timp cat factorul decident este cel politic si intregul sistem se bazeaza pe "cumetrii".

@enicky tu ce parere ai despre:

- numarul de angajati la stat este mai mare ca la privat?
- salariul mediu la stat este mai mare ca salariul mediu la privat?

Din punctul meu de vedere aceste lucruri nu sunt deloc normale intr-un stat care se vrea cu economie capitalista si arata ca suntem pe un drum foarte "alunecos".
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

Cred ca sunteti in pericol de a cadea din nou in pacatul generalizarii  ;-)

La stat sunt locuri in care duc lipsa acuta de personal la fel cum sunt convins ca sunt locuri in care multi taie frunza la caini.
    Aici chiar ai perfecta dreptate ! Iar cele cu lipsa de personal, si asta este cel mai grav, sunt chiar zonele care sunt in contact direct cu publicul !

Cat despre nr. de angajati, aceste o situatie discutabila si relativa.

Iar salarizareaaaa, ei aici se pare ca mediul privat nu-l mareste decat ...fortat ! Si atunci incepe sa se planga ca ii strica planul de afaceri, etc. In schimb stie foaaaarte bine sa-si "coreleze" (creasca!) preturile raportate la euro/$ ! Suntem in contact cu aceste preturi permanent-crescatoare imediat cum intram in supermarket.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline fireburn

Pai daca Romania ar produce si ea cate ceva (altceva decat ineptii), nu am mai depinde asa tare de euro.
Dar politicienii isi asuma, nu ? (pe barba noastra, ca ei nu raspund pentru nimic).
M-am cam saturat de experimente din astea esuate, din care nici macar nu invatam nimic.

Ne lasara astia in c**ul gol, dar noi vrem sa nu tremuram de frig.

Online nirolf

Citat
Suntem in contact cu aceste preturi permanent-crescatoare imediat cum intram in supermarket.

Tot mai bine era în comunism... :))

Prețurile cresc odată cu euro pentru că cel puțin jumătate din ce găsești în supermarket este din import. Iar euro crește tocmai pentru că importăm mai mult decât exportăm.

Iar ce e de la noi e normal să se scumpească dacă motorina s-a scumpit (acciza suplimentară + prețul petrolului), utilitățile s-au scumpit (curent, gaze), costul cu forța de muncă a crescut (salariul minim crescut).

Iar faptul că statul a încurajează consumul prin creșteri de salarii "fără număr" nu face decât să acutizeze problema, când cererea crește accelerat cresc și prețurile, e o lege simplă de economie, nu cred că se preda pe vremea comuniștilor. Și nici la Antena 3.