Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 856141 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Acum daca traiesti intr-un scepticism permanent, la fel sunt si ideile si realizarile !
 De unde si vorba " ai grija ce-ti doresti, ca aia ti se intampla".

Cu mare drag as transfera-o pe aceasta "d-na"  Adelina Mihai, de altfel mare consumatoare de ...castane observ,  cel putin o saptamana la Trezorerie sau la MO sau la agentia care gazduieste seap-ul sau chiar la anaf sect.2, si cred s-ar satura de top employer, cand ar vedea ca sta clientul in fata si ea nu poate nici la toaleta sa mearga !  :baston:
    Nu-i chiar "raiul pe pamant" la stat,  asa cum cred majoritatea. :-? 

Aham, deci asa se traduce non-scepticismul...  :-?

Dar oare in loc sa aduci o jurnalista ce doar a enuntat niste realitati, nu oare mai bine ii iei de guler si le aplici respectivul tratament celor de la conducerea respectivelor organisme care ar trebui sa eficientizeze activitatea sau a celor care au semnat pentru achizitia diverselor sisteme si solutii informatice ne-folositoare?! Sau intotdeauna altii - din afara - sunt de vina?! Zic si eu...

Nu stiu cam cata gandire logica/rationala sa ai sa consideri ca e sustenabila cresterea sectorului bugetar in conditiile pastrarii acestuia in secolul trecut si a ingreunarii activitatii sectorului privat.

Iar salarizareaaaa, ei aici se pare ca mediul privat nu-l mareste decat ...fortat ! Si atunci incepe sa se planga ca ii strica planul de afaceri, etc.

Pentru cine a facut/stie ce e ala un plan de afaceri, intelege si care este impactul costurilor salariale alaturi de cele ale diferitelor taxe si impozite (mai precis schimbarea lor) in acesta (se numeste predictibilitate)...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Online enicky

Ca o completare :
Planul de afaceri mai cuprinde si niste marje de siguranta, asa cum se ia si cursul euro.

Iar a face un articol cu documentare pe net, bagand in aceeasi oala pe toti : "n" angajati cu "x" salariu si "n" este crestere, mi se pare total neprofesionist.

" ii iei de guler" ? Buget n-are pt. tehnica de calcul, ptr. soft-uri nici d-atat, in 2018 nu poate sa mai angajeze personal, iar cand a scos la concurs post de IT-ist(anul trecut) nu s-a prezentat nimeni ! Sunt cateva  "zone" unde mai am contacte, si oamenii se plang de acest cerc vicios.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

Citat din... enicky :
    "salarizareaaaa, ei aici se pare ca mediul privat nu-l mareste decat ...fortat ! Si atunci incepe sa se planga ca ii strica planul de afaceri, etc. "
 Nu prea ai dreptate. In mediul privat  nivelul salarilor este in functie de cerere si oferta.: in meseriile unde crererea este mare si oferta mica salariile cresc si fara sa forteze acest lucru guvernul prin majorarea salariului minim pe economie, in unele domenii chiar si peste nivelul bugetarilor (exceptie fac SRL-urile amarate care abia se taraie si nici alea toate).
Problema e ca la foarte multe categorii de bugetari salariile se maresc nejustificat de mult ptr ca pe guvernanti nu-i doare burta , ca doar nu da de la ei..... , ca sa nu mai vorbim de bugetarii de lux unde e dezmat curat ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: shpeedy, toma

Offline shpeedy

" ii iei de guler" ? Buget n-are pt. tehnica de calcul, ptr. soft-uri nici d-atat, in 2018 nu poate sa mai angajeze personal, iar cand a scos la concurs post de IT-ist(anul trecut) nu s-a prezentat nimeni ! Sunt cateva  "zone" unde mai am contacte, si oamenii se plang de acest cerc vicios.

Bugete au fost... Angajari de personal, de asemenea... S-au facut cu cap, cu buna-credinta?! Cred ca de (mult prea) putine ori...

Dar oricat de rau ar fi, lumea nu prea paraseste respectivul sector... Nici nu are capacitatea sa-l schimbe, dar nici nu-l paraseste... Cam absurd, nu crezi?!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Am si eu o intrebare catre distinsii colegi care lucreaza in mediul privat: un individ cu aceasi pregatire (eventual si de vechime apropiata) si pe aceeasi functie castiga mai mult ca voi?   
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Lerua07

Din cate cunosc eu NU, daca sunt la fel de buni. Altfel vechimea conteaza mai putin. Unul foarte bun dar cu vechime mica, sau chiar deloc, castiga mai mult ca unul cu vechme mare (desigur vechimea conteaza daca este in aceeasi companie), Sunt frecvente cazurile cand unul de 26-27 de ani poate castiga mai mult decat unul de 50 de ani si cu o vechime mare in companie.
Nivelul salariului depinde minim 90% de competenta, ceea ce nu ai sa vezi niciodata la bugetari.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline toma

@gabineg depinde foarte mult de cat de "sanatoasa" este politica de HR a companiei.

Am vazut situatii in care oameni cu experiente si competente similare aveau salarii mult diferite in functie de nivelul pietei in momentul in care s-au angajat. Acest lucru denota o politica foarte paguboasa de HR care mai devreme sau mai tarziu ajunge sa creeze probleme mari in companie.

In domeniul in care activez vechimea in munca aduce cu ea salarii mai mari daca odata cu trecerea timpului te dezvolti din punct de vedere profesional (dobandesti cunostinte noi, te specializezi) si avansezi pe scara competentelor profesionale. Doar vechimea in sine ajuta prin prisma experientei dobandite in diverse situatii dar lipsita de o continua specializare profesionala nu ajuta prea mult - te plafonezi, devii poate foarte bun pe ce faci dar ce faci nu creste in complexitate sau specializare prin urmare nu justifica o crestere salariala peste nivelul cu care se plateste setul respectiv de cunostinte si abilitati. Plafonarea cunostintelor duce la plafonarea salariului.

Deci corelatia intre varsta (experienta) si salariu e legata de fapt de corelatia intre experienta (set de cunostinte) si salariu. Daca nu inveti nimic nou si imbatrinesti in acelasi post nu vad nici un motiv sa tot creasca salariul.

Cat despre vechimea la acelasi loc de munca... la fel, depinde de la companie la companie. Dar nu cred ca este ca la stat - mai adaugi niste ani mai adaugi niste bani indiferent de performanta la locul de munca.
« Ultima Modificare: 28.Feb.2018, 08:50:58 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Online enicky

Bugete au fost... Angajari de personal, de asemenea...
     Zici ?! :)
  Informatiile  legate de sistemul privat  le am de la amici (unii cu firme mari, altii mai "mici")facuti in perioada (de aprox.16 ani) cat am activat in sistem.
  Iar cele pe care le-am mentionat despre sectorul de stat, dupa cum am mai spus, le-am aflat din diferite "contacte" din sistem. Nu-mi place sa discut pe baza de "stiri" venite pe surse "tendentioase" sau date statistice fara relevanta.

"... lumea nu prea paraseste respectivul sector...
  Lumea de varsta mea, evident ca paraseste mai rar respectivul sector, ceea ce mi se pare normal. Nu crezi ? 

Dar in alta postare am spus, ca sunt "zone" unde s-au angajat 6(sase) consilieri, absolut inutili. Dar astea se-ntampla pe la unele ministere, etc.

Dar ma rog, cineva a dorit sa declanseze raca asta, devenita vesnica, intre privat si stat si se pare ca i-a reusit !

"Daca nu inveti nimic nou si imbatrinesti in acelasi post nu vad nici un motiv sa tot creasca salariul."

La prima vedere ai avea dreptate, dar atunci produsului obtinut de acest angajat de ce ii creste pretul? Doar din cauza cresterii pretului mat.prime(de ex.)? Aici ne cam "impiedicam."   :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Dar ma rog, cineva a dorit sa declanseze raca asta, devenita vesnica, intre privat si stat si se pare ca i-a reusit !

Iar cu dusmani din astia ascunsi? "Cineva"...

Uite eu am raca asta la fiecare ghiseu de administratie publica, ANAF sau primarie cand vad cum se comporta cu mine oamenii platiti din banii mei.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Online enicky

...am raca asta la fiecare ghiseu de administratie publica, ANAF sau primarie cand vad cum se comporta cu mine oamenii platiti din banii mei.
   Pai tocmai d-astia am zis, ca-s putini si prost platiti. Ai incercat sa te pui in locul lor? :)